Airco verhuizen

Mitchel Overstee
3 mei 2022
airco verhuizen

Door de klimaatverandering zullen we steeds vaker extreem warme dagen hebben in Nederland. Eem airco kan op warme dagen zorgen voor een koel huis, zodat je rustig kunt bijkomen op de bank of al je nachtrust kunt krijgen. Heb jij pasgeleden een airco aangeschaft of ben je van plan er binnenkort eentje te kopen? Dan moet je van tevoren niet alleen goed nadenken over welk type en merk je wil hebben of waar je de airco wil plaatsen, maar ook of je in de toekomst nog gaat verhuizen. Als je namelijk verwacht ergens in de aankomende jaren nog te verhuizen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Verhuizen van een airco

De eerste vraag is: wat voor airco is het? Hoe makkelijk het verhuizen wordt, hangt namelijk af van welk soort airco je hebt. Een mobiele airco is namelijk makkelijker te verplaatsen dan een monoblock. Een monoblock moet gedemonteerd worden en dat is ook een heel proces. Als je een airco niet goed demonteert, kan dit leiden tot lekkages. Vervolgens moet je bedenken hoe je de airco moet verplaatsen. Een mobiele airco heeft meestal wieltjes en is vrij stabiel. Hierdoor is deze gemakkelijk te verhuizen in een busje of vrachtwagen. Een monoblock airco is daarentegen niet bedoeld om zomaar ergens te liggen en moet meestal getild worden door meerdere personen. Ook is het belangrijk dat hij goed ingepakt wordt en vastgezet wordt om schade te voorkomen.

Tips voor een koel huis

Maar wat nu als het precies tijdens de verhuizing extreem warm wordt en je airco al gedemonteerd is? Dan zijn er nog een aantal mogelijkheden om je huis koel te houden.

  1. Houdt zoveel mogelijk alle ramen en deuren dicht. Heb je gordijnen of een rolluik? Gebruik deze dan om zonnestralen te weren.
  2. Probeer koken te vermijden. Door gebruik te maken van je fornuis of oven wordt het huis nog warmer.
  3. Koop een ventilator en gebruik deze slim. Zet de ventilator voor de deuropening en laat ‘m de gang op blazen De ventilator trekt namelijk de warme lucht uit je kamer en trekt koude lucht naar binnen. Als je nog meer verkoeling nodig hebt, zet dan een fles met bevroren water voor de ventilator.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen en voorkomen dat iets gebeurt met de airco tijdens de verhuizing? Verhuisbedrijf Alkmaar kan je hierbij helpen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft ervaring met het verplaatsen van dit soort kostbare en fragiele items. Zo weet je gegarandeerd dat je ook nog in je nieuwe woning kunt genieten van een lekker koel huis.