Hoe werkt een verrijdbare airco?

Redactie
1 maart 2023

oe werkt een verrijdbare airco? Het is de meest flexibele oplossing voor in de slaapkamer, in de winkel of op kantoor. En wil je ook de kinderkamer, het magazijn of een aangrenzende werkruimte koelen? Je kunt de airco makkelijk verrijden, om die op de volgende plek te gebruiken. 

Hoe werkt een verrijdbare airco?

Een verrijdbare airco heeft in de meeste gevallen een afvoerslang. Er is dan sprake van een monoblock airco, waarbij de motor zich in het koelapparaat bevindt. De slang naar buiten toe voert de warme lucht af, om de ruimte op een effectieve manier te koelen.

Je kunt daarnaast gebruik maken van een split unit verrijdbare airco. Dit is een model dat bestaat uit twee apparaten, één voor binnen en één voor buiten. De motor staat buiten, terwijl het koelapparaat binnen zorgt voor de aangename temperaturen.

Wat de beste verrijdbare airco voor jou is hangt af van wat je belangrijk vindt. Wil je de airco vooral makkelijk verplaatsen en daar niet te veel voor betalen? Of zoek je de beste koeling die er beschikbaar is? 

Ons advies: Honeywell MN10CESWW

Honeywell MN10CES - Mobiele airco

€ 598,95
Wil je een middelgrote ruimte koelen, zoals een ruime slaapkamer, een winkel of een kantoor? Dan is de Honeywell MN10CESWW misschien wel de beste mobiele airco die je kunt kopen. Met een koelvermogen van 10.000 BTU heb je met deze Honeywell voldoende voor 28 vierkante meter, of 19 vierkante meter bij een hoge warmtelast. De mobiele airco bedien je makkelijk met de afstandsbediening en dankzij het geluidsniveau van maar 53 dB kun je er...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

  • Vermogen: 1000W
  • Oppervlakte: 40 m²
  • Geluidsniveau: 65 dB
  • Gewicht: 36.60 kg

Pluspunten

  • Je kunt eenvoudig instellen wanneer de airco aan of uit moet gaan
  • De airco wordt geleverd met afstandsbediening

Minpunten

  • Wordt niet geleverd met raamafdichtingskit, deze kun je wel bijbestellen
  • Deze airco is in de hoogste stand behoorlijk luidruchtig

Verrijdbare airco kopen

Wil je een verrijdbare airco kopen en daarmee een goede keuze maken? De airco koelt de ruimte. En voert de warmte in de meeste gevallen af naar buiten en zorgt daarmee voor een fijne temperatuur. Daarnaast kun je vocht aan de lucht onttrekken, dat veelal terecht komt in een daarvoor speciale opvangbak.

Heb je vragen over hoe een verrijdbare airco werkt? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!