Airco mobiel: stil en zonder slang

Kai Roterman
17 september 2020
verrijdbare airco met afvoerslang

Zoek je een airco die mobiel, stil en zonder slang werkt? Twee van de eigenschappen zijn goed mogelijk, maar zonder slang bestaat er helaas geen effectieve airco. Het gaat in plaats daarvan om een aircooler of een ventilator. Het betekent dat je de ruimte kunt ventileren, maar zonder de warme lucht af te voeren lukt het niet om die daadwerkelijk te koelen.

Ons advies: AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

€ 729,00
Met de AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro kun je een ruimte van 34 vierkante meter koelen, zelfs bij lage warmtelasten. Als de ruimte echter slechte isolatie heeft of ramen op het zuiden, is hij geschikt voor een oppervlakte van 22 vierkante meter. Naast het verkoelen van de ruimte biedt deze mobiele airco ook ventilatiemogelijkheden. Het geluidsniveau is maximaal 64 decibel, wat vergelijkbaar is met een gesprek tussen twee personen op een...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

  • Vermogen: 3500 W
  • Oppervlakte: 85 m³
  • Geluidsniveau: 64 dB
  • Gewicht: 34 kg

Pluspunten

  • De mobiele airco heeft een ventilatiefunctie voor alleen blazen zonder te koelen.
  • Dankzij de thermostaat stel je gemakkelijk de gewenste kamertemperatuur in.
  • Met energielabel A+ is deze airco energiezuiniger dan vergelijkbare modellen.

Minpunten

  • Deze airco weegt 34 kilogram, waardoor je hem minder gemakkelijk naar een andere verdieping tilt.
  • Met een geluidsniveau van 64 dB maakt deze airco veel geluid.

Dus ga je voor de stilste mobiele airco? Er zal sprake zijn van een slang, die je door het raam of de deur naar buiten toe legt. Zo kies je voor de beste airco die lekker stil is, al lukt dat dus niet zonder een afvoer of een slang.

Is er een airco die mobiel, stil en zonder slang werkt?

Dus is er een model airco die stil en zonder slang werkt? Er zijn stille ventilatoren en aircoolers. Een airco zonder slang bestaat niet, waardoor het helaas niet mogelijk is om daar gebruik van te maken.

Gaat het je om een mobiele airco die je stil in de slaapkamer kunt gebruiken? Kijk vooral goed naar het geluidsniveau en het (koel)vermogen van de modellen met een slang. Ze voeren de warmte af naar buiten, met een motor die zit in de unit die je in de kamer hebt staan. Hier komt veel geluid vanaf. Het verstandig is om goed te letten op het geluidsniveau van het apparaat. 

Heb je vragen over een airco die mobiel, stil en zonder slang werkt? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!