Beste mobiele airco: waarop letten?

Mitchel Overstee
6 maart 2023
mobiele airco test zonder slang

De beste mobiele airco kopen of benieuwd waar je op moet letten om een goede keuze te maken? We leggen het je graag uit, aan de hand van een aantal handige tips. Wat zijn de eigenschappen om in de gaten te houden en welke modellen komen er bijvoorbeeld goed uit de test? We leggen het je uit, bijvoorbeeld om de slaapkamer te koelen of er de komende zomer voor te zorgen dat je op kantoor gewoon door kunt blijven werken.

Onze favoriet: De’longhi PAC N77 ECO

De’longhi PAC N77 ECO

€ 409
De mobiele airco is de ideale keuze als je eerst de slaapkamer en daarna de kinderkamer wilt koelen. Of als je de winkel lekker koel wilt houden op de echt hete dagen, terwijl je er de rest van het jaar geen behoefte aan hebt. Met een mobiele airco ben je lekker flexibel, om er gebruik van te maken op het moment dat het echt warm wordt. Daarna ruim je het model zo...
Bekijk op bol Bekijk op coolblue

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 2100 W
 • Oppervlakte: 27 m²
 • Geluidsniveau: 47 dB
 • Gewicht: 32 kg

Pluspunten

 • Te bedienen met afstandsbediening
 • Bevat ontvochtigingsfunctie voor 30 liter/24 u
 • Maakt gebruik van R290 koelingsgas

Minpunten

 • Geen verwarmingsfuncties

De mobiele airco is de ideale keuze als je eerst de slaapkamer en daarna de kinderkamer wilt koelen. Of als je de winkel lekker koel wilt houden op de echt hete dagen, terwijl je er de rest van het jaar geen behoefte aan hebt. Met een mobiele airco ben je lekker flexibel, om er gebruik van te maken op het moment dat het echt warm wordt. Daarna ruim je het model zo weer op, bijvoorbeeld dankzij de wieltjes die eronder zitten. 

Waarop letten in een mobiele airco test?

Wij leggen je uit waar je op moet letten in een mobiele airco test. Het is bijvoorbeeld belangrijk om goed te kijken naar:

 • Koelvermogen
  Kijk goed naar het koelvermogen van een airco. De fabrikant drukt dit uit in een BTU-waarde, bijvoorbeeld van 10.000 of 8.000. De waarde zegt je misschien niet zoveel, dus bekijk ook het aantal vierkante meters dat je ermee kunt koelen. Houd er daarbij rekening mee dat er vaak wordt gesproken over een vermogen bij hoge of bij lage warmtelast. Op hete zomerdagen is er sprake van een hoge warmtelast, dus kijk naar het aantal vierkante meters dat daarbij wordt aangegeven. 
 • Geluidsniveau
  Ga je de beste mobiele airco gebruiken in de slaapkamer? Je kunt waarschijnlijk slecht slapen door de warmte. Het is belangrijk dat de airco niet te veel geluid maakt, omdat je dan nog niet veel beter zal slapen. Kies een model die maximaal 55 tot 60 dB aan geluid maakt. Op die manier voorkom je dat je in een lekker koele slaapkamer alsnog wakker ligt van het geluid. En gebruik je de beste mobiele airco om bij te werken? Ook dan is het verstandig om op het geluidsniveau te letten. 
 • Energieverbruik
  Wil je de mobiele airco veel gaan gebruiken? Zowel milieutechnisch als voor je eigen portemonnee is het verstandig om een duurzame keuze te maken. Kies voor een model dat weinig energie nodig heeft, om toch krachtig te kunnen koelen. Zo voorkom je een hoge stroomrekening, op het moment dat de temperatuur oploopt en je de ruimte graag wilt koelen. 

Twee van de beste keuzes

Ben je benieuwd naar de beste mobiele airco? We bekijken veel mobiele airco tests, om je op basis daarvan aan te geven welke modellen goed geschikt zijn. Uiteraard hangt de beste keuze onder andere af van de ruimte die je wilt koelen en de wijze waarop je daar gebruik van wilt maken. Toch zijn dit onze aanbevelingen op basis van de tests en ervaringen door onze klanten:

Honeywell MN10CESWW

Honeywell MN10CES - Mobiele airco

€ 598,95
Wil je een middelgrote ruimte koelen, zoals een ruime slaapkamer, een winkel of een kantoor? Dan is de Honeywell MN10CESWW misschien wel de beste mobiele airco die je kunt kopen. Met een koelvermogen van 10.000 BTU heb je met deze Honeywell voldoende voor 28 vierkante meter, of 19 vierkante meter bij een hoge warmtelast. De mobiele airco bedien je makkelijk met de afstandsbediening en dankzij het geluidsniveau van maar 53 dB kun je er...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 1000W
 • Oppervlakte: 40 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 36.60 kg

Pluspunten

 • Je kunt eenvoudig instellen wanneer de airco aan of uit moet gaan
 • De airco wordt geleverd met afstandsbediening

Minpunten

 • Wordt niet geleverd met raamafdichtingskit, deze kun je wel bijbestellen
 • Deze airco is in de hoogste stand behoorlijk luidruchtig

Wil je een middelgrote ruimte koelen, zoals een ruime slaapkamer, een winkel of een kantoor? Dan is de Honeywell MN10CESWW misschien wel de beste mobiele airco die je kunt kopen. Met een koelvermogen van 10.000 BTU heb je met deze Honeywell voldoende voor 28 vierkante meter, of 19 vierkante meter bij een hoge warmtelast.

De mobiele airco bedien je makkelijk met de afstandsbediening en dankzij het geluidsniveau van maar 53 dB kun je er goed bij werken of lekker bij slapen. Je hebt ook een ontvochtigingsfunctie tot je beschikking, waarmee je ervoor zorgt dat de warmte meteen minder drukkend aan zal voelen. 

Honeywell HF09CES

Honeywell HF09CES - Mobiele airco

€ 412,99
Ga je voor de Honeywell HF09CES? Het is de beste keuze voor een kleine ruimte. Bij een hoge warmtelast kun je tot 20 vierkante meter koelen, bij een lagere warmtelast is dat maximaal 33 vierkante meter, met een koelvermogen van 9.000 BTU.  De mobiele airco komt goed uit de test, bijvoorbeeld dankzij de afstandsbediening en de mogelijkheid om het apparaat tot 24 uur van tevoren in te stellen. Zo plan je...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 1000 W
 • Oppervlakte: 35 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 33.50 kg

Pluspunten

 • Goede kwaliteit

Minpunten

 • geen afstandsbediening

Ga je voor de Honeywell HF09CES? Het is de beste keuze voor een kleine ruimte. Bij een hoge warmtelast kun je tot 20 vierkante meter koelen, bij een lagere warmtelast is dat maximaal 33 vierkante meter, met een koelvermogen van 9.000 BTU. 

De mobiele airco komt goed uit de test, bijvoorbeeld dankzij de afstandsbediening en de mogelijkheid om het apparaat tot 24 uur van tevoren in te stellen. Zo plan je eenvoudig wanneer je de ruimte koel wilt hebben, bijvoorbeeld om lekker te gaan slapen of ’s morgens meteen aan het werk te gaan. 

Beste mobiele airco kopen

Wil je de beste mobiele airco kopen en bovendien zeker weten dat je daarvoor niet te veel betaalt? Profiteer online van onze aanbiedingen. Zo maak je een goede en goedkope keuze, waarmee je de slaapkamer, de winkel, het kantoor of een andere ruimte eenvoudig kunt koelen. 

Heb je vragen over de beste mobiele airco? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!