De 3 beste slaapkamer airco’s

De 3 beste airco’s voor in de slaapkamer

Slaap jij in de zomer ook een stuk slechter dan in de winter? Het is goed mogelijk dat dit komt doordat het in jouw slaapkamer te warm is. Als het te warm is, kun je simpelweg geen lekkere lighouding in jouw bed aannemen. Bovendien begint alles te plakken, begin je te zweten en ga je je ergeren aan de gehele situatie. Je komt hierdoor eigenlijk in een vicieuze cirkel terecht, waardoor je nóg langer wakker blijft liggen.

Om deze vicieuze cirkel te kunnen doorbreken, kun je eigenlijk maar één ding doen: een airco voor in de slaapkamer aanschaffen. Maar, wat is nou de beste slaapkamer airco? En op welke facetten moet je goed letten bij het vergelijken van de verschillende slaapkamer airco’s? Op die twee vragen geven wij graag in dit artikel een passend antwoord.

Recent hebben wij alle airco’s aan een strenge keuring onderworpen. Bij deze airco’s hebben wij met name gekeken naar de criteria die voor in een slaapkamer van belang zijn. Op basis van deze criteria hebben wij uiteindelijk een top 3 samen weten te stellen; aan het einde van dit artikel vind je meer informatie over deze drie beste slaapkamer airco’s.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij een airco voor in de slaapkamer?

Wil jij graag de temperatuur in jouw slaapkamer naar beneden brengen? Wil jij zelfs tijdens de hittegolf van heerlijke temperaturen kunnen genieten? Dan is het absoluut aan te raden om op zoek te gaan naar een geschikte airco. Maar, welke airco’s zijn nou geschikt voor in een slaapkamer?

Dat zijn eigenlijk alle airco’s die niet al te veel lawaai maken. Als een airco met een geluidsniveau van 80 decibel in jouw kamer staat te blazen, kom je niet al te snel in slaap. Dát kun je dus perfect voorkomen als je voor een airco kiest met een lager geluidsniveau.

Ook is het aan te raden om te kiezen voor een airco met een nachtmodus. Deze airco is ook ’s nachts in staat om jouw kamer te verkoelen, terwijl de airco daarbij een stuk minder lawaai maakt. Een dergelijke nachtmodus staat ook wel eens bekend als de ‘stille stand’. Bij sommige airco’s kun je ook die stand selecteren, waardoor je het ook ’s nachts erg aangenaam in jouw slaapkamer kunt maken/houden.

Verder is het ook goed om naar de verschillende soorten airco’s te kijken. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen de volgende soorten:

  • Splitunit airco: dit systeem bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit hang je aan de buitenkant van jouw woning op, terwijl je de binnenunit juist in jouw slaapkamer plaatst. Deze binnenunit zorgt – in samenwerking met de buitenunit – voor de verkoeling van jouw slaapkamer.
  • Monoblock airco: een dergelijke airco kun je aan de muur ophangen. Hierbij is het wel noodzakelijk dat één of twee grote gaten in de muur geboord worden, aangezien deze airco afvoerslangen heeft. Deze afvoerslangen moeten uiteindelijk in jouw buitenmuur uitkomen, waardoor de lucht naar buiten afgevoerd kan worden.
  • Mobiele airco: dit is een aircosysteem op wieltjes, waardoor je het apparaat op de gewenste plek in jouw slaapkamer neer kunt zetten. Een dergelijk apparaat gaat in 99% van de gevallen hand in hand met een afvoerslang; deze afvoerslang moet je bijvoorbeeld via jouw raam naar buiten toe hangen.

Wat de beste optie voor in een slaapkamer is? Dat is eigenlijk afhankelijk van jouw eigen voorkeuren, de mogelijkheden in jouw slaapkamer en jouw budget. Als je het zo goedkoop mogelijk wilt maken, kun je in ieder geval het beste voor een mobiele airco gaan.

Al met al zijn er dus vrij veel criteria waar je goed op moet letten. Ook is het een feit dat niet alle airco’s voor in de slaapkamer geschikt zijn; dit maakt de zoektocht naar de beste slaapkamer airco niet per definitie makkelijker voor je. Gelukkig hebben wij deze zoektocht wél een stuk makkelijker voor je gemaakt. Wij hebben namelijk het uitgebreide aanbod van airco’s gekeurd, waardoor wij de beste airco’s voor in jouw slaapkamer aan hebben kunnen wijzen. Meer informatie over deze drie beste varianten vind je in onderstaande korte reviews.

#1. GREE – Purity – Mobile Air Conditioner 7000 BTU

Deze lijst met beste slaapkamer airco’s trappen we graag af met deze variant van het merk Gree. Deze variant maakt slechts 53 decibel geluid; dit is overigens daadwerkelijk het maximale geluidsniveau. Als je gebruik van de nachtmodus/stille stand maakt, maakt de airco namelijk nóg minder geluid. Ideaal voor in een slaapkamer dus.

Deze lijst met beste slaapkamer airco’s trappen we graag af met deze variant van het merk Gree. Deze variant maakt slechts 53 decibel geluid; dit is overigens daadwerkelijk het maximale geluidsniveau. Als je gebruik van de nachtmodus/stille stand maakt, maakt de airco namelijk nóg minder geluid. Ideaal voor in een slaapkamer dus.

Daarnaast is het koelvermogen van deze mobiele airco ook dik in orde. Het koelvermogen bedraagt 7000 BTU, waardoor de airco een oppervlakte van 25 vierkante meter kan koelen. De meeste slaapkamers in ons land zijn niet (heel) veel groter dan 25 vierkante meter, waardoor deze airco in de meeste slaapkamers perfect tot zijn recht komt.

Daarnaast is het ook prettig dat deze airco energieklasse A heeft. Dit betekent dat de airco vrij zuinig is, waardoor je ook nog een bijdrage aan het milieu weet te leveren. Ondertussen weet je ook zeker dat jouw energierekening niet súper hoog uit gaat vallen. Dat wordt overigens verder versterkt door het interessante prijskaartje; slechts 339 euro!

Mocht je gedurende de nacht de stand van deze airco aan willen passen, is dat ook geen probleem. Je kunt deze airco namelijk met zowel jouw smartphone als met de meegeleverde afstandsbediening bedienen. Echt geweldig.

Is er dan ook nog iets waar je rekening mee moet houden bij deze airco? Nou, deze airco heeft wel een afvoerslang die je naar buiten moet zien te brengen. Dit kun je echter prima doen door de afvoerslang door het raam heen naar buiten te hangen.

#2. Innova 2.0 12HP DCInverter – Plug and play Monoblock Airco

Als we puur naar het geluidsniveau van deze airco kijken, is dit verreweg de beste airco voor in een slaapkamer. Het maximale geluidsniveau van deze Innova airco ligt namelijk op slechts 27 decibel. Dat is echt uniek te noemen en past dus perfect in een slaapkamer.

Waarom deze airco dan niet plekje 1 in deze lijst heeft gekregen? Dat heeft te maken met het prijskaartje; voor deze airco betaal je een bedrag van 1649 euro. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je dit bedrag niet wilt/kunt betalen. Mocht dat inderdaad het geval zijn, kun je beter voor de hierboven genoemde variant kiezen.

Kun/wil je dit bedrag wél betalen? Dan ga je van onwijs veel gemak genieten. Dit gemak begint eigenlijk al bij de plaatsing van de airco; dit betreft namelijk een zogeheten monoblock airco. Deze airco hang je op de muur op, waarna je alleen maar in jouw buitenmuur twee grote gaten moet boren. Je kunt vervolgens de slangen van deze airco door de gaten heen laten lopen, waarna je al direct gebruik van deze airco kunt maken.

Niet alleen het geluidsniveau valt daarbij op, maar ook zeker de energieklasse van deze airco. Met energieklasse A+ is dit één van de meest zuinige airco’s die je op dit moment aan kunt schaffen. Dankzij deze energieklasse kun je deze airco ook de gehele nacht aan laten staan, aangezien de energierekening toch niet al te hoog op gaat lopen.

Wil je ’s nachts toch de airco even uitzetten? Dan is dat mogelijk met behulp van de meegeleverde afstandsbediening. Daarnaast is het ook nog mogelijk om deze airco met jouw smartphone te bedienen. Ook als je in jouw bed ligt, kun je dus de stand van de airco naar eigen wens aanpassen. Afgezien van het prijskaartje zijn wij enorm onder de indruk van deze airco voor in de slaapkamer!

#3. Evolar EVO-ES9000 – Mobiele Airco – 2,5 kW

Deze top 3 sluiten we graag in stijl af met deze mobiele airco van het merk Evolar. Deze airco maakt een maximaal geluidsniveau van 45 decibel, is vrij krachtig te noemen en biedt nog veel meer handige extra’s. Ook bij deze airco moet je echter met de nodige kosten rekening houden; voor deze airco betaal je ongeveer 1000 euro.

Ben je bereid om dat bedrag neer te tellen voor een airco? Dan ga je vanaf het begin genieten van de nodige voordelen. Dit komt onder meer door het geluidsniveau van maximaal 45 decibel, maar ook dankzij het koelvermogen van deze airco. Deze airco is dankzij een koelvermogen van 9000 BTU in staat om een ruimte van maximaal 33 vierkante meter te verkoelen.

Ook is het goed om te weten dat deze airco energieklasse A heeft. Het is daarbij een vrij zuinige airco, waardoor jouw energierekening ook niet al te hoog op gaat lopen. Merk je dat het ’s nachts in jouw slaapkamer te koud begint te worden? dan kun je de stand van de airco moeiteloos aanpassen dankzij een app op jouw smartphone. Zelfs vanuit jouw bed ben je dus in staat om de stand van deze airco aan te passen!

Al met al zijn wij ook over deze airco te spreken. Wel moet je goed rekening houden met de afvoerslang. De fabrikant geeft aan dat je deze airco ook zonder afvoerslang kunt gebruiken, maar daar zijn wij niet overtuigd van. Zorg er daarom voor dat je de afvoerslang via jouw raam toe naar buiten kunt hangen.

Slotwoord

Ben jij nog op zoek naar de beste airco voor in jouw slaapkamer? Dan heb je daar in dit artikel in ieder geval alle informatie voor kunnen vinden. Vergelijk de bovenstaande drie airco’s en maak voor jezelf de juiste keuze. Met de beste airco voor in jouw slaapkamer weet je in ieder geval jouw nachtrust (flink) te verbeteren!