Mobiele airco test

Mobiele airco test gezocht, met de resultaten die je vertellen wat de beste keuze is? Tijdens een test voor een mobiele airco komen de belangrijke eigenschappen aan bod. Zodat je goed weet waarmee je de ruimte effectief kunt koelen, waarmee je zo min mogelijk energie gebruikt en bij welk model je bijvoorbeeld goed kunt slapen.

Ons advies: AEG AXP26U338BW

AEG mobiele airco

Benieuwd welke het beste uit de test komt binnen de mobiele airco’s? Of wil je meer weten over waar op wordt gelet tijdens de tests die er worden gedaan? Wij zetten het voor je op een rij, om je te helpen een goede keuze te maken. 

Bekijk bijvoorbeeld hoe een test aankoop van een mobiele airco uitpakt en ontdek waarom een mobiele airco zonder slang helaas geen onderdeel kan uitmaken van de test.

NaamRuimteBTUEnergielabel 
Inventum AC905W20 – 33m²9.000AOntdek prijs
Eurgeen 4-in-120 – 33m²9.000AOntdek prijs
Electrolux EXP26U758CW20 - 33 m²9.000A++Ontdek prijs
Honeywell MN10CESWW23 - 36 m²10.000AOntdek prijs
Alpina Airco A007G-11C25 - 40 m²11.000BOntdek prijs
TROTEC PAC 3000 X A+23 – 36m²10.000A+Ontdek prijs
Evolar EVO-ES900027 – 44m²12.000AOntdek prijs
De’longhi PAC N77 ECO20 – 33m²9.000AOntdek prijs
Eurom CoolPerfect 18018 – 30m²8.200AOntdek prijs
Klarbach CM30751WE41 – 65m²18.000AOntdek prijs
Carrier 51QPD012N7S16 – 25m²7.000AOntdek prijs
Aspen Xtra – Mobiele Airco27 – 44m²12.000AOntdek prijs
Clatronic CL 375027 – 44m²12.000AOntdek prijs
AEG PX71-265WT27 – 44m²12.000Aontdek prijs

Belangrijke eigenschappen: koeling, energie en geluid

Tijdens de beste mobiele airco tests zijn het drie eigenschappen die een belangrijke rol spelen:

  • Koelvermogen
    Misschien wel het belangrijkste in een mobiele airco test: het vermogen om de ruimte te koelen. Kijk goed naar het vermogen in BTU, zodat je de verschillende mobiele airco’s met elkaar kunt vergelijken. En wil je het jezelf makkelijker maken om te controleren of je er voldoende aan hebt in jouw ruimte? Kijk dan naar het aantal vierkante meters dat je kunt koelen met de mobiele airco’s. En let op de resultaten bij een lage of een hoge warmtelast. Op de hete dagen in de zomer is het een hoge warmtelast, waarbij het aantal vierkante meters een stukje lager zal liggen dan bijvoorbeeld in het voorjaar. 
  • Energieverbruik
    Je wilt de ruimte goed koelen, maar de energierekening natuurlijk niet te ver laten oplopen. En vind je het belangrijk om enigszins zuinig met energie om te gaan, ondanks dat je het niet te warm wilt laten worden in de ruimte? Kies een zuinige mobiele airco, bijvoorbeeld door goed te kijken naar de energieklasse. Het is goed mogelijk om een model te kopen met een Energielabel A, zodat je in ieder geval zeker weet dat het een relatief zuinige keuze is. 
  • Geluidsniveau
    Gebruik je de mobiele airco uit de test straks in de slaapkamer, in de caravan, camper of op kantoor waar je rustig wilt kunnen werken? Dan is het belangrijk dat het apparaat niet te veel geluid maakt. Kies voor een model met een geluidsniveau tot bijvoorbeeld 60 dB. Dat is ongeveer de grens om er nog bij te kunnen slapen. Het geluid is dan vergelijkbaar met een elektrische tandenborstel of ander achtergrondgeluid dat je normaal gesproken ook wel hoort. 

4 winnaars in verschillende categorieën

Je wilt natuurlijk weten wat de beste mobiele airco is, uitgaande van de tests die er worden gedaan. Wij zetten de verschillende winnaars voor je op een rij, zowel in de algemene categorie als in de meer specifieke categorieën die er beschikbaar zijn.

AEG AXP26U338BW: beste mobiele airco

De AEG AXP26U338BW is overall de beste mobiele airco. Het model komt het beste uit de test, omdat je daar in alle opzichten een goede keuze mee maakt. De airco heeft bijvoorbeeld 3 verschillende standen, waarmee je de ruimte helemaal naar jouw wens kunt koelen. Bovendien kun je gebruik maken van een handige afstandsbediening. En wil je de airco in een andere ruimte gebruiken? Dankzij de wieltjes breng je die er eenvoudig naartoe.

Fuave ACB07K01: ideaal in een kleine kamer 

Heb je een kleine kamer die je wilt koelen? Dan is de Fuave ACB07K01 de beste mobiele airco uit de test. Het apparaat bedien je met een afstandsbediening en dankzij de thermostaat stel je eenvoudig een constante temperatuur voor de ruimte in. Verder heeft de mobiele airco voor een kleine kamer ook een stand om de lucht te ontvochtigen en niet per se te koelen.

Daitsu APD-12X F/C: met verwarming

Zoek je de beste mobiele airco uit de test, waarmee je bovendien kunt verwarmen? Dan is de Daitsu APD-12X F/C een goede keuze. Dankzij de afstandsbediening kun je de airco eenvoudig bedienen, ook als je bijvoorbeeld lekker in bed ligt. Het apparaat heeft een ontvochtiger en dankzij de timer is het mogelijk om de mobiele airco tot 24 uur van tevoren in te stellen op de gewenste stand. 

ARGO ERIS PLUS: voor grote ruimtes

Ga je een grote ruimte koelen en zoek je daarvoor een krachtige mobiele airco? Dan is de ARGO ERIS PLUS een goede keuze. Je kunt rekenen op lekker veel vermogen, dankzij 13.000 BTU. Houd wel rekening met het geluidsniveau van 65 dB, waardoor de mobiele airco ondanks de goede score in de test niet zo goed geschikt is om bij te slapen of rustig bij te kunnen werken. 

Mobiele airco: beste uit de test kopen

Wil je de beste mobiele airco uit de test kopen? We helpen je met het brede online aanbod, bijvoorbeeld voor een stille mobiele airco die goed uit de test komt. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Voor een model dat ook door anderen goed wordt beoordeeld. Online betaal je bovendien een lage prijs. Om er op een heel voordelige manier gebruik van te kunnen maken. 

Heb je vragen over de mobiele airco test? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!