Airco vervoeren

Mitchel Overstee
31 maart 2022
Airco-review

Een airco is een ideale oplossing voor de juiste temperatuurregeling in jouw huis. Voor zowel op de warme zomerdagen als koude winterdagen kan een airco zorgen voor een aangename temperatuur. Daarnaast doet een airco naast de temperatuur regelen ook ontvochtigen en de lucht filteren. Ook is een airco zodanig zuinig dat het veel voordeliger is dan bijvoorbeeld een cv-ketel. Maar voordat je een airco in je huis hebt hangen moet je deze natuurlijk aanschaffen, vervoeren en plaatsen op de juiste plek. Maar hoe kun je nu het beste zo een airco vervoeren? En hoe zorg je ervoor dat die airco op de juiste plek wordt geïnstalleerd?  In deze blog vertellen we er meer over!

Een airco vervoeren

In principe kan een airco gewoon vervoerd worden. Het is dan ook vaak het geval dat een airco online wordt besteld en met een pakketdienst thuis wordt bezorgd. Wel is het belangrijk dat een airco veilig wordt vervoerd zonder dat er eventuele beschadigingen komen of onderdelen kwijt worden geraakt. Dit kan namelijk invloed hebben op de werking van de airco. Vervoer daarom een airco altijd in een stevige doos met bijvoorbeeld opvulmateriaal. Dit zorgt ervoor dat de airco niet zal verschuiven en dus geen beschadiging kan oplopen. Wil je er zeker van zijn dat de airco niet uit de doos zal vallen? Maak dan gebruik van verpakkingstape of kies voor bubbeltjesplastic in plaats van opvulmateriaal. Je kunt er maar beter zeker van zijn.

Het installeren van een airco

Wanneer je je airco veilig hebt kunnen vervoeren is het tijd voor de installatie op de juiste plek. Het is belangrijk dat je de binnenunit van een airco zo hoog mogelijk doet plaatsen. Zo wordt de meest warme lucht boven een raam of onder het plafond onderschept waardoor de airco een veel groter effect zal krijgen in de gehele ruimte. Ook is het niet verstandig om een airco te plaatsen in de buurt van een luchtstroom, of wel een deur of raam, en in de buurt van warmtebronnen. Dit zorgt er juist weer voor dat de werking van de airco minder effectief zal zijn. De buitenunit van een airco kan het beste op een schaduwrijke plek worden gehangen op met zo een min mogelijke afstand tussen de binnenunit. In een andere blog die wij geschreven hebben vertellen we meer over hoe je nu het beste een airco kunt aansluiten.

Heb je je airco al een tijdje geleden vervoerd en geïnstalleerd? En wil je graag meer weten over het onderhoud van een airco? In een andere blog geven wij een aantal instructies hoe je het beste een airco kunt onderhouden.