Beste verrijdbare airco: waarop letten?

Kai Roterman
3 maart 2023
beste verrijdbare airco

Hoe kies je de beste verrijdbare airco en wat is waar je op let in een test? Wij helpen je de beste koop te doen, bijvoorbeeld met de best geteste modellen die je op een goedkope manier kunt aanschaffen.

Ons advies: Honeywell MN10CESWW

Honeywell MN10CES - Mobiele airco

€ 598,95
Wil je een middelgrote ruimte koelen, zoals een ruime slaapkamer, een winkel of een kantoor? Dan is de Honeywell MN10CESWW misschien wel de beste mobiele airco die je kunt kopen. Met een koelvermogen van 10.000 BTU heb je met deze Honeywell voldoende voor 28 vierkante meter, of 19 vierkante meter bij een hoge warmtelast. De mobiele airco bedien je makkelijk met de afstandsbediening en dankzij het geluidsniveau van maar 53 dB kun je er...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 1000W
 • Oppervlakte: 40 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 36.60 kg

Pluspunten

 • Je kunt eenvoudig instellen wanneer de airco aan of uit moet gaan
 • De airco wordt geleverd met afstandsbediening

Minpunten

 • Wordt niet geleverd met raamafdichtingskit, deze kun je wel bijbestellen
 • Deze airco is in de hoogste stand behoorlijk luidruchtig

De verrijdbare airco maakt je ontzettend flexibel. Gebruik het apparaat om de slaapkamer te koelen, daarna de kinderkamer te doen of om van de winkel naar het magazijn te lopen. En wil je meerdere kantoren of andere ruimtes koelen? De verrijdbare airco werkt op iedere plek waar je die neerzet.

Wat is de beste keuze? 5 tips om op te letten

Benieuwd hoe je de beste verrijdbare airco uit de test kiest? Het is belangrijk om rekening te houden met 5 eigenschappen van de apparaten:

 • Vermogen en capaciteit
  De beste koop voor een verrijdbare airco doe je met een goed vermogen en voldoende capaciteit. Kijk goed naar het aantal vierkante meters dat de unit kan koelen. En kies het vermogen liever iets te groot dan te klein, zodat je zeker weet dat je de temperatuur vlot omlaag kunt brengen. 
 • Geluidsniveau van de airco
  Wil je de beste verrijdbare airco kopen en zeker weten dat je niet te veel last hebt van het geluid? Kies voor een stil model, dankzij goede isolatie en bijvoorbeeld met een speciale stand voor de nacht. 
 • Energieverbruik van de airco
  Wat is de beste airco en hoe beoordeel je dat? Let bijvoorbeeld op het energieverbruik. Een hoger wattage kan leiden tot meer koelvermogen, maar vraagt ook om meer elektriciteit. Zoek je een duurzame keuze? Kies dan een energiezuinig model. 
 • Slang naar buiten toe
  Gebruik je een mobiele en verplaatsbare airco met een slang naar buiten toe? Kijk naar het type slang (de diameter daarvan) en hoe je de slang door het raam of op een andere plek naar buiten kunt brengen. Wordt er afdichting meegeleverd om de airco efficiënter te gebruiken?
 • Met of zonder opvangbak
  Is er in de airco die goed uit de test komt sprake van een opvangbak? Hier komt de condens in terecht, bij het ontvochtigen van de ruimte. Dit haalt veel warmte uit de lucht, waardoor het snel koeler en aangenamer zal voelen. 

Beste verrijdbare airco kopen

Wil je de beste verrijdbare airco kopen? Met de bovenstaande tips weet je zeker dat je goed let op alle onderdelen die belangrijk zijn. Het zijn de eigenschappen die vaak naar voren komen in de tests, zodat je de beschikbare modellen goed met elkaar kunt vergelijken. 

Heb je vragen over de beste verrijdbare airco die je kunt kopen? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier.