Stille mobiele airco voor de slaapkamer zonder slang

Kai Roterman
7 maart 2023
stille mobiele airco slaapkamer zonder slang

Zoek je een stille mobiele airco voor de slaapkamer, maar zonder slang? Je bent niet de enige die daar naar op zoek is. Toch kun je die helaas niet kopen, omdat een mobiele airco altijd een slang heeft.

Dus wil je daar op de slaapkamer gebruik van maken? Het is belangrijk dat je de slang of afvoer door het raam of door de deur naar buiten legt. Alleen op die manier gebruik je een echte airco, waarmee je de slaapkamer kunt koelen.

Ons advies: Fuave ACB07K01

Fuave ACB07K01

€ 299,00
De Fuave ACB07K01 is een airconditioner die verkoeling biedt in kleine ruimtes in huis. Met een koelvermogen van 7.000 BTU kan deze airco goed geïsoleerde ruimtes tot 20 vierkante meter koelen. Als je echter een slecht geïsoleerde ruimte hebt of ramen op het zuiden, kan hij maximaal 13 vierkante meter koelen. Dankzij de thermostaat blijft de temperatuur in de kamer constant en de ontvochtigingsfunctie zorgt ervoor dat het drukkende gevoel...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

  • Vermogen: 785 W
  • Oppervlakte: 13 m2
  • Geluidsniveau: 65 dB
  • Gewicht: 18 kg

Pluspunten

  • De mobiele airco heeft een ontvochtigingsfunctie, waarmee je de lucht ontvochtigt zonder te koelen.
  • Bij deze airco krijg je een raamafdichtingskit die geschikt is voor draai- en kiepramen.
  • Het bedieningspaneel is dimbaar, waardoor de airco geschikt is voor in de slaapkamer.

Minpunten

  • Met een geluidsniveau van 65 dB maakt deze airco veel geluid.
  • Met een BTU van 7.000 koelt deze airco een kleine kamer van 13 vierkante meter.

Je hebt dan de keuze voor bijvoorbeeld een stille mobiele airco, maar niet zonder een slang daaraan vast. 

Minder dan 60 dB

Benieuwd wanneer we spreken van een ‘stille’ mobiele airco? Als je daarbij wilt slapen is het belangrijk dat het apparaat niet meer dan 60 dB geluid maakt. Natuurlijk mag er sprake zijn van een nachtstand, waarmee je de airco een stuk stiller kunt gebruiken dan normaal gesproken.

Het betekent dat het vermogen tijdelijk afneemt, zodat jij er goed bij kunt slapen. Sommige modellen hebben ook een timer, waarmee je de airco na een tijdje automatisch uit kunt laten schakelen. ’s Nachts zal de slaapkamer niet meer zo snel opwarmen, waardoor de airco niet op volledig vermogen hoeft door te draaien. 

Van Whirlpool of Haier

Benieuwd naar de stille airco’s die je in de slaapkamer kunt gebruiken? Het zijn helaas geen modellen zonder slang, omdat die niet bestaan. In plaats daarvan leg je de slang naar buiten, door het raam of door de deur. Zo kun je de warme lucht laten afvoeren, om de ruimte effectief te koelen. Deze modellen zijn lekker stil en dus goed geschikt:

Stille mobiele airco voor de slaapkamer zonder slang kopen

Wil je een stille mobiele airco voor de slaapkamer zonder slang kopen? We helpen je graag een goede keuze te maken voor de slaapkamer. Dat lukt helaas niet zonder slang, omdat er daarvoor geen mobiele airco’s beschikbaar zijn.

Zoek je een apparaat zonder slang, bijvoorbeeld om de ruimte goed te ventileren? Het gaat dan om een aircooler of een (vloer)ventilator. Daarmee heb je de mogelijkheid om in ieder geval voor koele lucht te zorgen, waarmee je voorkomt dat het te warm zal aanvoelen. Als je de temperatuur echt omlaag wilt brengen gebruik je daarvoor een airco. 

Heb je vragen over een stille mobiele airco voor de slaapkamer zonder slang? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!