Torenventilator

Redactie
9 februari 2023
torenventilator

Vertoont een torenventilator veel overeenkomsten met een staande ventilator? Ja, dat is zeker het geval. Weet een torenventilator zich op specifieke punten echter ook te onderscheiden ten opzichte van een staande ventilator? Ja, dat is ook zeker het geval. Is de aanschaf van een torenventilator daarom ook aan te raden? Dat lees je hieronder!

In de afgelopen jaren zijn tal van ventilatoren op de markt gebracht. Zo kun je kiezen voor een plafondventilator, kun je kiezen voor een tafelventilator en kun je kiezen voor een grondventilator. Ook kun je kiezen voor een ander product om jouw huis te koelen, zoals een airco.

Feit is echter dat in bepaalde situaties de aanschaf van de beste torenventilator het meest verstandig is. In welke situaties dit het geval is? Dat bespreken we graag hieronder. Daarnaast bespreken we hieronder ook graag wat een torenventilator precies is, wat de voordelen van een torenventilator zijn en wat de beste torenventilator is. Ook bespreken we nog waar je op moet letten als je een torenventilator gaat kopen!

Wat is een torenventilator precies?

Ben je op zoek naar een ventilator om de temperatuur in jouw huis een flink stuk omlaag te krijgen? Dan ben je zeker niet de enige. In de afgelopen jaren is de vraag naar ventilators explosief toegenomen; belangrijkste reden hiervoor is uiteraard de hoge temperaturen waar we in de zomers mee te maken hebben.

Zodra je de keuze voor de aanschaf van een ventilator gemaakt hebt, zie je direct dat het aanbod divers. Zo kun je onder meer voor een torenventilator kiezen, maar wat is dit nou precies? Een torenventilator is een smalle en compacte ventilator die je op de grond kunt zetten. Op dat vlak vertoont een torenventilator veel overeenkomsten met een staande ventilator.

Belangrijk onderscheid is echter dat een torenventilator een stuk compacter is. Juist door deze compacte vormgeving kun je deze ventilator makkelijk in een kamer kwijt; hij neemt immers een stuk minder ruimte in beslag.

Een ander opvallend kenmerk van een torenventilator is de standaard hoogte. Nagenoeg alle torenventilators die je kunt kopen, hebben een hoogte van ongeveer 70 centimeter. Juist vanwege deze hoogte is een torenventilator in staat om voldoende kracht te leveren, zodat een ruimte perfect afgekoeld kan worden.

Ons advies: Princess 347000

Princess 347000 - Toren ventilator

€ 124,00
Wil jij het hele jaar door genieten van een aangename temperatuur in jouw huis? Met de Princess 347000 Smart Heating & Cooling Tower kan dit! Dit innovatieve product van Princess zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te wisselen tussen apparaten. Deze luxueuze en unieke toren biedt een 2-in-1 functie, waardoor hij zowel kan koelen als verwarmen. Bovendien kun je de toren eenvoudig bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of met...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 2000 W
 • Oppervlakte:
 • Geluidsniveau: 56 dB
 • Gewicht: 3500 g

Pluspunten

 • 2-in-1 werking voor koelen en verwarmen
 • Te bedienen via Smartphone of afstandsbediening
 • Instelbare timerfunctie

Minpunten

 • Niet geschikt voor badkamer

Wat zijn de voordelen van een torenventilator?

Heb je interesse om een ventilator aan te schaffen? Ben je op zoek naar een krachtige ventilator die echter niet al te veel ruimte in beslag neemt? Dan is de aanschaf van een torenventilator eigenlijk de meest verstandige keuze. Met een torenventilator weet je moeiteloos kleine én grote kamers te koelen; dit is te danken aan de compacte vormgeving en de kracht van een torenventilator.

Daarmee hebben we ook direct de twee belangrijkste voordelen van een dergelijke ventilator te pakken. De compacte vormgeving is ideaal voor in bijvoorbeeld kleine kamers, terwijl je ook grote kamers dankzij het vermogen van de ventilator perfect kunt koelen.

Bijkomend voordeel is dat de torenventilators tegenwoordig in meerdere varianten verkrijgbaar zijn. Op basis van jouw wensen kun je dus altijd de beste torenventilator vinden; dat is de ventilator die volledig op jouw wensen aansluit.

Overigens is het ook een feit dat de meeste torenventilators een prachtige uitstraling hebben. Zo op het eerste oog lijkt het niet eens op een ventilator, waardoor dit apparaat een ware aanvulling is voor de uitstraling van een kamer. Je kunt moeiteloos een torenventilator in een woonkamer zetten; de uitstraling van dit apparaat is namelijk prachtig te noemen.

Tot slot willen we ook nog benoemen dat een torenventilator relatief weinig geluid maakt. Dit is puur te danken aan de unieke manier waarop deze ventilator de lucht weet te koelen. Mocht je nog op zoek naar een ventilator voor in een slaapkamer zijn, is een dergelijke ventilator dus mogelijk interessant!

Wat is de beste torenventilator?

Spreken de hierboven genoemde voordelen jou wel aan? Ben je daarom op zoek naar de beste torenventilator? Dan weet je op voorhand al één ding: je hebt meer dan genoeg keus. In de afgelopen jaren zijn deze ventilators vrij populair geworden, waardoor meer en meer bedrijven zich met de ontwikkeling hiervan bezig zijn gaan houden. Dit is duidelijk terug te zien in het huidige aanbod.

Voordat je op zoek naar de beste torenventilator kunt gaan, is het eerst zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten. Waar wil je de ventilator in jouw huis neer gaan zetten? Welk oppervlakte moet de ventilator gaan koelen? En hoeveel geld wil je uitgeven aan de nieuwe ventilator? Als je antwoorden op die vragen hebt, kun je al een flinke schifting in het aanbod van torenventilators maken.

Als je de verschillende varianten met elkaar wilt vergelijken, is het belangrijk om naar de vormgeving te kijken. Nagenoeg alle torenventilatoren hebben een hoogte van pakweg 70 centimeter, maar de diameter is per variant wel verschillend. Check in ieder geval altijd goed de afmetingen van de ventilator!

Ook is het aan te raden om goed naar het geluidsniveau te kijken. Uiteraard is het in een ideale wereld zo dat een ventilator helemaal geen lawaai maakt, maar dat is helaas (nog) niet mogelijk. Gelukkig maken de meeste torenventilatoren niet al te veel lawaai.

Verder moet je uiteraard ook goed naar de uitstraling van de torenventilator kijken. Wil je bijvoorbeeld voor een wit gekleurde ventilator gaan? Of heb je toch liever een ventilator in het grijs of zwart? Je kunt eigenlijk voor tal van kleuren kiezen; het is aan jou om te bepalen naar welke kleur jouw voorkeur uit gaat.

Let tevens goed op de volgende functies en extra’s:

 • Aantal snelheidsstanden: kun je de ventilator op verschillende snelheden laten draaien?
 • Bediening: kun je de ventilator met bijvoorbeeld een app of afstandsbediening bedienen? Dit is zéker wenselijk!
 • Kantelbaar: kun je de ventilator bijvoorbeeld verticaal kantelen?
 • In hoogte verstelbaar: sommige ventilatoren kun je in hoogte verstellen, ideaal!
 • Met timer: je kunt de ventilator dan vooraf al op een bepaald tijdstip instellen, zodat je bijvoorbeeld uit werk in een koel huis thuiskomt.

Let tot slot ook nog goed op het merk, op de kwaliteit en op het prijskaartje. Is het aan te raden om veel geld aan de beste torenventilator uit te geven? Als de ventilator aan al jouw voorkeuren voldoet, is het inderdaad aan te raden om hier geld aan uit te gaan geven!

Torenventilator kopen

Kunnen wij het aanraden om een torenventilator te kopen? Ja, dat kunnen wij zeker. In onze ogen weet een ventilator toren zich op enkele cruciale punten te onderscheiden. Onder meer de gave uitstraling, de smalle vormgeving en de kracht van een dergelijke ventilator spreekt ons erg aan.

Een torenventilator kopen is dan ook zeker een goed idee. Zet je wensen op een rijtje, maak een goed vergelijk en schaf direct de beste torenventilator aan. Van het aanschaffen van een torenventilator ga je zeker geen spijt krijgen!