Airco met verwarming

Een airco laten verwarmen: hoe werkt dat?

Bij een airco denkt u al snel aan dé manier om een omgeving of ruimte te laten koelen. Dit is primair ook het doel van een aircosysteem, maar met de geavanceerde modellen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn is meer mogelijk. Dit zit hem natuurlijk in de instellingen, waardoor verschillende luchtstromen qua intensiteit bepaald kunnen worden. Daarnaast kunnen airco’s op afstand bediend worden met een afstandsbediening of een mobiele applicatie.

Maar net zo goed kunnen airco’s ook verwarmen. We hebben het dan wel over de airco’s in een wat hoger prijssegment, gezien de dubbele functionaliteit. Met dergelijke airco’s wordt het proces van lucht koelen als het ware omgedraaid met als resultaat juist warme lucht. Hierdoor wordt de airco
multi-inzetbaar, want zowel in de winter als de zomer kunt u de airco gebruiken.

Ons advies: Honeywell MN10CESWW

Erg praktisch natuurlijk, want dat maakt de investering nuttiger omdat u de airco altijd kunt gebruiken. De airco is allang niet meer alleen bedoeld voor koeling in de lente en/of zomer. Het is een alternatieve verwarming, waarmee u het gehele jaar door de temperatuur kunt regelen en dat komt met een aantal voordelen.

Bespaar op de kosten

De centrale verwarming is met name in huizen nog altijd dé manier om verwarming te realiseren. Een prima wijze die zich bewezen heeft als effectief, maar iedereen is het er over eens dat gas duur is. Gas is vele malen duurder dan elektriciteit en dat zorgt ervoor dat de energierekening snel oploopt. Daarbij komt nog dat het slecht voor het milieu is en hoewel het goed werkt, is het niet langer dé manier om te verwarmen.

Niet voor niets wordt er gekeken naar warmtepompen en andere duurzame manieren om de verwarming te realiseren. U kunt dit echter voor zijn en de airco gebruiken, gezien dat een uitstekend middel is om te verwarmen. Het is goed voor het milieu en het scheelt u in de portemonnee, gezien een airco voornamelijk op basis van elektriciteit werkt, wat vele malen voordeliger is.

De juiste airco bepalen

Overweegt u om met een airco de verwarming te realiseren? Dan is het noodzakelijk om even goed te kijken naar het model en type. Lang niet elke airco biedt namelijk de mogelijkheid tot verwarmen en daarbij komt nog de capaciteit van de airco in kwestie. Als u een mobiele airco heeft die over een verwarmingsfunctie beschikt, dan zal u hoogstens een ruimte kunnen verwarmen. Dat is in thuis- en werksituaties natuurlijk niet altijd praktisch.

De split-unit airco is in dat kader voor kantoorpanden erg interessant, want die zijn veel krachtiger en beschikken over de capaciteit om grotere oppervlaktes te verwarmen. In een thuissituatie zou dat betekenen dat u in elke kamer een unit moet ophangen en hoewel dat zeker mogelijk is, lopen de kosten dan snel op. Laat u hier goed over informeren.

De investering moet zich natuurlijk wel terug kunnen betalen aan de hand van een langere energierekening. Tegelijkertijd zijn mobiele airco’s dan wel weer erg praktisch, want u kunt door deze te verplaatsen altijd uw nabije omgeving verwarmen. De woonkamer overdag en in de avond, de slaapkamer in de nacht. Desnoods maakt u gebruik van meer mobiele airco’s, maar dan zit u wel met de ruimte die het inneemt.

Lees ook:  Waarom een airco aanschaffen?

Voordelig met wat haken en ogen

U leest het al, de verwarming realiseren met een airco is absoluut mogelijk, maar het is wel afhankelijk van de omgeving, de airco in kwestie en hoe u het gebruikt. Het is in ieder geval een mooi tussen middel om op een voordelige wijze de verwarming te realiseren en u kunt ermee besparen. Het is ook duurzamer en beter voor het milieu. Overweegt u om een airco voor de verwarming in te zetten, dan raden wij u aan om u uitgebreid te laten informeren. Dit zodat u de juiste airco met de juiste capaciteit aanschaft, die u precies kan voorzien in al uw wensen!