3 beste airco’s voor bedrijven

Mitchel Overstee
12 april 2023
3 beste airco’s voor bedrijven

In de afgelopen zomers hebben we regelmatig met hittegolven te maken gehad. Temperaturen van meer dan 30 graden waren lange tijd uitzondering in ons land, maar daar lijkt toch verandering in te komen. Althans; dat laten de hittegolven van de afgelopen jaren zien. Bovendien is de verwachting dat de hittegolven in de komende zomers alleen maar heviger en heviger gaan worden.

Tegelijkertijd wordt er van jouw werknemers wel gewoon verwacht dat zij volle bak door werken. Als het in een ruimte echter bijzonder warm is, is het niet mogelijk om langdurig geconcentreerd te blijven. Mocht je een (groot) kantoorpand hebben, is het daarom aan te raden om voor een airco te kiezen. Met een airco kun je de werkplek op een ideale manier verkoelen, waardoor jij en jouw werknemers op de gewenste manier door kunnen werken.

Maar, wat zijn nou geschikte airco’s voor bedrijven? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een airco voor in een kantoorpand? Op die vragen geven wij in dit artikel een passend antwoord. Neem dit artikel dus op je gemakje door, vergelijk de drie airco’s uit dit artikel en schaf direct de beste airco voor in jouw bedrijf aan.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een airco voor in een bedrijf?

Wil jij jouw kantoor graag op een ideale manier gaan verkoelen? Dan is het goed om te weten dat je in dat geval moet kijken naar een airco met een flink koelvermogen. Het is namelijk in veel gevallen zo dat een kantoor, of een werkplek, vrij groot is. des te hoger het koelvermogen van een airco is, des te groter het maximaal oppervlakte is dat door een airco gekoeld kan worden.

Koeloppervlakte

Meet daarom dus heel goed de interne afmetingen van jouw kantoorpand op. Bepaal op basis daarvan wat het minimale koeloppervlakte van de airco moet worden. Is dat koeloppervlakte véél te groot? Dan ga je het simpelweg niet halen met de aanschaf van slechts één airco. In dat geval kun je beter kiezen voor een complete airco installatie, waarbij een erkend installatiebedrijf bijvoorbeeld een complete buitenunit inclusief meerdere split airco’s in jouw kantoorpand komt monteren.

Koelapparaten van hoge kwaliteit

Is jouw kantoor wel klein genoeg om met één airco de gehele ruimte te verkoelen? Dan is het goed om te kijken naar de verschillende soorten airco’s. Zo kun je bijvoorbeeld voor een split airco kiezen, waarbij je één buitenunit hebt en één of meerdere binnenunits. Ook kun je kiezen voor een A+ monoblock airco; dit is een airco die je aan de muur op kunt hangen. Een bijbehorende slang voert vervolgens via het plafond/de muur de lucht naar buiten af.

Tot slot kun je ook nog kiezen voor een mobiele airco. Met een dergelijke airco geniet je van de nodige flexibiliteit, maar de meeste mobiele airco’s zijn niet krachtig genoeg voor een kantoorpand. Bovendien heb je bij een dergelijke airco ook te maken met een afvoerslang die je door een raam naar buiten moet hangen. Als je een kantoorpand op bijvoorbeeld de derde etage hebt, is dat alles behalve ideaal.

Verder is het advies om naar het totaalplaatje te kijken. Kijk naar de bediening van de airco, naar de functies van de airco, naar het geluidsniveau en naar de afmetingen van de airco. De airco moet immers wel in jouw kantoor passen, ook als jouw kantoor niet super groot is.

#1. Argoclima Ulisse Eco Splitssysteem Zwart, Wit

Argoclima Ulisse Eco Splitssysteem

€ €2.249,00
ULISSE Split airconditioner, ontworpen om zelf te monteren. Dankzij de eenvoudige plaatsing op de grond is installatie een fluitje van een cent. Zonder professionele hulp kun je deze airconditioner eenvoudig monteren en demonteren. Bovendien heeft hij een lager geluidsniveau in vergelijking met airconditioners zonder buitenunit. De buitenunit kan gemakkelijk buiten het gebouw worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld op een balkon of terras. Speciale snelkoppelingen zorgen voor een snelle aansluiting van beide units....
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 3700 W
 • Oppervlakte: 60 m²
 • Geluidsniveau: 37 dB
 • Gewicht: 40 kg

Pluspunten

 • Immens krachtig koelvermogen en ontvochtiger
 • Ongeëvenaard stroom efficiënt / energiezuinig
 • Heerlijk stil t.o.v. alles-in-1 units

Minpunten

 • Echt niet in je eentje te tillen
 • 'Mobiel' betekent verhuisbaar, niet in huis rolbaar
 • Erg prijzig

Heb jij een kantoor met een maximaal oppervlakte van 51 vierkante meter? Dan is het aan te raden om te kiezen voor deze airco van Argoclima. Deze airco is namelijk, indien het bedrijfspand goed geïsoleerd is, in staat om een oppervlakte van maximaal 51 vierkante meter te koelen. Is jouw bedrijfspand niet zo goed geïsoleerd? Dan is deze airco alsnog in staat om een oppervlakte van maximaal 32 vierkante meter goed te koelen. Als je een kantoor van 8 meter bij 4 meter hebt, kun je dus perfect voor deze airco kiezen!

Bijkomend voordeel is dat deze airco vrij zuinig is, een laag geluidsniveau heeft en dat het een zogeheten split airco systeem betreft. Dit betekent dat je één buitenunit en één binnenunit geleverd krijgt. Deze buitenunit is echter vrij compact uitgevoerd, waardoor je de buitenunit bijvoorbeeld aan de buitenkant van jouw kantoorpand moeiteloos op kunt hangen.

De binnenunit plaats je vervolgens in de ruimte in jouw bedrijf die je graag wilt gaan koelen. Doordat deze airco een koelvermogen van maar liefst 14000 BTU heeft, is een ruimte bovendien relatief snel gekoeld. Mocht je tijdens een vergadering ook de airco aan willen hebben, is dat ook geen al te groot probleem. Het maximale geluidsniveau ligt namelijk op slechts 55 decibel!

Iets waar je wel goed rekening mee moet houden, is het prijskaartje van deze airco's voor bedrijven. Dit is alles behalve een goedkope airco, maar je kunt deze kosten uiteraard wel aftrekken. Het zijn immers pure bedrijfs- en huisvestingskosten.

Wil je nou meerdere ruimtes in jouw bedrijf gaan koelen? Dan is het wellicht beter om voor een geïntegreerd airco systeem te gaan zorgen. Dat is een systeem met bijvoorbeeld één buitenunit en meerdere binnenunits.

#2. Qlima SC5232 indoor-unit split-unit airco, wit

Ook over deze airco van het merk Qlima zijn wij zeer te spreken. In onze ogen zijn ook dit interessante airco's voor bedrijven, maar ook bij deze airco moet je met enkele aandachtspunten rekening houden. Zo is het een feit dat je deze airco niet zelf kunt installeren; je moet hier dus echt een erkende installateur voor in gaan schakelen.

Nadat deze airco geïnstalleerd is, geniet je echter wel al snel van de nodige voordelen. Zo is het een voordeel dat deze airco in staat is om een oppervlakte van maximaal 44 vierkante meter te koelen. Heb je een kantoor van 10 bij 4 meter? Dan is deze airco dus zéker geschikt voor jouw kantoor!

Bovendien betreft dit een zogeheten wandmodel. Doordat dit een wandmodel betreft, hoef je op de vloer in jouw kantoor géén ruimte vrij te houden voor de airco. Nee, de unit hangt aan de wand, waardoor jouw kantoor op een handige manier afgekoeld gaat worden.

Daarbij is het ook goed om te weten dat je deze airco op een hele makkelijke manier aan kunt sturen. Je kunt deze airco namelijk met de meegeleverde afstandsbediening bedienen, maar je kunt de airco ook met jouw smartphone bedienen. Dankzij het display aan de voorzijde van de airco zie je altijd direct wat de huidige temperatuurstand is.

Ook in de zomer kun je overigens gebruik maken van deze airco. Deze airco's voor bedrijven zijn namelijk ook in staat om jouw kantoor te verwarmen, waardoor je ook in de winter van de voordelen van deze airco weet te genieten. Heb je interesse om deze airco aan te schaffen? Houd dan alleen goed rekening met de installatie: hier moet je echt een erkend installatiebedrijf voor inhuren.

#3. Eurom CoolPerfect 180 Wi-Fi mobiele airco

Eurom Coolperfect 180 WIFI

€ 729,99
De Eurom CoolPerfect 180 Wifi is een krachtige mobiele airconditioner met een koelvermogen van 18.000 BTU, waardoor hij niet alleen kan koelen, maar ook kan verwarmen. Hierdoor is de CoolPerfect 180 Wifi het hele jaar door te gebruiken. Bovendien draagt deze airco bij aan een beter leefklimaat binnenshuis, omdat hij tegelijkertijd de lucht ontvochtigt en zuivert. Met de ingebouwde 24-uurs timer kan de airco automatisch aan- en uitgeschakeld worden. Daarnaast...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 5200 W
 • Oppervlakte: 60 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 35 kg

Pluspunten

 • hoog koelvermogen
 • heel krachtige airco
 • Kan verwarmen, koelen, ontvochtigen en ventileren

Minpunten

 • Beetje luidruchtig
 • Erg zwaar

Gaat jouw voorkeur uit naar een mobiele airco? Wil je deze airco bijvoorbeeld in jouw kantoor kunnen zetten? Dan is het aan te raden om te kiezen voor deze airco van Eurom. Deze airco is namelijk in staat om een ruimte van maximaal 65 vierkante meter te koelen. Mocht je een kantoor van 10 bij 6 meter hebben, biedt deze mobiele airco daar dus de gewenste mogelijkheid voor.

Mocht je gedurende de dag af en toe de temperatuur van de airco aan willen passen, is dat prima te doen. Je kunt deze airco namelijk met jouw smartphone bedienen, terwijl je ook nog een afstandsbediening meegeleverd krijgt. Dankzij deze bediening hoef je in ieder geval niet uit jouw luxe bureaustoel te komen; je kunt simpelweg vanachter jouw computer deze airco bedienen. ideaal!

Wel moet je goed rekening houden met de afvoerslang. Deze afvoerslang moet namelijk via een raam toe naar buiten gehangen worden; de airco is vervolgens in staat om de lucht naar buiten toe af te voeren. Heb je geen raam in jouw kantoor dat open kan? Dan moet je op zoek naar een andere mogelijkheid of naar één van de twee hierboven genoemde airco’s voor bedrijven.

Overigens is het ook nog goed om te weten dat deze airco enkele handige extra’s kent. Zo heeft deze airco een timer, is de airco ook in staat om jouw kantoor te ontvochtigen en de lucht in jouw kantoor te zuiveren. Al met al dus een prima airco voor in jouw kantoor!

Slotwoord

Het vinden van geschikte airco's voor bedrijven is absoluut geen gemakkelijke keuze. De hierboven genoemde airco’s zijn aan te raden, maar verder kun je ook nog kijken naar een complete airco installatie voor in jouw kantoor. Dat is met name aan te raden als je meerdere ruimtes wilt koelen óf als je een heel groot oppervlakte wilt gaan koelen. Veel succes met jouw zoektocht in ieder geval!