Mobiele airco voor kleine ruimte

Redactie
2 maart 2023
mobiele airco voor kleine ruimte

Zoek je een mobiele airco voor de kleine ruimte? Je hebt de keuze uit een breed aanbod, waarmee je kiest voor een exemplaar voor in de slaapkamer, in de winkel of op kantoor.

Ons advies: Honeywell HF09CES

Honeywell HF09CES - Mobiele airco

€ 412,99
Ga je voor de Honeywell HF09CES? Het is de beste keuze voor een kleine ruimte. Bij een hoge warmtelast kun je tot 20 vierkante meter koelen, bij een lagere warmtelast is dat maximaal 33 vierkante meter, met een koelvermogen van 9.000 BTU.  De mobiele airco komt goed uit de test, bijvoorbeeld dankzij de afstandsbediening en de mogelijkheid om het apparaat tot 24 uur van tevoren in te stellen. Zo plan je...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 1000 W
 • Oppervlakte: 35 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 33.50 kg

Pluspunten

 • Goede kwaliteit

Minpunten

 • geen afstandsbediening

Met de beste mobiele airco in een kleine ruimte breng je de temperatuur eenvoudig omlaag. Vooral in een kleine ruimte heb je geen groot exemplaar nodig. Een koelvermogen van 7.000 tot 9.000 BTU is voldoende om 20 tot 30 vierkante meter te koelen. Het is de beste keuze voor de slaapkamer, de camper en bijvoorbeeld de caravan. 

Waarop letten? Afmetingen en geluidsniveau

Zoek je een airco voor een kleine kamer of een andere ruimte? Wij zetten voor je op een rij waar je het best op kunt letten:

 • Compacte afmetingen
  In een slaapkamer of andere kleine ruimte wil je geen gebruik maken van een groot apparaat. Kies voor de compacte afmetingen, waarmee je ervoor zorgt dat je het apparaat in de hoek of langs de kant kunt zetten. En heb je de airco even niet meer nodig? Dan zet je die gewoon in de kast of op zolder, zodat je er geen omkijken meer naar hebt. 
 • Beperkt geluidsniveau tot 59 dB
  Gebruik je de airco voor een kleine ruimte in de slaapkamer? Je wilt er waarschijnlijk goed bij kunnen slapen, dus let op het geluidsniveau. Tot en met 59 dB heb je er weinig tot geen last van, omdat het geluid vergelijkbaar is met slechts een elektrische tandenborstel of wat ander achtergrondgeluid. 

Mobiele airco’s van AEG, Fuave en Honeywell

Benieuwd naar de beste mobiele airco voor een kleine ruimte? In de slaapkamer, de camper, een caravan of in de winkel en op kantoor kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de AEG AXP26U338BW, de Honeywell HF08CES of de Fuave ACN07K01. Je kies in al die gevallen voor een klein en compact model, waarmee je een ruimte tot bijvoorbeeld 20 of 25 vierkante meter kunt koelen. 

Mobiele airco voor kleine ruimte kopen

Wil je een mobiele airco voor de kleine ruimte kopen? Let op dat je kiest voor een echte airco, dus met een afvoer naar buiten toe. Zonder die afvoer gaat het om een aircooler of een (vloer)ventilator. Die apparaten blazen koele lucht, maar kunnen de warmte in tegenstelling tot een echte kleine airco niet naar buiten toe afvoeren. Daardoor blijft het net zo warm. Met een mobiele airco krijg je de temperatuur daadwerkelijk omlaag. 

Heb je vragen over een mobiele airco voor kleine ruimte? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!