Kleine mobiele airco

Mitchel Overstee
6 maart 2023

Compacte mobiele airco kopen? Het is de beste keuze voor de slaapkamer, in een caravan, camper en bijvoorbeeld in een winkel of op kantoor.

Dankzij de mobiele airco kun je de temperatuur omlaag brengen. Je kunt de ruimte koelen, met de beste modellen die ondertussen heel compact in elkaar zitten.

De mobiele airco voor de kleine ruimte voert de warmte af naar buiten toe, met een slang die je gewoon door het raam of door de deur kunt leggen. 

Airco voor Kleine Ruimte

Bij het zoeken naar een airco voor een kleine ruimte, is het belangrijk dat je een model kiest dat niet alleen efficiënt is, maar ook geschikt voor de grootte van de kamer. Compacte mobiele airco's zijn een uitstekende keuze voor kleinere ruimtes, aangezien ze gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen zijn. Wanneer je een airco kiest voor een kleine ruimte, overweeg dan factoren zoals het merk, de capaciteit en de functionaliteit van het apparaat, en niet alleen de prijs.

Aircooler?

Een aircooler, ook bekend als een verdampingskoeler, is een apparaat dat lucht koelt door water te verdampen. In tegenstelling tot traditionele airconditioners, die koelmiddelen of compressoren gebruiken om de lucht te koelen, gebruikt een aircooler een natuurlijk proces dat warme lucht door water laat stromen om het te koelen. Hoewel ze minder krachtig zijn dan airconditioners, kunnen ze een energiezuinige en betaalbare optie zijn voor het koelen van kleine tot middelgrote ruimtes.

Mini-Airco

Een mini-airco is een compact, draagbaar apparaat dat uitermate geschikt is voor het koelen van kleine ruimtes, zoals slaapkamers, thuiskantoren of studio-appartementen. Ondanks hun kleine formaat kunnen ze toch een aanzienlijke hoeveelheid koeling leveren, wat ze ideaal maakt voor situaties waarin ruimte beperkt is. Net als bij andere airco's, moet je bij het kiezen van een mini-airco rekening houden met factoren zoals het merk, de capaciteit en de functionaliteit.

Onze favoriet: Honeywell HF08CES

Honeywell Mobiele Airco HF08CES - 3 in 1 Cooler 

€ 372,74
Met de Honeywell mobiele airconditioner kun je eenvoudig de temperatuur in je kamer reguleren, variërend van 16 tot 32 graden Celsius. Met drie verschillende standen heb je volledige controle over de gewenste koeling. Als je de airconditioner niet gebruikt met de afvoerslang uit het raam, functioneert deze ook perfect als ventilator. Naast koeling kan deze airco ook worden gebruikt om de druk van warme of vochtige lucht te verminderen. Het...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 2600 W
 • Oppervlakte: 35 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 28 kg

Pluspunten

 • Erg compact

Minpunten

 • Word niet altijd geleverd met afstandsbediening

Onze top 5 kleine mobiele airco ’s

Benieuwd naar de verplaatsbare airco die klein is en toch effectief koelt? Vind de beste mobiele airco in een klein model, waar je op allerlei manieren gebruik van kunt maken. Wij zetten onze top 5 met geschikte modellen voor je op een rij:

De verschillende mobiele kleine airco’s hebben voldoende koelvermogen, zijn lekker stil als je de nachtstand gebruikt en laten zich weer makkelijk opbergen als je er even geen gebruik meer van wilt maken. Je ruimt de apparaten eenvoudig op, bijvoorbeeld als de hittegolf of de andere warme dagen weer achter de rug zijn. 

Geluidsniveau en koelvermogen

Benieuwd waar je op moet letten als je kiest voor een verplaatsbare airco voor in de camper, caravan of in de slaapkamer

We zetten twee belangrijke eigenschappen op een rij:

 • Geluidsniveau: relatief stil
  Kies een airco met een maximaal geluidsniveau van 59 dB. Zo beperk je het geluid tot dat van een elektrische tandenborstel of wat ander achtergrondgeluid, waar de meeste mensen goed bij kunnen slapen. 
 • Koelvermogen voor de ruimte
  Het is belangrijk dat het koelvermogen groot genoeg is voor de ruimte. Met 7.000 tot 9.000 BTU kun je een ruimte koelen tot zo’n 20 of zelfs 25 vierkante meter. 

Let op: kijk je (ook) naar een kleine mobiele airco zonder afvoer? Het gaat meestal om een aircooler of een (vloer)ventilator. De apparaten blazen koude lucht, maar hebben geen afvoer en kunnen de ruimte dus niet daadwerkelijk koelen. 

Kleine mobiele airco kopen

Wil je een compacte en verrijdbare airco kopen? De airco die je mobiel en klein kunt gebruiken voorkomt dat je daarvoor een complete split-unit zou moeten laten installeren. Kies online een compacte mobiele airco met slang, waar je goedkoop gebruik van kunt maken. 

Heb je vragen over een kleine verplaatsbare airco? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!