Staande ventilator

Kai Roterman
2 maart 2023
Dynter. AV211 - Ventilator staand

Ben je op zoek naar een handig ventilatortje voor in jouw woning? Vind je het bijvoorbeeld veel te warm om lekker in slaap te vallen? Of merk je dat het echt warm is in bijvoorbeeld jouw woonkamer of thuiskantoor? Dan is de aanschaf van een staande ventilator mogelijk voor jou het beste idee!

In de afgelopen jaren hebben we plots met veel warme dagen te maken gehad. Meerdere hittegolven wisten een grote indruk in ons land achter te laten, waarbij met name de hitte in huis in negatieve zin opviel. Doordat de huizen in ons land zo goed geïsoleerd zijn, blijft de warmte volledig in huis hangen. Hierdoor is het ook erg lastig om de temperatuur in huis naar beneden te krijgen; alleen met bijvoorbeeld een ventilator of een airco is dit mogelijk.

Wil je graag een ventilator voor in huis aanschaffen? Dan heb je keus uit tal van varianten. Zo kun je voor een torenventilator kiezen, kun je voor een plafondventilator kiezen of kun je voor een staande ventilator kiezen. Om meerdere redenen is de aanschaf van een staande ventilator zéker interessant. Waarom? Dat lees je hieronder!

Verder bespreken we hieronder ook wat een staande ventilatortje precies is, waar je op moet letten als je dit product gaat kopen en wat volgens ons de beste ventilator is. Verder geven we je in dit artikel ook nog enkele handige tips met betrekking tot een staande ventilator!

Wat voor soort ventilatortje is dit?

Het is wellicht geen hele grote verrassing, maar een staande ventilator is een ventilator die je op de grond neer kunt zetten. Doordat deze ventilator vrij hoog is, is deze ventilator in staat om een grote ruimte moeiteloos te koelen.

Daarvoor maakt een staande ventilator gebruik van het normale principe van een ventilator. Dit betekent dat de ventilator meerdere draaiende onderdelen heeft, waardoor de ventilator in staat is om de lucht perfect af te koelen.

Qua doeleinden zijn een staande- en een torenventilator grotendeels vergelijkbaar met elkaar. Feit is echter dat de vormgeving van beide ventilators compleet anders is, waardoor een staande ventilator in sommige situaties simpelweg de beste keuze is. Dat is onder meer het geval als je een grote ruimte wilt koelen en als je voldoende ruimte hebt om een ventilator kwijt te kunnen.

Tegelijkertijd moeten we ook opmerken dat deze ventilator niet zomaar een staande ventilator is. Nee, in het aanbod van de soorten ventilators kom je vrij veel verschillende varianten tegen. Zo kun je kiezen uit tal van ventilatoren met verschillende korven (ronddraaiende gedeelte), tal van soorten uitstraling én tal van functies. Graag informeren we je daar hieronder zo uitgebreid mogelijk over.

Wat zijn de voordelen?

Als je graag een nieuwe ventilator aan wilt schaffen, weet je één ding zeker: je hebt meer dan voldoende keus. In de afgelopen jaren zijn tal van ventilatoren ontwikkeld, waardoor je nu altijd een geschikte ventilator voor in jouw woning kunt vinden. Maar, in welke situaties is de staande ventilator dan de beste keuze?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is een staande ventilator in staat om een groot oppervlakte te koelen. Met name als je een groot oppervlakte wilt gaan koelen, is de staande ventilator dus een ideale ventilator.

Bijkomend voordeel is dat je veel instellingen bij een dergelijke ventilator zelf kunt bepalen. Zo kun je de meeste staande ventilatoren in hoogte verstellen en kun je ook nog de blaasstand en blaassnelheid van de ventilator naar wens instellen. Juist door deze instelmogelijkheden kun je te allen tijde met veel plezier gebruik maken van een staande ventilator.

Verder is het een absoluut voordeel dat je vrij flexibel met een staande ventilator bent. Wil je overdag graag jouw thuiskantoor koelen? Dan zet je ’s ochtends de ventilator in jouw thuiskantoor neer, doe je stekker in het stopcontact en geniet je de gehele dag door van lekkere verkoeling.

Aan het einde van de werkdag kun je de staande ventilator vervolgens weer uit het stopcontact trekken. Je neemt de ventilator dan mee naar bijvoorbeeld jouw woon- of slaapkamer en doet de ventilator daar weer in het stopcontact. Dankzij deze flexibiliteit weet je kortom alle gewenste ruimtes te koelen. Ideaal!

Een ander voordeel is dat je een staande ventilator in tal van varianten aan kunt schaffen. Zo heb je de keus uit allerlei prijsklassen, uit allerlei afmetingen en uit allerlei soorten. Juist door dit uitgebreide assortiment kun je altijd wel een geschikte ventilator voor in jouw woning aanschaffen!

Wat is de beste staande ventilator?

Heb je interesse om een staande ventilator aan te schaffen? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar de beste staande ventilator? Dan is het eerst zaak om jouw voorkeuren op een rijtje te zetten. Waar wil je precies de ventilator neer zetten? Hoe groot is het oppervlakte dat gekoeld moet worden? En in hoeverre wil je instellingen van de staande ventilator zelf aan kunnen passen? Op basis van jouw antwoorden op deze vragen kun je gericht naar de beste staande ventilator gaan zoeken.

Als je de beste staande ventilator wilt vinden, is het sowieso zaak om op meerdere facetten te letten. Let bijvoorbeeld goed op de diameter van de korf van de ventilator; de korf is het ronddraaiende gedeelte van de ventilator. Des te groter deze korf is, des te krachtiger de ventilator is. Dit betekent ook dat een grotere korf ervoor zorgt dat een groter oppervlakte gekoeld kan worden.

Verder moet je ook goed naar de kleurstelling van de ventilator kijken. Gaat je voorkeur uit naar een witte ventilator? Of gaat je voorkeur uit naar een donkergekleurde ventilator? De keus is volledig aan jou!

Let tevens goed op de instelmogelijkheden van de staande ventilator. Kun je de ventilator bijvoorbeeld in hoogte verstellen? Is het wellicht mogelijk om de ventilator te kantelen? En kun je de draairichting van de ventilator zelf instellen? Ook dit zijn mogelijk belangrijke functies die nét het verschil tussen ventilator A en ventilator B kunnen maken.

Let verder nog goed op de volgende extra’s:

  • Verschillende blaassnelheden: dit is zeer wenselijk, aangezien je hiermee altijd de gewenste koeling kunt verkrijgen.
  • Timer: als je een timer hebt, kun je de ventilator automatisch in laten schakelen. Handig als je na een dag werken in een gekoeld huis thuis wilt komen.
  • Bediening: kun je de ventilator met een app of met een afstandsbediening bedienen? Bij meer en meer ventilatoren is dit mogelijk.

Ons advies: Dynter. AV211 

Dynter. AV211 - Ventilator staand

€ 89,99
Wil je verkoeling tijdens de warme zomerdagen? Ga dan voor de Dynter AV211 - een betrouwbare en krachtige ventilator met een strak en modern design. De AV211 zorgt voor maximale verkoeling en staat bekend om zijn kracht, gebruiksgemak en uitstekende kwaliteit.

Merk

Specificaties

  • Vermogen: 45 W
  • Oppervlakte: Tafel
  • Geluidsniveau: 25 dB
  • Gewicht: 3231 g

Pluspunten

  • Functioneert goed
  • Mooi design

Minpunten

Wil je echt de beste staande ventilator aanschaffen? Dan moet je hiervoor relatief diep in de buidel tasten. Voor de beste staande ventilators betaal je meer dan voor de middelmatige varianten, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug. Met de beste staande ventilator geniet je in ieder geval te allen tijde in jouw woning van een heerlijk leefklimaat!

Staande ventilator kopen

Heb je interesse om een staande ventilator te kopen? Verstandige keus. Een staande ventilator is een vrij simpele maar zeer doeltreffende ventilator. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je veel plezier aan deze ventilator gaat beleven.

Zover is het echter nog niet. Je moet eerst jouw wensen op een rijtje zetten, je moet