De voordelen van plissé gordijnen op een rij

Mitchel Overstee
27 juli 2022
plissé gordijnen

De huidige interieurtrends zijn heel erg leuk en zeker het proberen waard! Zo heb je bijvoorbeeld tegenwoordig de lampen aan touw, industriële woonstijl, zoveel mogelijk planten en meer. In 2022 zie je steeds meet diverse woonstijlen voorbij komen met de meest unieke details er in, en dit vinden we helemaal geweldig. Zo zien we ook steeds vaker plissé gordijnen voorbij komen. Natuurlijk met een reden ook, ze zijn erg fijn om in huis te hebben! Wil jij meer weten over de plissé gordijnen en wat de voordelen van deze gordijnen zijn?

Wat zijn plissé gordijnen?

 We weten allemaal wel wat gordijnen zijn en wat het doel is van een gordijn. Een simpel gordijn wordt meestal gebruikt voor verduistering in de kamer of om er niet zo open en bloot bij te zitten. Gordijnen zijn soms wel vervelend, ze kunnen vies worden doordat ze hangen op de grond en ze kreuken snel. Met plissé gordijnen heb je deze nadelen dus niet! Plissé gordijnen zijn gordijnen die zichzelf opvouwen wanneer ze geopend worden. De gordijnen hangen dus niet, maar zitten tegen de ramen aan tussen de kozijnen in. De gordijnen kun je zowel naar boven als naar onder vouwen.

Makkelijk in gebruik

Nu je weet wat plissé gordijnen zijn kunnen we je wat meer vertellen over de voordelen van deze gordijnen. Laten we beginnen met het feit dat de plissé gordijnen erg makkelijk zijn in gebruikt. Het enige wat je moet doen om wat verduistering te creëren is trekken aan de boven- of onderkant.

Niet te donker, niet te licht

Het kan zijn dat je niet té veel licht in huis wilt, maar toch wat voor je ramen wilt hebben zodat niet iedereen zomaar naar binnen kijkt. Plissé gordijnen zijn perfect voor deze situatie. Je kunt er namelijk voor kiezen dat de gordijnen van een soort doorzichtige stof gemaakt zijn of compleet verduisterend. Zo heb je genoeg keus hierin!

Je hebt keus!

Misschien wil je wel graag gordijnen voor je ramen, maar wil je ook nog zonder poespas naar buiten kunnen kijken. Plissé gordijnen geven je deze optie. Aangezien je de keus hebt om de gordijnen naar boven of naar onder open te vouwen, kun je er dus voor kiezen om de bovenkant vrij te houden van gordijn en de onderkant wel te bedekken. Zo kun je mét verduistering toch nog naar buiten kijken.

Leuke uitstraling

Misschien niet de belangrijkste uit dit rijtje, maar zeker wel een voordeel dat opgenoemd mag worden! De plissé gordijnen zien er super leuk uit en nemen lekker weinig plaats in huis. Je kunt ze kiezen in diverse kleuren dus ze kunnen in ieder interieur erg leuk staan. Kies eens voor die plissé gordijnen en je wilt nooit meer anders!