Mini airco test: wat kun je verwachten?

Wil je met een mini airco test beoordelen of het een goede keuze is om daar gebruik van te maken? Het is belangrijk om de verschillende soorten en benamingen goed uit elkaar te houden. We zetten een aantal termen voor je op een rij:

 • Kleine split-airco
  Kies je een split-airco die klein van stuk is? Je kunt spreken van een mini airco, die bijvoorbeeld goed geschikt is voor in de slaapkamer. 
 • Mobiele airco
  Wil je de airco graag kunnen verrijden of op een andere manier verplaatsen? Ook de mobiele airco wordt soms een mini airco genoemd. 
 • Mini aircooler
  De mini aircooler is eigenlijk geen airco. Je koelt de lucht, maar kunt de warme lucht er helaas niet mee afvoeren. 
 • Mini airco
  Een officiële mini airco komt in Nederland niet zoveel voor. In onder andere België is dat gebruikelijker, als specifieke oplossingen voor schuiframen. 

Ons advies: De’longhi PAC N77 ECO

Mini airco of een aircooler

Pas goed op voor de mini aircooler, als je eigenlijk zoekt naar een mini airco die goed uit de test komt. Een airco voert warme lucht af en gebruikt koudemiddel om de lucht te koelen. Een aircooler blaast koude lucht de ruimte in, maar kan aan de andere kant niets afvoeren.

Tip: wil je in de mini airco test zeker weten dat je niet met een aircooler te maken hebt? Kijk of er een BTU-waarde wordt aangegeven. Dit is een waarde die iets zegt over het koelvermogen. Alleen een mini airco heeft zo’n waarde. 

Mini airco test: geschikt bij een schuifraam

Benieuwd wanneer de mini airco test aangeeft dat dit een goede oplossing is? Je kunt ze gebruiken bij een schuifraam. Die komen in Nederland niet zo veel voor, maar zijn in België wel heel gebruikelijk. 

Heb je vragen over de mini airco’s in de test? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!