Mobiele airco zonder slang

Redactie
8 december 2020
mobiele airco zonder slang

Zoek je een mobiele airco zonder slang? Het is een wens van velen, maar je zal deze modellen helaas niet vinden. Een airco heeft altijd een slang naar buiten of een andere doorvoer. Alleen op die manier kan de airco de warmte kwijt.

Ons advies: Haier AM12AA1GAA

Haier AM12AA1GAA mobiele airco

€ 729,00
Verkoelt en verwarmt met de 3 in 1 ontvochtigingsfunctie.
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 2.6 W
 • Oppervlakte: 40 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 29 kg

Pluspunten

 • Koelt erg goed
 • Nooit lawaaierig

Minpunten

 • Prijzig

Als het te warm is in de slaapkamer, in de winkel of in een kantoorruimte is het belangrijk om die warme lucht af te voeren. Alleen op die manier kan de koude lucht de plaats daarvan innemen, om de temperatuur te laten zakken. De airco gebruikt daarvoor koudemiddel, dat helaas niet effectief zou zijn als de warme lucht niet werd afgevoerd.

Een mobiele airco zonder slang bestaat niet. Er is in plaats daarvan dan sprake van een aircooler of een (vloer)ventilator. Sommige fabrikanten laten het lijken of er sprake is van een airco. Zolang er geen afvoer naar buiten plaatsvindt is dat niet het geval. De ventilator kan zorgen voor koele lucht, maar heeft niet de mogelijkheid om de temperatuur in de ruimte daadwerkelijk te laten zakken. 

NaamRuimteBTUEnergielabel
Inventum AC905W20 – 33m²9.000AOntdek prijs
Eurgeen 4-in-120 – 33m²9.000AOntdek prijs
Electrolux EXP26U758CW20 - 33 m²9.000A++Ontdek prijs
Honeywell MN10CESWW23 - 36 m²10.000AOntdek prijs
Alpina Airco A007G-11C25 - 40 m²11.000BOntdek prijs
TROTEC PAC 3000 X A+23 – 36m²10.000A+Ontdek prijs
Evolar EVO-ES900027 – 44m²12.000AOntdek prijs
De’longhi PAC N77 ECO20 – 33m²9.000AOntdek prijs
Eurom CoolPerfect 18018 – 30m²8.200AOntdek prijs
Klarbach CM30751WE41 – 65m²18.000AOntdek prijs
Carrier 51QPD012N7S16 – 25m²7.000AOntdek prijs
Aspen Xtra – Mobiele Airco27 – 44m²12.000AOntdek prijs
Clatronic CL 375027 – 44m²12.000AOntdek prijs
AEG PX71-265WT27 – 44m²12.000Aontdek prijs

Zonder slang: kan dat?

Nee, een mobiele airco zonder slang is helaas niet mogelijk. Het gaat in plaats daarvan om een model met een ventilatiestand. Zolang de ventilator aan staat voel je een koele bries, waardoor het best aangenaam kan zijn in de ruimte. Maar wil je de temperatuur daadwerkelijk omlaag brengen? Dan is een airco zonder slang helaas niet mogelijk.

Binnen de airco’s met een afvoer naar buiten heb je natuurlijk wel de keuze uit verschillende modellen:

 • Split-unit airco
  Ga je voor een vast model op de wand of aan het plafond? Er is sprake van een binnenunit, die de koele lucht uitblaast. De buitenunit bevat de motor en zorgt voor het vermogen dat er nodig is om de ruimte te koelen. Je plaatst de airco op één plek, om er in die specifieke ruimte gebruik van te maken. 
 • Mobiele airco
  Ga je voor een mobiele airco, met de mogelijkheid om die te verplaatsen? Er is sprake van een enkel apparaat, met daarin zowel de motor als de koelunit. De slang naar buiten kun je gebruiken om de warmte door het raam of door de deur af te voeren.

Tip: je kunt in plaats daarvan ook gebruik maken van een monoblock airco. Die plaats je aan de wand, op het raam of op de grond. Het apparaat bevat de binnen- en buitenunit, met een doorvoer naar buiten. Zo kun je gebruik maken van de airco, waarbij de warme lucht wordt afgevoerd naar buiten. 

Verrijdbaar en mobiel

Zoek je een airco die verrijdbaar en mobiel is? De mobiele airco zonder slang bestaat helaas niet. Toch betekent dat niet dat je geen gebruik kunt maken van een handige mobiele en verrijdbare oplossing. Zelfs met de slang kun je de airco makkelijk verplaatsen. Er zitten wieltjes onder, waarmee je ervoor zorgt dat je die naar een ander deel van de ruimte of zelfs naar een andere kamer kunt rollen.

Dus wil je af en toe de slaapkamer koelen en er op andere momenten in de kinderkamer voor zorgen dat het niet te warm wordt? Of gaat het je om kantoor of een winkelruimte, met daaraan bijvoorbeeld een magazijn? Je kunt de verrijdbare en mobiele airco dan goed gebruiken. Ook al gaat het niet om een mobiele airco zonder slang, omdat die helaas niet bestaat.

En gebruik je de airco een paar weken of een maandje tijdens de zomer, maar heb je die de rest van het jaar niet nodig? Ook dan is een verrijdbare en mobiele airco een goede keuze. Je kunt de verrijdbare airco gebruiken als je die nodig hebt, om het apparaat daarna gewoon weer netjes op te bergen. Zo zorg je ervoor dat je er de rest van het jaar geen omkijken naar hebt, bijvoorbeeld als er weinig ruimte beschikbaar is.

Met slang naar buiten

Zoek je een mobiele airco zonder slang? Een model mét een slang naar buiten is dan echt een betere keuze. Zonder de afvoer naar buiten kan de airco z’n werk helaas niet goed doen. Het is in plaats daarvan belangrijk dat je een afvoer naar buiten hebt, om de warme lucht daadwerkelijk uit de ruimte te verwijderen. Zo zorg je ervoor dat het in de kamer af kan koelen, tot de temperatuur die je aangenaam vindt.

Tip: gebruik je een slang naar buiten om de warme lucht door de airco af te laten voeren? Een raamafdichting is dan een goede keuze. Dit voorkomt dat de warmte terug naar binnen kan komen, door de rest van de opening. Dus is het buiten (nog) warmer dan je binnen zou willen? Zorg er door het raam af te dichten voor dat de warmte buiten blijft. Je zal merken dat de ruimte een stuk sneller koel is en dat je die makkelijker op temperatuur kunt houden. 

Mobiele airco zonder slang kopen

Wil je een mobiele airco zonder slang kopen? Wij laten je zien welke alternatieven er beschikbaar zijn. De slang heb je nodig om de warmte naar buiten toe af te voeren. Hier bij Airco-Review.nl laten we je graag zien welke modellen het best geschikt zijn. En waar je op moet letten om een goede keuze te maken als je zoekt naar een airco. 

Heb je vragen over de mobiele airco zonder slang? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Lees ook Dit is hoe je je airco moet onderhouden