Sterkste mobiele airco

Mitchel Overstee
2 februari 2023
sterkste mobiele airco

Zoek je de sterkste mobiele airco? Als je er de slaapkamer, een winkel of kantoorruimte mee wilt koelen is het belangrijk dat het apparaat voldoende vermogen heeft. 

Ons advies: Eurom CoolPerfect 180

Eurom Coolperfect 180 WIFI

€ 729,99
De Eurom CoolPerfect 180 Wifi is een krachtige mobiele airconditioner met een koelvermogen van 18.000 BTU, waardoor hij niet alleen kan koelen, maar ook kan verwarmen. Hierdoor is de CoolPerfect 180 Wifi het hele jaar door te gebruiken. Bovendien draagt deze airco bij aan een beter leefklimaat binnenshuis, omdat hij tegelijkertijd de lucht ontvochtigt en zuivert. Met de ingebouwde 24-uurs timer kan de airco automatisch aan- en uitgeschakeld worden. Daarnaast...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

  • Vermogen: 5200 W
  • Oppervlakte: 60 m²
  • Geluidsniveau: 65 dB
  • Gewicht: 35 kg

Pluspunten

  • hoog koelvermogen
  • heel krachtige airco
  • Kan verwarmen, koelen, ontvochtigen en ventileren

Minpunten

  • Beetje luidruchtig
  • Erg zwaar

Het vermogen van een airco wordt uitgedrukt in BTU. Je ziet bijvoorbeeld een waarde van 8.000 van 10.000 of van 12.000. Aan de hand daarvan kun je inschatten hoe sterk de airco is, dus hoeveel vierkante meter je er ongeveer mee kunt koelen. Die waarden geven we je er natuurlijk bij aan, om een goede keuze te maken voor een sterk model.

Tip: zoek je zowel een stille als een krachtige keuze? In sommige modellen gaan die eigenschappen goed samen, zodat je weinig hinder zal hebben van het geluid. 

Kijk naar het koelvermogen

Wil je een keuze maken voor een sterke mobiele airco? Kijk naar het koelvermogen waar je op kunt rekenen. Een model met bijvoorbeeld 12.000 BTU is goed voor de koeling van 22 tot 34 vierkante meter.

Het verschil in vierkante meters heeft te maken met de hoogte van de warmtelast. Op een normaal warme dag heeft de airco niet zoveel moeite om de kamer te koelen. Je kunt dan rekenen met de capaciteit bij een lage warmtelast. Maar loopt de temperatuur buiten op, bijvoorbeeld naar 25 graden of meer? Er is sprake van een hoge warmtelast, dus dan geldt het lage aantal vierkante meters. 

Sterke modellen

Benieuwd naar de sterkste modellen die je kunt kiezen als je zoekt naar een mobiele airco? Met de onderstaande apparaten weet je in ieder geval zeker dat je minimaal 20 vierkante meter kunt koelen, ook bij een (zeer) hoge warmtelast:

Sterkste mobiele airco kopen

Wil je de sterkste mobiele airco kopen en toch zeker weten dat je daarvoor een scherpe prijs betaalt? We laten je de krachtige modellen zien, die je goed kunt gebruiken als alternatief voor een split-unit airco aan de wand of aan het plafond. Je kunt krachtig koelen, terwijl je een mobiel apparaat gebruikt dat je ook zo weer kunt opbergen of wegrijden. 

Heb je vragen over de sterkste mobiele airco? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!