Tafel ventilator kopen? Ontdek de beste modellen

Kai Roterman
17 juni 2020
mini airco test

Als de temperatuur in jouw huis té hoog is, kun je last van verschillende gevolgen krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld moeite met ademhalen krijgen, kun je het benauwd krijgen en kun je ook last van flinke hoofdpijn krijgen. Ondertussen is het ook allesbehalve aangenaam om in een warm huis tijd door te moeten brengen.

Eigenlijk bij alles wat je doet, breekt het zweet je direct uit. Dit is althans in de afgelopen zomers bij veel huishoudens het geval geweest. In de afgelopen jaren is het zomers warmer en warmer geworden, waardoor de binnenhuistemperaturen ook flink gestegen zijn.

Ons advies: Evolar EVO-16T Tafelventilator

Evolar EVO-16T Tafelventilator

€ 21,95
Bent u op zoek naar een robuuste tafelventilator die zowel kantelbaar als draaibaar is? Dan is de Evolar tafelventilator wellicht de juiste keuze voor u! Met de Evolar EVO-16T tafelventilator kunt u genieten van een verfrissende en comfortabele bries op warme dagen. Deze ventilator zorgt ervoor dat uw kamer aangenaam koel blijft. Of u nu aan het werk bent of wilt ontspannen met een goed boek, u hoeft niet langer...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 40 W
 • Oppervlakte: Tafel
 • Geluidsniveau: 0 dB
 • Gewicht: 2.00 kg

Pluspunten

 • Verplaatst veel lucht
 • Goedkoop

Minpunten

 • Niet de beste kwaliteit

Wil jij graag iets tegen de hoge binnenhuistemperatuur gaan doen? Heb je echter geen interesse om een dure airco aan te schaffen? Dan is de aanschaf van een ventilator wél aan te raden. Een ventilator is namelijk een stuk voordeliger, is een stuk makkelijker in gebruik en koelt jouw huis ook perfect af.

Maar, voor welke ventilator kun je nou het beste gaan? Om meerdere redenen is de aanschaf van een tafelventilator aan te raden. Een dergelijke ventilator kun je op een tafel of een bureau zetten, waardoor je bijvoorbeeld jouw thuiskantoor perfect af kunt laten koelen. Op deze pagina vind je alle relevante informatie over een tafelventilator!

Wat is een tafelventilator precies?

Al in 1882 werd de eerste ventilator ooit ontwikkeld. Vanaf dat moment heeft de ventilator een flinke ontwikkeling door weten te maken, maar het principe is wel nog steeds hetzelfde. De korf van de ventilator gaat draaien, waardoor de warme lucht omgezet kan worden in koude(re) lucht. Dat principe zie je ook duidelijk terug bij een tafelventilator.

Een tafelventilator bestaat uit een onderstel in combinatie met de korf. Door deze vormgeving is een tafelventilator vrij compact uitgevoerd, waardoor je ‘m moeiteloos op bijvoorbeeld jouw tafel of bureau neer kunt zetten. Het enige wat je vervolgens nog moet doen, is de ventilator aan te zetten. Vanaf dat moment geniet je direct van een koele stroom door jouw kamer heen. Heerlijk voor in bijvoorbeeld jouw slaapkamer, jouw thuiskantoor of een studentenkamer!

Wat zijn de voordelen van een tafelventilator?

In de afgelopen jaren zijn meer en meer ventilators op de markt gekomen. Zo kun je ook kiezen voor een miniventilator of voor een heuse torenventilator. Er zijn echter meerdere redenen waarom de verkopen van de tafelventilators nog steeds onwijs hoog liggen.

In onze ogen blinkt een tafelventilator met name door zijn eenvoud uit. De ventilator heeft een simpele vormgeving, maar is juist daardoor zeer compact. Je kunt de ventilator dus op elke gewenste plek neerzetten, waarbij je al snel geniet van een heerlijke koele lucht.

Doordat het ontwerp zo simpel is, is de werking van een tafelventilator ook erg simpel. Juist door deze simpele werking is een tafelventilator eigenlijk een ventilator zonder al te veel poespas. Hij doet simpelweg waar je hem voor gekocht hebt!

Een ander voordeel is dat je een tafelventilator makkelijk kunt bedienen. Aangezien je de ventilator op bijvoorbeeld een tafel of bureau neerzet, hoef je nooit te bukken om de ventilator te kunnen bedienen. Daarnaast bestaan er ook heuse tafelventilators die je op afstand kunt bedienen; ook dat is ideaal!

Als laatste voordeel willen we het uitgebreide aanbod aanstippen. Als je op dit moment op zoek naar een tafelventilator gaat, kom je onwijs veel verschillende varianten tegen. Meerdere merken hebben zich bezig gehouden met het ontwikkelen van deze variant, waardoor je meer dan voldoende keus hebt. Feit is echter wel dat de zoektocht naar de beste tafelventilator hierdoor relatief veel tijd in beslag kan nemen.

Wat is de beste tafelventilator?

Heb jij interesse om een tafelventilator aan te schaffen? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar de beste tafelventilator? Dan sta je voor een leuke uitdaging; zoals hierboven al aangegeven, is het aanbod van tafelventilators namelijk zeer divers te noemen.

Om uiteindelijk de beste tafelventilator te kunnen vinden, is het aan te raden om een goed vergelijk te maken. Voordat je dit vergelijk kunt maken, moet je echter jouw wensen op een rijtje gaan zetten. Waar wil je de tafelventilator precies voor gaan gebruiken? Hoe groot mag de ventilator zijn? En hoeveel geld wil je gaan besteden aan de aanschaf van dit handige apparaat voor in huis?


Als je op die vragen een passend antwoord gevonden hebt, kun je jouw zoektocht starten. Hierbij is het vervolgens aan te raden om op de volgende criteria goed te letten:

 • Het vermogen: des te krachtiger het apparaat is, des te groter de oppervlakte is dat gekoeld kan worden.
 • Afmetingen: des te groter de ventilator is, des te krachtiger de ventilator is. Daarentegen neemt een grotere variant uiteraard wel meer ruimte in beslag.
 • Merk: ga je voor een variant van Duux, voor een variant van Honeywell of voor een variant van Sencys? Je hebt in ieder geval voldoende keus!
 • Instellingen: kun je de stand van de ventilator aanpassen, kun je de blaassnelheid aanpassen en/of kun je de ventilator op afstand bedienen?
 • Kleur: wil je een donkergekleurde variant aanschaffen? Of gaat je voorkeur toch uit naar een lichtgekleurde variant? De keus is ook op dit gebied volledig aan jou.

Zodra je op deze criteria gaat letten, kun je een goed vergelijk maken. Wil je uiteindelijk voor de beste tafelventilator gaan? Dan is het uiteraard ook nog van belang om goed naar het prijskaartje te kijken. Opvallend hierbij is dat de prijskaartjes van de tafelventilators behoorlijk uiteenlopen. Bepaal dus voor jezelf een maximum budget en ga binnen dat budget op zoek naar de beste variant!

Tafelventilator kopen

Hebben we jou met deze informatie warm weten te maken voor de aanschaf van een tafelventilator? Wil je ondertussen ook heel graag afscheid gaan nemen van de warmte in jouw huis? Dan is het aan te raden om direct een tafelventilator te kopen.

Een tafelventilator heeft een simpele werking, maar levert al snel het gewenste resultaat. Dankzij dit resultaat geniet je in jouw huis al snel van een aangenaam leefklimaat! Vergelijk de verschillende varianten, hak de knoop door en koop direct de beste tafelventilator. Wij raden je in ieder geval aan om een tafelventilator te kopen; hier ga je geen spijt van krijgen!