Monoblock airco ervaringen

Benieuwd naar de monoblock airco ervaringen van anderen? Het is een alternatief voor de split-unit, waarmee er ook een unit buiten staat. Dus wil je geen gebruik maken van een deel voor buiten? Met een monoblock hang je alles binnen op of zet je het binnen neer.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met de beste monoblock airco’s en wat zijn de eventuele nadelen die zij ervaren? We vroegen het een aantal van onze klanten, om je de voor- en nadelen op een rij te kunnen zetten. 

Geen monoblock airco, wel een fantastische mobiele airco: Honeywell MN10CESWW

Wat zijn de nadelen?

Te beginnen met de nadelen, wat valt er tegen binnen de ervaringen met een monoblock airco? “De airco maakt meer geluid dan een split-unit, omdat de motor binnen hangt,” vertelt een van onze klanten. Een ander vult aan “Het is even wennen aan het geluid, ook de nachtstand kan ik helaas niet stil noemen.”

De motor moet draaien om te kunnen koelen. Een monoblock bestaat uit één unit, waardoor de motor automatisch in dezelfde ruimte hangt als die je wilt koelen. Als je ’s nachts moeilijk of (heel) licht slaapt kan dat een nadeel zijn. 

Voordelen: ervaringen van gebruikers

En wat staat daar aan voordelen tegenover? We zetten de drie belangrijkste voor je op een rij:

  • Geen buitenunit
    “We hebben geen plaats voor een buitenunit en wilden daar ook niemand mee tot last zijn. Dankzij de monoblock airco slapen we lekker koel, terwijl we er alleen een binnenunit voor nodig hebben.” – Jonathan P. (34)
  • Slaapstand op de airco
    “Het klopt dat de airco wat geluid maakt. Dankzij de slaapstand kunnen we er goed mee leven. We vallen snel in slaap, omdat het monotone geluid iets is waar je makkelijk aan kunt wennen.” – Louise W. (27)
  • Meerdere graden koeler
    “We slapen standaard in onze slaapkamer op een aantal graden koeler dan buiten. Zo is het heerlijk aangenaam, iets dat voor ons veel belangrijker is dan het beetje extra geluid waar we geen last van hebben.” – Jean d.M. (59)

De ervaringen met de monoblock airco zijn over het algemeen positief. Zeker de meer moderne modellen maken al veel minder geluid en hebben bijvoorbeeld een handige nachtstand. Zo kun je er goed bij slapen, als je er in de slaapkamer gebruik van wilt maken. 

Monoblock airco ervaringen: zelf aanschaffen

Wil je op basis van de monoblock airco ervaringen zelf een model aanschaffen? Bekijk de voor- en nadelen van de diverse airco’s, zodat je die online goed met elkaar kunt vergelijken. Zo maak je een goede keuze, voor een airco die je zo op kunt (laten) hangen en waar je geen buitenunit voor nodig hebt. 

Heb je vragen over de monoblock airco ervaringen? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!