Wat zijn de 3 beste A+ airco’s van 2023?

Kai Roterman
5 januari 2023
A+ airco's

Verduurzaming van leven en huis; het is bij meer en meer mensen aan de orde van de dag. Wil jij graag zelf ook een positieve invloed op het milieu uitoefenen? Dan begint dus al bij de aanschaf van elektrische apparaten, waaronder een wasmachine en een airco. Maar wat zijn nu de beste A+ airco's?

Dergelijke apparaten zijn behoorlijke energievreters, waardoor er dus veel energie gestookt moet worden. Dit komt het milieu alles behalve ten goede, waardoor dergelijke apparaten een behoorlijke invloed op het milieu hebben. Dit werkt echter ook de andere kant op: als je specifiek voor een energiezuinige airco kiest, weet je een positieve bijdrage aan het milieu te leveren.

In de wereld van airco wordt de energieklasse aangeduid met de letters A en B. De letter B geeft een onzuinige variant aan, terwijl de letter A staat voor energiezuinige airco’s. Van de letter A bestaan echter ook weer meerdere varianten, waaronder de A+ en A++ variant. In dít artikel richten wij onze pijlen op de beste A+ en beste A++ airco’s. Kortom: in dit artikel bespreken we wat de drie beste energiezuinige airco’s zijn.

Waarom voor een energiezuinige airco kiezen?

Als je graag een duurzame leefstijl nastreeft, is de keuze voor een energiezuinige airco de enige juiste keuze. Een airco met bijvoorbeeld energieklasse A++ is een heel stuk zuiniger dan een airco met energieklasse B. Doordat de eerstgenoemde airco een stuk zuiniger is, hoeft er in jouw huis een stuk minder energie gestookt worden. Logischerwijs komt dit het milieu ten goede.

Als elk huishouden voor een energiezuinige airco zou kiezen, zou in ons land een stuk minder energie gewonnen hoeven te worden. Hierdoor hoeft het milieu ook minder zwaar belast te worden, waardoor ook de komende generaties nog van onze prachtige aardbol zouden kunnen genieten.

NaamRuimteBTUEnergielabel
MOA mobiele airco A01120 – 33m²9.000AOntdek prijs
Cecotec ClimaCare 4 in 120 – 33m²9.000AOntdek prijs
DELTACO SH-AC0120 – 33m²9.000AOntdek prijs
MOA Mobiele Airco20 – 33m²9.000AOntdek prijs
Evolar EVO-ES900027 – 43m²11942AOntdek prijs

De keus voor een energiezuinige airco levert op de lange termijn ook nog een flinke kostenbesparing op. Het is namelijk een feit dat je met een energiezuinige airco jouw energierekening flink naar beneden bij weet te brengen. Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als bij het bovengenoemde voordeel: je verbruikt simpelweg een stuk minder energie.

Ben je op zoek naar de zakelijke aanschaf van een airco voor in bijvoorbeeld jouw bedrijfspand? Ook dan is vanwege de bovenstaande voordelen een aanschaf van een energiezuinige airco aan te raden. Je weet hiermee niet alleen van de bovengenoemde voordelen te profiteren, maar je weet ook nog naar jouw klanten uit te stralen dat je veel waarde aan duurzaamheid hecht!

Kortom: er zijn meerdere redenen waarom de aanschaf van een energiezuinige airco aan te raden is. Uiteraard wil je wel direct de juiste keuze maken wat betreft jouw nieuwe airco. Gelukkig zijn wij alvast voor jou op zoek gegaan naar de beste airco’s met energielabel A+ en A++. Uiteindelijk hebben wij – op basis van onze bevindingen – een fraaie top 3 samen weten te stellen. Over de drie beste energiezuinige A+ airco’s vind je hieronder meer informatie!

#1. Carrier 3,5 kW koelen + verwarmen nieuwste model

Carrier 51QPD012N7S Mobiele airco

€ 472,00
De mobiele airconditioners van Carrier staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. Deze verrijdbare airco is geschikt voor verschillende ruimtes, zoals woonkamers, kantoren, klaslokalen, vergaderruimtes, serverruimtes, winkels, openbare ruimtes, kantines, studeerkamers, slaapkamers, werkplaatsen en garages. Ondanks het compacte formaat heeft deze mobiele airco een stijlvol design. Met de verstelbare uitblaasopening kun je de luchtstroom naar wens regelen, zowel voor koude als warme lucht.
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 3500 W
 • Oppervlakte: 35 m²
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Gewicht: 34 kg

Pluspunten

 • Met raamafdichtingskit om zonder kieren de warme lucht naar buiten af te voeren
 • Deze airco heeft een hoog BTU en is behoorlijk krachtig
 • De airco wordt geleverd met afstandsbediening

Minpunten

 • Met energielabel A is deze airco niet heel zuinig

Wil je een bepaalde ruimte in jouw huis of kantoor op een duurzame manier kunnen koelen? Dan kun je het beste voor deze Carrier airco kiezen; deze airco heeft namelijk energielabel A+. Daarnaast maakt deze airco ook nog relatief weinig lawaai (64 decibel), is de airco relatief compact uitgevoerd en kun je de airco makkelijk bedienen.

Deze airco is in de basis geschikt voor ruimtes met een oppervlakte van maximaal 27 vierkante meter. Door een energiezuinige technologie is deze Carrier airco daarbij in staat om zeer efficiënt de ruimte te koelen. Wil jij bijvoorbeeld gedurende de koude wintermaanden ook op een energiezuinige wijze de betreffende ruimte verwarmen? Ook dat is mogelijk met deze airco!

Doordat dit een mobiele airco betreft, kun je de airco bovendien in jouw huis verplaatsen. Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is dat deze airco werkt op basis van een afvoerslang. Je moet deze afvoerslang dus via één van de ramen naar buiten hangen, waardoor de lucht naar buiten afgevoerd kan worden.

Verder biedt deze Carrier airco nog enkele handige functies aan:

 • Deze airco is ook in staat om te ventileren en om te ontvochtigen
 • Je hebt bij deze airco de keus uit drie standen: laag, medium en hoog
 • Je kunt gebruik maken van een handige timer; deze timer kun je tot maximaal 12 uur verderop instellen.
 • Je kunt de airco makkelijk bedienen met een draadloze afstandsbediening; de airco krachtiger laten blazen is dus een fluitje van een cent.
 • Deze airco heeft ook nog een slaapstand; gedurende de nacht hoor je de airco dus een stuk minder.

Al met al is de aanschaf van deze energiezuinige airco absoluut aan te raden. De airco heeft energieklasse A+, is ook in staat om een ruimte te verwarmen, is makkelijk te bedienen en is van de gewenste kwaliteit.

#2. AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

€ 729,00
Met de AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro kun je een ruimte van 34 vierkante meter koelen, zelfs bij lage warmtelasten. Als de ruimte echter slechte isolatie heeft of ramen op het zuiden, is hij geschikt voor een oppervlakte van 22 vierkante meter. Naast het verkoelen van de ruimte biedt deze mobiele airco ook ventilatiemogelijkheden. Het geluidsniveau is maximaal 64 decibel, wat vergelijkbaar is met een gesprek tussen twee personen op een...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 3500 W
 • Oppervlakte: 85 m³
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Gewicht: 34 kg

Pluspunten

 • De mobiele airco heeft een ventilatiefunctie voor alleen blazen zonder te koelen.
 • Dankzij de thermostaat stel je gemakkelijk de gewenste kamertemperatuur in.
 • Met energielabel A+ is deze airco energiezuiniger dan vergelijkbare modellen.

Minpunten

 • Deze airco weegt 34 kilogram, waardoor je hem minder gemakkelijk naar een andere verdieping tilt.
 • Met een geluidsniveau van 64 dB maakt deze airco veel geluid.

Ben je bereid om iets meer geld uit te geven aan een energiezuinige airco? Dan is het interessant om voor deze airco van AEG te kiezen. Net zoals de hierboven genoemde variant heeft deze variant namelijk ook energieklasse A+. Dankzij deze energieklasse geniet je van een lage energierekening én je levert een positieve bijdrage aan het milieu!

Door het koelvermogen van 12000 BTU is deze airco in staat om een oppervlakte van maximaal 34 vierkante meter te koelen. Wel moet je hierbij rekening houden met het feit dat deze airco niet in staat is om te verwarmen. Op dat vlak scoort deze airco dus minder punten dan de hierboven besproken energiezuinige airco.

Dankzij een timer en een meegeleverde afstandsbediening kun je deze airco makkelijk bedienen. Bovendien heeft deze airco aan de voorkant van een verlicht display, waardoor je direct de verschillende waarden a kunt lezen.

Qua geluidsniveau is deze AEG airco ook niet super luid te noemen; het maximale geluidsniveau bedraagt namelijk 64 dB. Verder is het goed om te weten dat deze airco ook nog een nachtmodus heeft. Je kunt deze airco ook ’s nachts zijn werk laten doen, terwijl je daar dus niet wakker van ligt.

Ook bij deze airco is het noodzakelijk om de slang via een raam naar buiten toe te hangen. Alleen op die manier is de airco in staat om te koelen én om direct de lucht af te voeren. Je moet bij de plaatsing van de airco dus zeker rekening houden met deze slang. Gelukkig beschikt de AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro over handige wieltjes, waardoor het verplaatsen van de airco zelf ook super makkelijk gaat!

Al met al is dit ook een prima aankoop. Zeker als je een energiezuinige airco aan wilt schaffen, is dit één van de beste varianten waar je voor kunt kiezen. Ook over de kwaliteit hoef je je overigens geen zorgen te maken, aangezien AEG één van de beste merken is. Je kunt deze airco dus zonder enige twijfel direct aanschaffen!

#3. Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

€ 1949,00
Om de lucht binnenshuis te koelen, hebben traditionele airconditioners een buitenunit nodig met condensatoren. Deze buitenunits zijn groot, lelijk en vereisen regelmatig onderhoud. Bovendien moet er een koelleiding worden aangelegd tussen de binnen- en buitenunit, die alleen kan worden aangesloten door een STEK-gecertificeerde installateur. INNOVA introduceert met de Innova 2.0 een nieuwe benadering van airconditioning zonder buitenunit, die de technologie van deze zogenaamde "monoblock" airconditioners naar een hoger niveau tilt....
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 730 W
 • Oppervlakte: 27 m²
 • Geluidsniveau: 27 dB
 • Gewicht: 48.50 kg

Pluspunten

 • Je kunt de airco bedienen met een app op je smartphone
 • Deze vaste airco is door jou zelfstandig te installeren
 • Deze mobiele airco is met energielabel A+ energiezuinig te noemen

Minpunten

 • Deze airco is minder geschikt voor grote of slecht geïsoleerde kamers

Gaat jouw voorkeur uit naar een zogeheten monoblock airco? Wil je daarbij specifiek voor een energiezuinige monoblock airco gaan? Dan is de aanschaf van deze airco van Innova van harte aan te raden. Deze airco heeft namelijk energieklasse A+, waardoor we deze airco als ‘zeer zuinig’ kunnen omschrijven.

Aangezien dit een monoblock airco betreft, kun je deze airco aan een wand in jouw kamer ophangen. Innova heeft hierbij gezorgd voor een makkelijke installatie/montage, waardoor je dit volledig zelf kunt doen. Als de airco eenmaal aan de wand in jouw kamer hangt, gaat het echte genieten beginnen.

Deze airco levert een maximaal koelvermogen van 8000 BTU. Door dit koelvermogen is de airco in staat om een ruimte van maximaal 18 vierkante meter te koelen. Met name voor in de slaapkamer, in een werkkamer of in een andere kleinere kamer in een huis is deze monoblock airco erg geschikt.

Daarnaast is het goed om te weten dat je de airco op meerdere manieren kunt bedienen. De makkelijkste bediening is toch wel via jouw smartphone; als je in bed ligt, kun je dus moeiteloos de airco even uitschakelen. Ook heb je niet al te veel last van het geluid van deze airco; het maximale geluidsniveau ligt namelijk op slechts 27 decibel (!).

Heb je niet altijd een smartphone tot je beschikking? Dan kun je er overigens ook nog voor kiezen om deze airco met de meegeleverde afstandsbediening te bedienen. Ook als je de airco continu aan laat staan, hoef je je over jouw energierekening geen zorgen te maken. Deze airco maakt namelijk gebruik van een energiezuinige techniek.

Al met al is ook de aanschaf van deze energiezuinige airco zeer aan te raden. Qua model weet deze variant zich ook nog te onderscheiden ten opzichte van de hierboven genoemde variant. Daarbij is het wel goed om te weten dat je voor deze airco diep in de buidel moet tasten.

Slotwoord

Zo, je hebt in dit artikel kennis kunnen maken met de beste energiezuinige airco’s. Naar welke A+ airco's gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Wij adviseren je om een goed vergelijk te maken, zodat je de knoop door kunt gaan hakken. Van de aanschaf van één van deze energiezuinige airco’s ga je zeker geen spijt krijgen!