Stille ventilator

Kai Roterman
10 maart 2023
een nieuwe airco

Wil jij graag een stille ventilator voor in huis aanschaffen? Dan heb je de keus uit meer dan voldoende varianten. Sommige varianten zijn geschikt voor in grote ruimtes, terwijl andere varianten beter tot hun recht komen in een kleinere ruimte.

Ben jij echter op zoek naar de beste ventilator voor in de slaapkamer? Dan heb je ook de keus uit meerdere varianten. In onze ogen is het sowieso belangrijk dat je kiest voor een geruisloze ventilator. Waarom je het beste voor een geruisloze ventilator kunt kiezen? Dat bespreken we hieronder.

Daarnaast bespreken we hieronder wat een koele ventilator precies is, waar je op moet letten als je een stille ventilator gaat kopen en wat een geruisloze ventilator is. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een stille ventilator? Lees dan zeker even door!

Wat is een stille ventilator precies?

Als je het aanbod van ventilators op je gemakje doorneemt, zie je tal van varianten naar voren komen. Ook zie je dat deze varianten zich op specifieke punten weten te onderscheiden én dat meerdere facetten een belangrijke rol spelen bij elke ventilator.

Als je speciaal een ventilator voor in jouw slaapkamer aan wilt schaffen, moet deze ventilator aan andere eisen voldoen. In bijvoorbeeld jouw woonkamer zou je behoefte hebben aan een krachtige ventilator, aangezien een woonkamer relatief groot is. In een slaapkamer wil je daarentegen maar één ding: een goed werkende koele ventilator.

Wat een stille ventilator precies is? Ja, dat is vrij lastig aan te geven. Wat voor jou als stil aan kan voelen, voelt voor een ander namelijk als lawaaierig aan. Iedereen beoordeeld dit op basis van zijn/haar gehoor, waardoor het lastig is om hier een vaste definitie aan te geven.

Feit is wel dat een stille ventilator geen geluidsniveau van 70 DB heeft. Nee, in onze ogen heeft een stille ventilator een geluidsniveau van maximaal 45 decibel. Maakt een ventilator méér lawaai dan 45 decibel? Dan typeren wij die ventilator dus niet als een tafelventilator.

Ons advies: Northwall Mini USB Ventilator

Northwall Mini USB Ventilator

€ 27,95
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

  • Vermogen: 5 W
  • Oppervlakte: 102 mm
  • Geluidsniveau: 26 dB
  • Gewicht: 250 g

Pluspunten

  • Beweegbaar
  • Kantelbaar
  • Inklapbaar

Minpunten

  • Kabel

Wat zijn de voordelen van deze ventilator?

Het mag duidelijk zijn: een stille ventilator is een zeer aangename ventilator. Dit komt puur doordat deze ventilator een stuk minder lawaai maakt, waardoor je bijvoorbeeld niet wakker blijft liggen. Ook als je ’s nachts onverhoopt wakker wordt, hoor je niet direct de lawaaierige ventilator in jouw slaapkamer rond draaien.

Het belangrijkste voordeel is dan ook puur het gebrek aan geluid. Je hoort simpelweg de ventilator (nagenoeg) niet, waardoor je ook geen last van deze ventilator hebt. Met name voor in een slaapkamer, maar ook voor in een kantoor, is een stille ventilator daarom eigenlijk altijd de beste keuze.

Als je op zoek naar de beste koele ventilator gaat, kom je direct achter een ander voordeel. Dit voordeel heeft betrekking op het uitgebreide aanbod: je kunt namelijk uit tal van ventilatoren kiezen die stil zin. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten ventilatoren, maar ook uit verschillende prijsklassen en dergelijke. Je kunt dus altijd wel een geschikte ventilator voor in jouw woning vinden!

Wat is de beste stille ventilator?

Heb je interesse om een stille ventilator aan te schaffen? Dan wil je deze ventilator ongetwijfeld voor in jouw slaapkamer of kantoor aan gaan schaffen. Als dat inderdaad het geval is, is het van belang om het oppervlakte van jouw slaapkamer of kantoor op te meten. Op basis van dit oppervlakte kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste stille ventilator.

Hierbij is het uiteraard ook van belang om op zoek te gaan naar de beste soort ventilator die binnen jouw budget past. Voordat je op zoek kunt gaan, is het dan ook verstandig om voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Binnen dat budget kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste stille ventilator.

Ook moet je een belangrijke keuze gaan maken met betrekking tot het soort ventilator. Als je voor de meest stille ventilator voor in de slaapkamer wilt gaan, is een plafondventilator voor jou ook interessant. Maar, ook in het aanbod van staande ventilatoren en torenventilatoren vind je meer en meer stille varianten terug.

Als je een goed vergelijk wilt maken, is het ook verstandig om goed naar de functies te kijken. Hoe kun je de ventilator bijvoorbeeld bedienen? Kun je de ventilator naar wens instellen? Kun je gebruik maken van een timer? En heeft de ventilator bijvoorbeeld meerdere snelheidsmogelijkheden? Ook dit zijn belangrijke punten waar je goed op moet letten tijdens jouw zoektocht naar de beste koele ventilator.

Tot slot komen we ook nog uit op het design van de ventilator. Als je bijvoorbeeld voor een plafondventilator wilt gaan, kom je al snel allerlei verschillende varianten tegen. Dat is niet alleen het geval bij een plafondventilator, maar ook bij alle andere soorten ventilatoren. Maak dus ook de juiste keuze met betrekking tot het design en de kleurstelling.

Geruisloze ventilator

Kom je tijdens jouw zoektocht naar de beste stille ventilator een zogeheten geruisloze ventilator tegen? Dan is het goed om te weten dat stil en geruisloos in dit geval hetzelfde betekent. Een ventilator die door de fabrikant als ‘geruisloos’ getypeer wordt, valt dus ook onder de noemer ‘stille ventilator’.

Stille ventilator kopen

Zo, je hebt kennis kunnen maken met deze ventilatoren. Naar welke koelventilator gaat op dit moment jouw voorkeur? Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je het lastig vindt om dit te bepalen. Ons advies is dan ook om voor jezelf jouw wensen op een rijtje te zetten en vervolgens gericht te zoeken naar de beste stille ventilator. Van de aanschaf van een stille ventilator ga je absoluut geen spijt krijgen!