LG mobiele airco

Mitchel Overstee
17 maart 2023
lg mobiele airco kopen

Wil je van LG een mobiele airco kopen? Het is iets waar veel mensen naar zoeken, bijvoorbeeld vanwege de goede kwaliteit van de vaste airco’s. Heb je daar goede ervaringen mee en wil je daar ook thuis gebruik van maken? De mobiele oplossingen zijn bij LG helaas niet beschikbaar.

Geen LG, wél een top toestel:

Inventum AC901 - Mobiele airco - 3-in-1

€ 249,00
De Inventum 3-in-1 airconditioner AC901 heeft een koelvermogen van 9000 BTU (2600 watt), waardoor het geschikt is voor het koelen van ruimtes tot 80m³. Naast het koelen van de ruimte kan deze mobiele airco ook worden gebruikt voor het ontvochtigen van lucht of als gewone ventilator. Met het display op het apparaat en de meegeleverde afstandsbediening is de bediening van de airco eenvoudig. Bovendien wordt bij deze airco een luxe...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 2600 W
 • Oppervlakte: 30 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 18 kg

Pluspunten

 • Eenvoudig te bedienen met afstandsbediening
 • Inclusief luxe raamafdichtingskit
 • Makkelijk te verplaatsen door wieltjes

Minpunten

 • Geluid is goed hoorbaar

Je kunt geen mobiele airco van dit merk kopen. Het merk maakt split-unit airco’s, die je aan de wand of aan het plafond kunt laten plaatsen. Dat vraagt om een vakkundige installatie. Bovendien is er sprake van een binnenunit en een buitenunit met de motor. Zoals je zal begrijpen is de LG airco op die manier een stuk duurder dan het mobiele exemplaar waar je naar zoekt.

Geen LG mobiele airco

Je kunt helaas geen gebruik maken van een LG mobiele airco, omdat die niet verkocht worden. Wel kun je gebruik maken van een vaste unit of van een van de andere merken.

Ga je voor een split-unit airco van LG? Houd er dan rekening mee dat er een doorvoer naar buiten moet komen. Zo worden de binnenunit en de buitenunit met elkaar verbonden. Als je kiest voor een mobiele airco van een ander merk is dat niet noodzakelijk. Je kunt er in plaats daarvan voor kiezen om de slang door het raam of door de deur naar buiten te leggen. 

Split-unit airco of toch mobiel?

En twijfel je tussen een split-unit airco van LG of een mobiele oplossing? We zetten 3 handige overwegingen voor je op een rij:

 • Kosten
  Wil je kritisch kijken naar de kosten? Een mobiele airco kost je waarschijnlijk €200 tot €500 of iets meer. Met een split-unit airco moet je rekenen op minimaal €1.000 tot €2.000. Het is een grotere investering om rekening mee te houden. 
 • Installatie
  Een mobiele airco kun je gewoon neerzetten. Met de stekker in het stopcontact kun je er in principe gebruik van maken. Een split-unit airco vraagt om installatie door een vakman, die een doorvoer door de muur of het dak moet maken. 
 • Flexibiliteit
  Wil je de airco soms in de slaapkamer en de volgende keer in de kinderkamer gebruiken? Met een mobiele airco ben je lekker flexibel. Dat ben je niet met een split-unit airco, omdat je die aan de muur of het plafond moet laten bevestigen. 

LG mobiele airco kopen

Wil je een LG mobiele airco kopen? Je kunt gebruik maken van de alternatieven die er beschikbaar zijn. We laten je bij Airco-Review.nl graag zien waarmee je een goede keuze maakt, zodat je kunt rekenen op een flexibel model dat de ruimte goed zal koelen.

Heb je vragen over de LG mobiele airco? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!