Airco zonder slang

Mitchel Overstee
20 maart 2021
airco zonder slang

Zoek je een airco zonder slang? Zonder slang naar buiten is er helaas geen sprake van een echte airco. Het gaat dan om een aircooler of een ventilator. De apparaten ventileren de ruimte en blazen koele lucht uit, maar kunnen de temperatuur in de ruimte helaas niet omlaag brengen.

Een airco zonder slang bestaat niet, omdat het apparaat de warme lucht moet kunnen afvoeren. Dat kan met een doorvoer door de muur of een slang naar buiten toe. Die leg je bijvoorbeeld door het raam of door de deur, waarmee je de mogelijkheid hebt om de ruimte te koelen.

Dus zoek je naar een airco zonder afvoer naar buiten? Houd er rekening mee dat je op die manier geen echte airco kunt gebruiken. Het gaat om een alternatief in de vorm van een ventilator. Zolang de koele lucht naar je toe blaast is er niets aan de hand. Maar zet je het apparaat uit? Dan zal je merken dat de temperatuur in de ruimte nog net zo hoog is. 

Hoe werkt een airco?

Het heeft de maken met de manier waarop de airco werkt. Er is sprake van een systeem met meerdere onderdelen:

 • Motor voor het vermogen
  De airco maakt gebruik van een motor. Afhankelijk van het type dat je kiest staat die motor binnen of buiten. De motor levert het vermogen, dat er nodig is om de ruimte op een effectieve manier te kunnen koelen. 
 • Koudemiddel voor koele lucht
  Het koudemiddel in de airco koelt de lucht af. De koele lucht wordt door de motor in de ruimte geblazen. Zo merk je dat de temperatuur omlaag gaat, bijvoorbeeld bij jou in de slaapkamer, in de winkel of in een kantoor. 
 • Afvoer voor de warme lucht
  Heel belangrijk is de afvoer van warme lucht, waarmee de airco ervoor zorgt dat het in de ruimte daadwerkelijk koeler wordt. Alleen door de warme lucht naar buiten toe af te voeren zorg je ervoor dat het binnen aangenaam wordt of blijft.

Dit is de manier waarop een airco werkt. En kies je daarbij voor een mobiele airco? Ook met de slang is er sprake van een flexibel systeem. De motor en de koelunit staan binnen, omdat ze in één apparaat zijn gecombineerd. Met dat apparaat heb je de mogelijkheid om de ruimte te koelen. Het is belangrijk dat je de slang voor de afvoer door het raam of door de deur naar buiten legt. 

De slang is belangrijk

Een airco zonder slang bestaat niet, omdat dit onderdeel ervoor zorgt dat de warme lucht netjes wordt afgevoerd. Het is daarom dan ook belangrijk om gebruik te maken van raamafdichting. Het levert een paar belangrijke voordelen op:

Mobiele airco: Honeywell MN10CESWW

Honeywell MN10CESWW

€ 454,99
De Honeywell MNdsadsaadssadadsdasads10CESWW heeft edddsadsaen koasdadsadsadsdaselvermogen van 10.000 BTU en verkoelt ruimtes tot ongeveer 30 vierkante meter. Deze mobiele airco maakt elke gewenste ruimte in huis koel tijdens warme dagen. En dat is niet alles. Hij heeft 3 functies: verkoelen, ontvochtigen en ventileren. Bij extreme hitte zet je de airco aan. Wanneer je alleen een briesje in huis wilt, stel je hem in als ventilator. Aan het gemak is ook...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 1200 W
 • Oppervlakte: 28 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 31 kg

Pluspunten

 • Energiebesparend
 • Compact

Minpunten

 • Prijzig
 • Geen warmte terug
  Als je het raam of de deur open zet kan de warmte van buiten makkelijk naar binnen stromen. De warmte probeert de kamer binnen te komen, iets dat je op een andere manier niet zomaar tegen kunt houden. De raamafdichting helpt de warmte buiten te houden, waardoor de airco het werk niet voor niets doet. 
 • Slang op z’n plaats
  Wil je de slang naar buiten laten lopen, door het raam of door de deur? Zodra je de airco inschakelt zal je merken dat het vermogen de slang in beweging kan brengen. Met een raamafdichting houd je het geheel netjes op z’n plek. Zo kun je de warmte goed afvoeren, waardoor je de kamer effectief kunt koelen. 

Mobiel en verrijdbaar

Zoek je een airco zonder slang en wil je daar in ieder geval zo dicht mogelijk bij in de buurt blijven? Een mobiele airco zonder slang is er niet. Wat je wel kunt kopen is een verrijdbaar model, al heeft ook die wel een slang naar buiten.

De verrijdbare en mobiele airco’s komen het meest dichtbij. Ze hebben een slang naar buiten, maar het is niet nodig om ze aan de wand of aan het plafond te laten bevestigen. Sterker nog, er is helemaal geen installatie voor nodig. Je kunt er in principe zo mee aan de slag, door de stekker in het stopcontact te steken.

En wil je de verrijdbare en mobiele airco in een andere ruimte gebruiken? Ook dat is geen probleem, omdat je het apparaat makkelijk kunt verplaatsen. Zo zorg je ervoor dat je eerst de slaapkamer en daarna bijvoorbeeld de kinderkamer kunt koelen. En wil je er maar een paar weken per jaar gebruik van maken? Ook dan is een mobiele airco een goede keuze. Het is geen airco zonder slang, maar het voorkomt aan de andere kant ook dat er een doorvoer door het dak of door de muur moet worden gemaakt.

Airco zonder slang kopen

Wilde je een airco zonder slang kopen en zoek je nu naar een goed alternatief? Bij Airco-Review.nl laten we je graag zien wat er mogelijk is. Zodat je de airco goed en mobiel kunt gebruiken, zowel i