Philips luchtreiniger

Redactie
19 januari 2021
Philips luchtreiniger

Is de aanschaf van een luchtreiniger aan te raden? Ja, dat is absoluut het geval. In de afgelopen jaren is dit handige huishoudelijke apparaat onwijs populair te noemen; uiteraard zijn daar meerdere redenen voor. Een luchtreiniger zorgt voor schone lucht in jouw woning, waardoor je van een optimaal leefklimaat weet te genieten.

Maar, hoe kun je nou van dit optimale leefklimaat genieten? In de basis begint dit met het aanschaffen van de juiste luchtreiniger. Als je het aanbod van luchtreinigers bekijkt, zie je dat eigenlijk twee merken de dienst uitmaken: Dyson en Philips.

Beide merken hebben een gevarieerd én hoogwaardig assortiment van luchtreinigers. Gaat jouw voorkeur op voorhand al uit naar de Nederlandse trots? Dat kunnen wij ons op zich goed voorstellen; we mogen echt trots zijn op het Nederlandse bedrijf Philips. Maar, is het ook aan te raden om een Philips luchtreiniger te kopen? Het antwoord op die vraag vind je op deze pagina, inclusief een hoop nuttige informatie!

Een nadere blik op de Philips luchtreinigers

In eerste instantie heeft het merk Philips naam gemaakt dankzij de hoogwaardige lampen. Na enige tijd werden deze lampen over de gehele wereld verkocht, waardoor Philips een grote naam opgebouwd had. Die naam wist het bedrijf ook optimaal te benutten toen zij besloten om huishoudelijke apparaten op de markt te brengen.

Enkele jaren geleden besloot Philips om haar pijlen ook op de luchtreinigers te richten. Achteraf gezien is dat absoluut de juiste keuze geweest, aangezien meer en meer mensen interesse kregen in de aanschaf van een luchtreiniger.

Als we naar het huidige aanbod van luchtreinigers kijken, zien we dat Philips één van de beste merken is. Het merk biedt niet alleen meerdere luchtreinigers aan, maar biedt ook luchtreinigers van de gewenste kwaliteit aan. Mocht je nog op zoek naar de beste luchtreiniger zijn, is het dus aan te raden om zeker even de luchtreinigers van dit Nederlandse merk te bekijken.

Philips AC0820/10 - Luchtreiniger

€ 149,00
Reinigt de lucht in minder dan 16 minuten. De Philips AC0820/10 Series 800 luchtreiniger zorgt voor het verwijderen van 99% van virussen, allergenen en vuile stoffen uit de lucht. Met slechts één druk op de knop houdt u uw woning schoon en veilig. Deze luchtzuiveraar filtert snel en effectief onzichtbare virussen, allergenen en verontreinigende stoffen, mede dankzij een CADR (Clean Air Delivery Rate) van 190 m³/u.
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 22 W
 • Oppervlakte: 49 m²
 • Geluidsniveau: 61 dB
 • Gewicht: 2.40 kg

Pluspunten

 • Verwijdert tot 99,9% van de virussen en aerosolen uit de lucht
 • Kleurindicatie voor realtime luchtkwaliteit
 • Uiterst stille werking met gedimd licht in de slaapstand

Minpunten

 • Geschikt voor ruimtes tot 49 m2, de AC3033/10 gaat tot ruimtes van 104 m2

Wat zijn de voordelen van Philips luchtreinigers?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is Philips één van de beste merken in de wereld van luchtreinigers. Maar, op welke punten weten de luchtreinigers van dit merk te onderscheiden? En waarom is het mogelijk interessant om voor een Philips luchtreiniger te kiezen in plaats van voor een Dyson luchtreiniger?

Laten we vooropstellen dat de kwaliteit van de Philips luchtreinigers dik in orde is. Deze apparaten weten de lucht op een geweldige manier te zuiveren. Het belangrijkste gevolg hiervan is dat je gezondheidsproblemen weet te voorkomen én in jouw woning van een aangenaam leefklimaat weet te genieten.

Daarnaast is het ook een voordeel dat Philips luchtreinigers veelal een dubbele functie aanbieden. Deze apparaten zijn niet alleen in staat om de lucht in een ruimte te zuiveren, maar ook om bijvoorbeeld te koelen, te verwarmen of te ventileren.

Bijkomend voordeel van de Philips luchtreinigers is het prijskaartje. Ten opzichte van een Dyson luchtreiniger zijn de meeste luchtreinigers van dit merk een stuk voordeliger. Zo kun je bijvoorbeeld al een kleine Philips luchtreiniger voor een bedrag van 119 euro kopen.

Ook zijn wij zeer te spreken over de variëteit in het aanbod van Philips. Ongeacht welk oppervlakte je wilt reinigen, vind je in het assortiment van Philips een geschikte variant. Dat laat onderstaande tabel duidelijk blijken:

Max. te reinigen oppervlakteHoeveelheid Philips luchtreinigers
Maximaal 15 vierkante meter12 stuks
Maximaal 30 vierkante meter12 stuks
Maximaal 45 vierkante meter10 stuks
Maximaal 60 vierkante meter8 stuks
Maximaal 75 vierkante meter5 stuks
Maximaal 100 vierkante meter2 stuks

Het belangrijkste voordeel hiervan? Nou, je kunt altijd wel een geschikte Philips luchtreiniger vinden. Een luchtreiniger die volledig aansluit op jouw wensen, op de afmetingen van jouw woning en op jouw budget. Ideaal!

Tot slot willen we ook nog aanstippen dat veel Philips luchtreinigers handige functies bevatten. Om welke functies dit precies gaat? Dat lees je hieronder!

Een Philips luchtreiniger kopen

Zo, je hebt hierboven kunnen lezen dat Philips luchtreinigers om meerdere redenen zeer interessant zijn. Heb je vanwege bovengenoemde voordelen interesse om een Philips luchtreiniger te kopen? Dan heb je volgens ons al een verstandige beslissing genomen: een Philips luchtreiniger kopen is volgens ons echt aan te raden.

Feit is echter dat het aanbod van Philips vrij divers is. Je moet dus een zoektocht verrichten, zodat je uiteindelijk de beste Philips luchtreiniger kunt vinden. Maar, waar moet je dan precies op letten? In onze ogen is het allereerst van belang dat je jouw voorkeuren op een rijtje gaat zetten.

In welke ruimte in jouw woning moet de luchtreiniger komen te staan? Wil je deze luchtreiniger op de grond zetten of ergens op een kastje? Hoeveel geld wil je aan de Philips luchtreiniger uitgeven? En over welke functies moet de Philips luchtreiniger beschikken? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke aspecten waar je goed over na moet gaan denken.

Wil je graag de Philips luchtreiniger in jouw slaapkamer zetten? Dan is het wenselijk dat het apparaat een nachtmodus heeft. In het verlengde daarvan is het sowieso verstandig om goed te kijken naar het maximale geluidsniveau van een luchtreiniger. Des te lager dit maximale geluidsniveau is, des te aangenamer.

Verder is het ook zaak om goed naar het vermogen van de luchtreiniger te kijken. Des te meer vermogen een luchtreiniger heeft, des te groter het oppervlakte is dat gereinigd kan worden. Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, kun je voor elk oppervlakte een geschikte Philips luchtreiniger vinden.

Kijk tevens goed naar het prijskaartje van de Philips luchtreiniger. Als je een Philips luchtreiniger gaat kopen, moet eigenlijk de prijs-kwaliteitsverhouding volledig aansluiten op jouw wensen. Ook moeten de functies en eventuele extra’s van de luchtreiniger aansluiten op jouw wensen. Over welke functies en extra’s het daarbij zoal gaat? Wij hebben enkele extra’s in onderstaand lijstje opgesomd:

 • Bediening via een app en/of afstandsbediening; je kunt dan zelfs vanuit jouw luie stoel de luchtreiniger bedienen
 • Verrijdbare wieltjes; handig als je de reiniger op meerdere plekken in jouw woning wilt gebruiken
 • Een nachtmodus; met name handig als de luchtreiniger in jouw slaapkamer komt te staan
 • Een oververhittingsbeveiliging en kinderbeveiliging
 • Een automatische modus; hiermee wordt de lucht in jouw woning eigenlijk automatisch gezuiverd.
 • Luchtkwaliteitssensor; hiermee wordt continu de kwaliteit van de lucht opgemeten. Ook erg handig.

Al met al moet je dus op de nodige facetten letten. Maak voor jezelf een goed vergelijk, bepaal hoeveel geld je uit wilt geven en hak uiteindelijk de knoop door. Kunnen wij het in de basis aanraden om een luchtreiniger te kopen? Ja, dat kunnen wij zeker. Met een Philips luchtreiniger geniet je al snel van meerdere voordelen, terwijl de aanschafprijs relatief laag ligt. Een Philips luchtreiniger kopen is dus zeker een verstandige keuze.