Monoblock airco onder schuin dak

Kai Roterman
22 februari 2022
monoblock airco schuin dak

Wil je een monoblock airco onder een schuin dak plaatsen? Het is een goede plaats, bijvoorbeeld als je een slang wilt gebruiken om de warmte naar buiten toe af te voeren. Je kunt daarvoor een doorvoer door het dak maken, waardoor het niet nodig is om het raam open te zetten.

Met een monoblock airco gebruik je een enkele unit, die je binnen hebt staan. Er is geen sprake van een buitenunit met de motor. Dit maakt de oplossing goedkoper en het voorkomt een ingewikkelde installatie. 

Condenswaterafvoer voor schuin dak

Bij een schuin dak is het afvoeren van condenswater cruciaal om waterschade te voorkomen. Hier zijn enkele tips voor een beknopte benadering:

  1. Installeer een condenswaterafvoer: Deze leidt het water veilig van de unit weg.
  2. Plaats de afvoer op het laagste punt: Dit zorgt voor een efficiënte afvoer van het water.
  3. Overweeg een condenspomp: Dit kan nodig zijn als de zwaartekracht het water niet efficiënt afvoert.
  4. Onderhoud regelmatig: Dit voorkomt verstoppingen en houdt het systeem operationeel.

Professionele installatie wordt sterk aanbevolen om toekomstige problemen te voorkomen.

Doorvoer door het schuine dak

En plaats je de monoblock airco onder een schuin dak? Je kunt een doorvoer door het dak laten maken, om de slang op aan te sluiten. Zo kan de airco de warmte lucht afvoeren naar buiten, om de temperatuur in de kamer effectief omlaag te brengen.

Dus heb je geen ruimte voor een wandmodel of vind je het niet handig om daar gebruik van te maken? Een mobiele airco onder een schuin dak kan dan een goed alternatief zijn. De afvoerslang kan gewoon omhoog, om de warmte af te voeren en de temperatuur in de kamer omlaag te brengen.

Tip: zoek je een monoblock airco die stil is? Kies een model met een nachtstand. 

Monoblock airco onder schuin dak plaatsen 

Een monoblock airco kopen en plaatsen? We laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn, met de modellen die je kunt gebruiken. Zo kies je voor een fijne mobiele airco, die effectief koelt en tegelijkertijd niet te veel geluid maakt. 

Heb je vragen over de monoblock airco onder een schuin dak? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!