Je woning verwarmen zonder gas

Mitchel Overstee
19 september 2022
voordeligste infrarood plafondverwarming

Gas wordt steeds duurder. Mensen willen daarom zo min mogelijk gas gebruiken. Iedereen is massaal op zoek naar alternatieven. Hoe kun je het in de winter lekker warm hebben, zonder je verwarming te gebruiken? Gelukkig zijn er wel een paar opties die niet veel geld hoeven te kosten. Zo kun je een goedkope airco aanschaffen of de voordeligste infrarood plafondverwarming

Verwarmen met een airco

Als je denkt aan een airco dan denk je al snel aan het verkoelen van je huis. De airco staat namelijk vooral in de zomer aan om de warmte weg te halen. Maar een airco kan ook je woning verwarmen. Een airco heeft een binnenunit en een buitenunit. Om de woning te verkoelen wordt de warmte in de lucht door de binnenunit naar buiten geblazen. Dit kan dus ook andersom werken. De buitenunit kan ook warmte uit de buitenlucht naar binnen verspreiden. Vaak is deze verwarming in een echte koude winter niet genoeg. Maar het kan zeker het gebruik van de verwarming, en dus ook het gas, verminderen.

Verwarmen met infrarood plafondverwarming

Een infrarood plafondverwarming werkt met infrarood warmtestralen. Deze stralen weerkaatsen op objecten waardoor ze je hele huis kunnen verwarmen. Je kunt het bijna vergelijken met zonnestralen. Daarom voelt het opwarmen via infrarood warmtestralen veel natuurlijker aan dan via een verwarming. Deze infrarood plafondverwarming werkt op stroom waardoor je geen gas hoeft te gebruiken.

Het is belangrijk dat je de plafondverwarming ook uitsluitend op het plafond plaatst. Deze verwarming kan namelijk een temperatuur van wel 190 graden bewerken. Zou je deze panelen bijvoorbeeld aan de muur plaatsen dan zou dit gevaarlijke situaties opleveren.

Je kunt het beste onderzoek doen naar de voordeligste infrarood plafondverwarming om zo veel mogelijk geld te besparen. Je moet hierbij wel kijken wat bij jouw plafond past en hoe groot de ruimte is die je moet verwarmen. Ook bepaalt het uiterlijk van de infrarood plafondverwarming mede de prijs.

De voordeligste infrarood plafondverwarming is daarom niet per se de mooiste. Maar de voordeligste infrarood plafondverwarming hoeft niet per se slechter te zijn dan de duurste. Het is vooral belangrijk dat jij kiest voor de plafondverwarming die jouw woning goed kan opwarmen zodat je geen gas meer hoeft te gebruiken deze winter.