Kleine mobiele airco voor de slaapkamer

Kleine mobiele airco voor de slaapkamer kopen? De airco hoeft niet groot te zijn, omdat je daar alleen de slaapkamer maar mee hoeft te koelen. Het gaat waarschijnlijk om een beperkt aantal vierkante meters.

Ons advies: Fuave ACB07K01

Zelfs bij een hoge warmtelast is een kleine airco waarschijnlijk krachtig genoeg om de ruimte goed te koelen. Dat scheelt in het energieverbruik en voorkomt bovendien dat er een lawaaiig apparaat moet staan waar je moeilijk bij kunt slapen. 

Dus zoek je een oplossing voor de slaapkamer? Let goed op het koelvermogen. De beste keuze maak je voor een apparaat dat lekker stil is en toch voldoende vierkante meters kan koelen. 

BTU en vierkante meters

Benieuwd hoe je de beste kleine mobiele airco voor de slaapkamer kiest? Let goed op deze twee eigenschappen:

  • BTU
    BTU staat voor het koelvermogen van een airco. Een hogere waarde geeft een betere score. Een waarde van 7.000 of 8.000 is over het algemeen voldoende om de gemiddelde slaapkamer te koelen. 
  • Vierkante meters om te koelen
    Vaak wordt er bij de airco’s aangegeven hoeveel vierkante meter ze kunnen koelen. Houd rekening met de opgave bij een hoge en een lage warmtelast, zodat je er ook op de heetste dagen goed gebruik van kunt maken.
    Let op: soms gaat het om een koelvermogen in kubieke meters. Dat is de inhoud van de ruimte (l x b x h) in plaats van de oppervlakte (l x b). 

Een stille keuze: tot 60 dB geluid

Zoek je een kleine mobiele airco voor de slaapkamer? Kies een exemplaar dat niet meer geluid maakt dan 60 dB. Dit is ongeveer de grens, waar rustig achtergrondgeluid overgaat in herrie waar je niet lekker meer bij kunt slapen.

Tot deze waarde gaat het ongeveer om een elektrische tandenborstel, waar je ook niet wakker van zou liggen als iemand die gebruikt. De meeste mensen kunnen en goed bij slapen, al moet je misschien een paar nachten wennen. 

Kleine mobiele airco voor de slaapkamer kopen

Wil je een klein model kopen, waarmee je de slaapkamer goed kunt koelen? Maak bijvoorbeeld gebruik van de Fuave ACB07K01. Of zoek naar een specifiek stil model, door goed te letten op het geluidsniveau van het apparaat. 

Heb je vragen over een kleine mobiele airco voor de slaapkamer? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!