4 tips voor een koele woning in de zomer

Kai Roterman
23 juni 2023
zonwering

In de zomer kan het behoorlijk warm worden in huis. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur binnen aangenaam blijft. Dit kan je op verschillende manieren doen. In dit artikel geven we 4 tips voor een koele woning in de zomer. 

Kies voor zonwering

Zonwering is een effectieve manier om de warmte buiten te houden. Door de zonwering te sluiten op het moment dat de zon op het raam staat, wordt de warmte tegengehouden en blijft het binnen koel. Er zijn verschillende soorten zonwering waaruit gekozen kan worden. Zo kan er gekozen worden voor rolluiken, screens, markiezen of jaloezieën. Het is belangrijk om te kijken welke vorm van zonwering het beste past bij de woning en de wensen van de bewoners. Naast de praktische voordelen van zonwering, kan het ook een esthetische toevoeging zijn aan de woning. Ben je op zoek naar kwalitatieve zonwering? Neem dan eens een kijkje bij Zonweringfabriek.

Zorg voor goede isolatie

Een goed geïsoleerde woning zorgt niet alleen voor warmte in de winter, maar ook voor koelte in de zomer. Door de woning goed te isoleren blijft de warmte buiten en de koelte binnen. Er zijn verschillende vormen van isolatie waaruit gekozen kan worden, zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Zo kan je koel blijven onder druk! Het is belangrijk om te kijken welke vorm van isolatie het beste past bij de woning en de wensen van de bewoners. Naast het feit dat isolatie zorgt voor een koele woning in de zomer, kan het ook zorgen voor een lagere energierekening en een beter milieu.

Gebruik ventilatoren

Ventilatoren zijn een handige manier om de lucht in huis in beweging te houden. Door de lucht in beweging te houden, voelt het binnen minder warm aan. Er zijn verschillende soorten ventilatoren waaruit je kan kiezen, zoals plafondventilatoren, tafelventilatoren en staande ventilatoren. Het is belangrijk om te kijken welke vorm van ventilatie het beste past bij de woning en de wensen van de bewoners. Naast het feit dat ventilatoren zorgen voor een koele woning in de zomer, kunnen ze ook zorgen voor een betere luchtkwaliteit en een gezonder leefklimaat.

Onze favoriet: Princess 347000 - Toren ventilator

Princess 347000 - Toren ventilator

€ 124,00
Wil jij het hele jaar door genieten van een aangename temperatuur in jouw huis? Met de Princess 347000 Smart Heating & Cooling Tower kan dit! Dit innovatieve product van Princess zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te wisselen tussen apparaten. Deze luxueuze en unieke toren biedt een 2-in-1 functie, waardoor hij zowel kan koelen als verwarmen. Bovendien kun je de toren eenvoudig bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of met...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

  • Vermogen: 2000 W
  • Oppervlakte:
  • Geluidsniveau: 56 dB
  • Gewicht: 3500 g

Pluspunten

  • 2-in-1 werking voor koelen en verwarmen
  • Te bedienen via Smartphone of afstandsbediening
  • Instelbare timerfunctie

Minpunten

  • Niet geschikt voor badkamer

Maak gebruik van natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie is een effectieve manier om de woning koel te houden. Door ramen en deuren open te zetten ontstaat er een natuurlijke luchtstroom. Hierdoor kan de warme lucht makkelijker ontsnappen en wordt er koelere lucht naar binnen gebracht. Het is wel belangrijk dat je kijkt op welke momenten van de dag de ramen en deuren open moeten. Op het heetst van de dag kan het beter zijn om de ramen en deuren gesloten te houden en gebruik te maken van zonwering en ventilatoren.