Tips voor het kopen van een mobiele airco

Mitchel Overstee
16 februari 2022
mobiele airco aanbieding

Een mobiele airco is de perfecte oplossing in de warme zomer maanden. Deze airco zorgt er namelijk voor dat je overdag en ’s nachts de perfecte temperatuur kan creëren. Het handige aan een mobiele airco is het feit dat deze gemakkelijk kunt verplaatsen. Zo kan je de airco overdag in de woonkamer zetten en ’s nachts op de slaapkamer.

Je voorkomt hiermee dat je een grote airco-unit in je huis hebt hangen, die je eigenlijk enkel in de zomer gebruikt. Het is dus zeker een goede keuze om een mobiele airco aan te schaffen, maar er zijn ook hier wat dingen om op te letten. Hieronder geven we je wat tips die je helpen met het aanschaffen van de juiste mobiele airco. Wil jij graag tips voor het kopen van een mobiele airco? Lees dan zeker verder.

Certificering airco

Hoewel een mobiele airco niet aangesloten hoeft te worden door iemand met een certificaat, is het belangrijk na te gaan of de airco onder de landelijke certificering valt. Deze certificering geeft weer of de airco veilig in gebruik is en of deze voldoet aan de landelijke eisen. Door een mobiele airco te kiezen mét certificering weet je zeker dat er geen gekke dingen zullen gebeuren. Wil je toch liever een luchtreiniger? Klik hier voor tips voor het kopen van een goede luchtreiniger.

Geluid van een mobiele airco

Uiteraard is het belangrijk een mobiele airco te kiezen die goed koelt. De meeste airco’s die de juiste certificering bevatten voldoen over het algemeen aan de standaarden die jij zou willen voor het koelen van de ruimte. Helaas blijkt dat de meeste mobiele airco’s die goed koelen geluid maken. Dit geluid is meestal niet zo heel hard, maar kan als storend worden ervaren. Het is daarom van belang eerst de mobiele airco uit te proberen in bijvoorbeeld de winkel. Zo weet je van tevoren of deze airco wat voor jou is.

Kosten van het kopen van een mobiele airco

Ook de kosten van een mobiele airco zijn erg belangrijk. Een hogere prijs wil niet altijd zeggen dat de airco goed werkt en een goede keuze is. Zorg ervoor dat je jezelf goed inleest in de voor en nadelen van de mobiele airco. Zo kan jij voor jezelf bekijken of de kosten overeenkomen met het gebruik van de airco. Daarnaast is het mogelijk de reviews te bekijken. Deze reviews geven je vaak een indicatie of de prijs-kwaliteit van de airco goed zit.

Mobiele airco 9000 BTU

Welke mobiele airco is dan eigenlijk het beste en voldoet aan alles wat je nodig hebt? Dat is de Airco 9000 BTU. Deze airco is namelijk te verkrijgen in verschillende modellen. Hierdoor heb je voldoende keuze om de perfecte Airco 9000 BTU te vinden. Deze airco’s koelen ontzettend goed, zijn allemaal gecertificeerd en hebben de beste prijs-kwaliteit verhouding die je maar kan vinden. Daarentegen is het nog altijd belangrijk goed te onderzoeken welke mobiele airco geschikt is voor jouw gebruik. Dit waren onze tips voor het kopen van een mobiele airco. Als jij meer wilt weten over het kopen van een tweedehands airco, klik dan hier.