Monoblock airco onder schuin dak plaatsen

Kai Roterman
21 januari 2022
monoblock airco schuin dak plaatsen

Wil je een monoblock airco onder een schuin dak plaatsen? Het is een goede plaats, bijvoorbeeld als je een slang wilt gebruiken om de warmte naar buiten toe af te voeren. Je kunt daarvoor een doorvoer door het dak maken, waardoor het niet nodig is om het raam open te zetten.

Met een monoblock airco gebruik je een enkele unit, die je binnen hebt staan. Er is geen sprake van een buitenunit met de motor. Dit maakt de oplossing goedkoper en het voorkomt een ingewikkelde installatie. 

Doorvoer door het schuine dak

En plaats je de monoblock airco onder een schuin dak? Je kunt een doorvoer door het dak laten maken, om de slang op aan te sluiten. Zo kan de airco de warmte lucht afvoeren naar buiten, om de temperatuur in de kamer effectief omlaag te brengen.

Dus heb je geen ruimte voor een wandmodel of vind je het niet handig om daar gebruik van te maken? Een mobiele airco onder een schuin dak kan dan een goed alternatief zijn. De afvoerslang kan gewoon omhoog, om de warmte af te voeren en de temperatuur in de kamer omlaag te brengen.

Tip: zoek je een monoblock airco die stil is? Kies een model met een nachtstand. 

Monoblock airco onder schuin dak plaatsen 

Een monoblock airco kopen en plaatsen? We laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn, met de modellen die je kunt gebruiken. Zo kies je voor een fijne mobiele airco, die effectief koelt en tegelijkertijd niet teveel geluid maakt. 

Heb je vragen over de monoblock airco onder een schuin dak? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!