Energie neutrale airco? Het kan zo:

Mitchel Overstee
6 juli 2022
airco's

We verduurzamen! Dat geld ook voor hoe we wonen. Of je het nu leuk vind of niet, het doel voor de komende 30 jaar is ambitieus en progressief. We moeten ons aanpassen aan wat moedertje aarde van ons vraagt. Energie neutraal leven lijkt de meest humanitaire en beste oplossing voor de toekomst. Dat geld ook voor de apparaten die we gebruiken, zo kun je ervoor zorgen dat je een energie neutrale airco installeert. Je huis verwarmen of juist verkoelen kan namelijk energieneutraal en daar gaan we het over hebben in deze blog!

Je huis isoleren

Natuurlijk is de eerste stap om je huis koel te houden in de zomer en warm te houden in de winter zonder dat daar te veel voor gestookt moet worden, je huis goed isoleren. Dit is goed voor onze gezondheid omdat de temperatuur minder schommelt en omdat er geen tocht meer is.

De interesse in isolatie nam in het eerste deel van 2022 enorm toe. 65% maar liefst! Dit heeft te maken met de energiekosten die stijgen en de interesse in duurzaam wonen op zich zelf al toeneemt.

Isolatie is vaak de eerste stap.

Duurzame apparaten

Een duurzame airco is het eerste waar wij bij airco-review aan denken als we het hebben over duurzaam wonen. Je kunt om de een stap in de goede richting te maken een airco laten installeren met een groen energielabel. Dat heeft twee voordelen. Het kost je minder energie en het is duurzamer.

Natuurlijk geld dit niet alleen maar voor airco’s, maar ook voor andere apparaten. Denk aan kleine dingen als keukenapparatuur, ledverlichting en aan computers en televisies. Maar ook aan de echte energie slurpers zoals wasmachines, drogers, ovens of zelfs jacuzzi’s!

Hoe wordt je airco dan energieneutraal?

Het antwoord is, zonnepanelen! Of je nu zonnepanelen in Sittard nodig hebt of zonnepanelen in Rotterdam. Indien je de mogelijkheid hebt om zonnepanelen aan te schaffen is dat altijd een goede stap! Zowel financieel als voor het klimaat!

Wil jij dus energie neutraal worden? Bereken hoeveel je verbruikt en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om die energiebehoefte te kunnen opwekken met zonnepanelen. Zo woon jij energieneutraal! Goed voor je portemonnee en goed voor jezelf.