Beste mobiele airco voor de slaapkamer

Kai Roterman
9 maart 2023
beste mobiele airco slaapkamer

Zoek je de beste mobiele airco voor de slaapkamer? Wij helpen je de beste keuze te maken, voor een model dat ervoor zorgt dat je lekker kunt slapen. Dus heb je het de laatste tijd veel te warm? Of wil je dat voorkomen en op tijd investeren? Wij helpen je de beste airco te bestellen, waarmee je de temperatuur heel aangenaam houdt.

Ons advies: Fuave ACB07K01

Fuave ACB07K01

€ 299,00
De Fuave ACB07K01 is een airconditioner die verkoeling biedt in kleine ruimtes in huis. Met een koelvermogen van 7.000 BTU kan deze airco goed geïsoleerde ruimtes tot 20 vierkante meter koelen. Als je echter een slecht geïsoleerde ruimte hebt of ramen op het zuiden, kan hij maximaal 13 vierkante meter koelen. Dankzij de thermostaat blijft de temperatuur in de kamer constant en de ontvochtigingsfunctie zorgt ervoor dat het drukkende gevoel...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 785 W
 • Oppervlakte: 13 m2
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 18 kg

Pluspunten

 • De mobiele airco heeft een ontvochtigingsfunctie, waarmee je de lucht ontvochtigt zonder te koelen.
 • Bij deze airco krijg je een raamafdichtingskit die geschikt is voor draai- en kiepramen.
 • Het bedieningspaneel is dimbaar, waardoor de airco geschikt is voor in de slaapkamer.

Minpunten

 • Met een geluidsniveau van 65 dB maakt deze airco veel geluid.
 • Met een BTU van 7.000 koelt deze airco een kleine kamer van 13 vierkante meter.

Een goede mobiele airco voor de slaapkamer heeft voldoende vermogen, maar is juist niet te krachtig. Het is namelijk minstens zo belangrijk om een stil model te kiezen. Op die manier blijf je er niet door wakker liggen, als de temperatuur eenmaal naar een koel niveau gezakt is. 

Stil en krachtig genoeg

Eigenlijk zijn twee eigenschappen belangrijk als je zoekt naar de beste mobiele airco in de slaapkamer:

 • Stil: niet te veel geluid
  Kijk goed naar het geluidsniveau van de airco. De apparaten die tot 60 dB geluid maken zijn over het algemeen geschikt voor in de slaapkamer. Bovendien die waarde wordt het geluid veel harder, waardoor het meer is dan een elektrische tandenborstel die iemand anders bij je in de kamer gebruikt. 
 • Koelvermogen: voldoende krachtig
  Je wilt een stille, wellicht een zuinige en natuurlijk een voldoende krachtige mobiele airco. Ga uit van zo’n 7.000 of 8.000 BTU als minimum. Dat is goed voor een kleine 15 tot 20 vierkante meter, ook bij een hoge warmtelast. 

Top 5 voor de slaapkamer

Benieuwd naar onze top 5-keuzes voor de slaapkamer? Wij adviseren je goed te kijken naar deze mobiele airco’s:

Beste mobiele airco voor de slaapkamer kopen

Wil je de beste mobiele airco voor de slaapkamer kopen? Met de bovenstaande modellen maak je in ieder geval een goede keuze. Bovendien kies je daarmee voor een klein exemplaar. Dat betekent dat je er weinig ruimte voor nodig hebt. En heb je de airco even niet meer nodig, omdat de temperaturen buiten weer gezakt zijn? Dan berg je het apparaat eenvoudig op, om er bijvoorbeeld volgend jaar weer gebruik van te maken. 

Heb je vragen over de beste mobiele airco voor de slaapkamer? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!