Mini split airco: wat is dat?

Een mini split-airco kopen of wil je daar graag meer over weten? Je kunt er verschillende dingen mee bedoelen, daarom zetten we die in dit artikel voor je op een rij. Heb je het bijvoorbeeld over een mobiele oplossing of juist een kleiner exemplaar? In de beide gevallen gaat het om een airco, waarmee je bijvoorbeeld de slaapkamer goed kunt koelen. 

Ons advies: De’longhi PAC N77 ECO

Mobiele split-unit of kleine airco

Het is belangrijk om twee soorten mini split airco’s uit elkaar te houden:

 • Mobiele split-unit
  Gaat het je om een split-unit airco die je eventueel nog kunt verplaatsen? Je kunt gebruik maken van een mobiele split airco. Er is geen grote afvoerbuis voor de warmte nodig, waardoor je aan een kattenluik of een klein bovenlicht voldoende hebt. 
 • Kleine airco
  Ga je voor een kleine airco op een vaste plek? Je kunt daarvoor een mini split airco gebruiken. Je bevestigt de binnenunit aan bijvoorbeeld de wand, waarna de motor buiten ervoor zorgt dat je daar gebruik van kunt maken. 

Het is in de beide gevallen een mini airco. Met een test kun je nagaan welke het best werkt en hoe je een goede keuze maakt. En let op dat je niet kiest voor een aircooler of een ander alternatief, waarbij de warmte niet kan worden afgevoerd. 

Koelunit en de motor

Een mini split airco bestaat uit twee delen:

 • Koelunit
  De koelunit bevindt zich binnen, omdat dit het deel is waar de koude lucht uit komt. Je hangt dit deel op in de slaapkamer, zet het neer in de winkel of gebruikt het bijvoorbeeld op kantoor. 
 • Motor
  De motor van de split airco staat buiten. Het grote voordeel daarvan is dat je het geluid niet hoort als je binnen zit. Zo kun je er bijvoorbeeld goed bij slapen of bij werken. 

Mini split airco kopen

Wil je een mini split airco kopen? Ontdek de beschikbare modellen, waarmee je zeker weet dat je een goede keuze maakt. Wij adviseren je graag en leggen je uit over de verschillen, ook als je iets anders dan de mini airco’s met split-units zoekt. 

Heb je vragen over de mini split airco? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!