Mobiele airco die stil is in de slaapkamer

Mitchel Overstee
10 maart 2023
mobiele airco stil slaapkamer

Zoek je een mobiele airco die stil is in de slaapkamer? De stilste keuze helpt je lekker te slapen, terwijl je ondertussen kunt rekenen op een koele ruimte.

Het geluidsniveau van een mobiele airco moet je niet onderschatten. Natuurlijk zou een mobiel apparaat zonder slang extra stil zijn, al is er dan geen sprake van een officiële airco. Het is de motor die de warmte lucht af moet voeren die veel geluid maakt, al doen fabrikanten er veel aan om daar stiller gebruik van te maken. Maar wat zijn nu de beste airco's voor in de slaapkamer?

Ons advies: AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

€ 729,00
Met de AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro kun je een ruimte van 34 vierkante meter koelen, zelfs bij lage warmtelasten. Als de ruimte echter slechte isolatie heeft of ramen op het zuiden, is hij geschikt voor een oppervlakte van 22 vierkante meter. Naast het verkoelen van de ruimte biedt deze mobiele airco ook ventilatiemogelijkheden. Het geluidsniveau is maximaal 64 decibel, wat vergelijkbaar is met een gesprek tussen twee personen op een...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

  • Vermogen: 3500 W
  • Oppervlakte: 85 m³
  • Geluidsniveau: 64 dB
  • Gewicht: 34 kg

Pluspunten

  • De mobiele airco heeft een ventilatiefunctie voor alleen blazen zonder te koelen.
  • Dankzij de thermostaat stel je gemakkelijk de gewenste kamertemperatuur in.
  • Met energielabel A+ is deze airco energiezuiniger dan vergelijkbare modellen.

Minpunten

  • Deze airco weegt 34 kilogram, waardoor je hem minder gemakkelijk naar een andere verdieping tilt.
  • Met een geluidsniveau van 64 dB maakt deze airco veel geluid.

Met de mobiele airco waar je in de slaapkamer gebruik van kunt maken wil je goed letten op het geluidsniveau. We spreken van een ‘stille airco’ als die maximaal 60 dB aan geluid maakt. Dat is ongeveer het geluid van een elektrische tandenborstel, waar de meeste mensen goed bij kunnen slapen. 

Mobiele airco die stil is in de slaapkamer kopen

Wil je een mobiele airco kopen voor in de slaapkamer? Met een model dat stil is weet je zeker dat je een goede keuze maakt. En kies je bovendien voor een zuinig exemplaar? Dan voorkom je bovendien een hoge energierekening. Kijk bijvoorbeeld naar de Whirlpool PACB212HP en de Haier AM09AA1GAA als interessante apparaten. 

Heb je vragen over een mobiele airco die stil is in de slaapkamer? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Kijk ook wat je kunt doen als de airco water lekt.