Een airco aanschaffen in een warm land

Mitchel Overstee
20 september 2021
warm land

Een vakantiehuisje in Curaçao, de droom van heel wat mensen. Elke vakantie op en neer om te genieten van de zon, de zee en het stand. Maar van die hitte wil je in huisje liever geen last hebben. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er in zo een warm land zoals bijvoorbeeld Curaçao in huizen een airco wordt gebruikt. Maar welke airco kun je het beste kiezen en waar moet je allemaal op letten?

Verrijdbare airco

Wanneer je een airco wilt gaan installeren moet je allereerst gaan kijken welke ruimtes een airco nodig hebben. Zo hebben slaapkamers meestal een prioriteit om zwetende nachten te voorkomen, maar hebben extra bergingsruimtes niet altijd airco nodig. Een verrijdbare airco is handig voor als je meerdere kamers wilt verkoelen, maar niet overal een airco tegen de muur wilt installeren. Zo een verrijdbare airco kun je dan ook zonder slag gebruiken.

Mini airco

Een mini airco bestaat uit een paar onderdelen die ervoor zorgen dat kleinere ruimtes verkoeld kunnen worden. Let dan ook altijd op dat een mini airco de volgende onderdelen hebben:

het eerste onderdeel is een koelunit, dit zorgt ervoor dat koude lucht de ruimte in wordt geblazen. Het tweede onderdeel is de motor, een motor verkoelt de ruimte. En het laatste onderdeel is de afvoer, deze zorgt ervoor dat de warme lucht wordt weggevoerd.  Daarnaast zijn er een aantal verschillende mini airco’s. Zo bestaat een mini split airco uit twee delen. Het binnenste gedeelte zorgt ervoor dat de temperatuur niet stijgt en het buitenste gedeelte bevat de motor. Deze motor verkoelt ook daadwerkelijk de ruimte.

Een mini airco voor een schuifraam voert warme lucht door het raam af en zorgt tegelijkertijd dat er koude lucht naar binnen wordt geblazen.

En een mini airco met een slang, ook wel een mobiele airco, zorgt ervoor dat ruimtes worden verkoeld zonder een buitenunit dat lawaai maakt.  

Als je een vakantiehuisje hebt op een warm land zoals Curaçao wil je natuurlijk niet alleen maar binnen zitten met een airco. Om het buiten niet te warm te hebben zou je naar Klein Curaçao kunnen gaan om daar te genieten van een heerlijke duik in het zeewater.