Verkoeling op vakantie

Mitchel Overstee
25 april 2022
vakantie

Wanneer je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Curaçao krijg je te maken met een heel ander klimaat dan in Nederland. Je bent er je hele vakantie wel van gegarandeerd dat je lekker weer hebt en kunt genieten van de zon, de warmte, het strand en de zee. Naast dat dit heel erg fijn klinkt, is het natuurlijk niet alleen maar genieten. Soms heb je gewoon ook wat verkoeling nodig om van al die warmte en zon bij te komen. Daarom geven wij jou in deze blog een aantal tips hoe jij kunt zorgen voor wat verkoeling op vakantie.

De verkoeling opzoeken

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk ook iets van de omgeving zien. Dit is met die hete temperaturen of felle zon in de middaguren niet altijd makkelijk vol te houden. Plan je dag dan ook zo dat je in de koelere uren van de dag, dus de ochtend en de avond, activiteiten gaat doen die lastig zijn vol te houden in de hitte. Wanneer het de warmste uren van de dag zijn kun je verkoeling gaan opzoeken. Denk hierbij aan het bezoeken van het strand en zwemmen in de zee, aan het zwembad liggen of misschien wel een boottrip in curacao. Een boottrip in curacao is niet alleen een goede verkoeling, maar ook nog eens een leuke manier op het eiland op een andere manier te zien.

Niet alleen maar alcohol

Op vakantie drink je wel eens vaker een glas alcohol. Naast dat het lekker en een vorm van ontspanning is zorgt het ook voor verkoeling. Toch moet je tijdens zo´n warme dagen oppassen met de hoeveelheid alcohol dat je consumeert. Alcohol neemt namelijk heel veel vocht op van je lichaam. Vocht dat je tijdens dat warme weer eigenlijk nodig hebt om eruit te zweten. Zorg er altijd voor dat je jezelf genoeg hydrateert tijdens zo een warme zomerdag met minimaal 2 liter water. Plus elk glas alcohol dat je drinkt, zorgt ervoor dat je twee dagen extra water moet drinken. Maak het jezelf makkelijker door een waterkan te vullen met water en daar bijvoorbeeld wat citroen, munt of komkommer voor de smaak bij te doen.

Je vakantieverblijf koel houden

Ook de plek waar je verblijft wil je het liefst zo koel mogelijk houden. Dit kun je op een aantal manieren doen. Zo is het belangrijk dat je de warmte van de zon zo veel mogelijk blijft laat, bijvoorbeeld door de gordijnen, ramen en deuren dicht te laten. Pas wanneer het in de avond wat afkoelt, kun je alles laten luchten. Ook kan een goede airco zorgen voor een aangename temperatuur binnen. Een airco werkt tenslotte veel beter dan een luchtkoeler.

Als laatste is het ook enorm belangrijk om jezelf te beschermen tegen de warmte. Draag daarom ook dunne en lichte kleding, draag een houd of zonnebril, verkoel je handen en voeten regelmatig en smeer je goed in met een zonnebrandcrème.