tweedehands airco

Tweedehands mobiele airco kopen: is dat een goed idee?

Wil je een tweedehands mobiele airco kopen? De modellen zijn een stuk goedkoper dan nieuwe exemplaren, dus dat lijkt een goed idee? Het kan je eenvoudig veel geld besparen, vooral als iemand anders er zuinig op is geweest maar nu een ander exemplaar zoekt.

Beste prijs-kwaliteit: Fuave ACB07K01

Het is natuurlijk lastig inschatten waarom iemand anders de airco wil verkopen. Je mag er vanuit gaan dat de verkoper eerlijk is over de (goede) werking van het apparaat. Toch is het bij de keuze voor een tweedehands airco verstandig om goed te letten op een paar belangrijke punten. Wij zetten ze voor je op een rij. 

Goedkoper dan een nieuwe mobiele airco

Maar eerst het goede nieuws, omdat je met een airco die je tweedehands koopt eenvoudig op de prijs bespaart. Een nieuw model kost je zo’n €300 tot €1.000, dus dat is een grote investering. En koop je hetzelfde apparaat tweedehands? Met €100 tot €500 kom je in de meeste gevallen een heel eind.

Je bespaart honderden euro’s, met een mobiele airco die met een beetje geluk nog goed werkt. Houd er wel rekening mee dat het energieverbruik mogelijk wat hoger ligt. Sommige modellen zijn al wat ouder. Waardoor ze niet zo zuinig zijn als de nieuwste varianten. 

Let op het geluidsniveau, energieverbruik en gebruikerservaringen

Ga je een tweedehands mobiele airco kopen of ben je dat van plan? We zetten 3 tips voor je op een rij om goed naar te kijken:

  • Geluidsniveau
    Je wilt natuurlijk niet dat de tweedehands airco veel lawaai maakt. Kijk goed naar het geluidsniveau of vraag de verkoper het apparaat even aan te zetten. Als het (veel) meer is dan een elektrische tandenborstel is er waarschijnlijk iets mee aan de hand of is het een (sterk) verouderd model. 
  • Energieverbruik
    Probeer het energieverbruik te achterhalen. Soms kan de verkoper je daar iets over vertellen en in andere gevallen kun je het opzoeken met het merk en typenummer. Probeer te achterhalen of de airco minimaal een Energielabel A heeft, om niet alsnog veel extra kosten te maken. 
  • Gebruikerservaringen
    Wat kun je online vinden aan ervaringen van andere gebruikers, met het model dat je tweedehands wilt kopen? Hebben ze het over bepaalde gebreken na bijvoorbeeld een paar jaar? Of valt het geluidsniveau of energieverbruik in de praktijk toch tegen? Dat is goed om te weten, zodat je zelf een betere afweging kunt maken. 

Nieuwe in plaats van een tweedehands mobiele airco kopen

En zie je een tweedehands mobiele airco bij nader inzien toch niet zo zitten? Er zijn allerlei goedkope modellen beschikbaar, zowel in de hogere als in de lagere prijscategorieën. Dus heb je een beperkt budget, maar wil je wel de slaapkamer of een andere ruimte koelen? Wij helpen je een geschikte mobiele airco te vinden. Zo kun je de ruimte koelen die je wilt. Zonder dat je daar een te hoge prijs voor betaalt.