Waarom een airco aanschaffen?

Kai Roterman
21 oktober 2021
airco aanschaffen

Steeds meer mensen investeren in een goede airco. Een airco zorgt dan ook in de zomer én in de winter voor een perfect binnenklimaat. Je kunt een airco op meerdere plaatsen installeren waardoor je zelf kunt bepalen waar en wanneer jij de temperatuur wilt aanpassen. Er zitten een heel wat voordelen aan een airco en in deze blog lees je er dan ook alles over. Waarom is een airco aanschaffen nu zo voordelig?

Voordelen van een airco

  • Naast verkoelen ook verwarmen: het stoffige imago van dat een airco alleen nodig is op warme zomerdagen is verleden tijd. Een airco kan op een duurzame manier een ruimte verkoelen en verwarmen. De Cv-ketel is dus verleden tijd want een airco werkt veel efficiënter en is een stuk goedkoper. Door middel van een warmtepomp kan een airco warmte verplaatsen vanuit de buitenlucht naar de binnenunit.
  • Duurzaamheid: airco’s zijn energiezuinig. Ze halen namelijk 75% van de energie uit de buitenlucht waardoor het elektriciteitsverbruik  erg laag is. Het is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee. Samen met zonnepanelen in Sittard is de opbrengst maximaal.
  • Schone lucht: naast dat een airco de lucht verkoelt of verwarmt zorgt een airco ook voor een schone lucht. Door filters en een eventuele luchtzuiveringsfunctie worden alle vuile stofdeeltjes uit de lucht verwijderd. Zo draag je niet alleen bij aan een schonere wereld maar heb je ook een schonere lucht in je leefomgeving.

Een luchtkoeler

Om te verduidelijken waarom je voor een airco moet gaan is het handig om te weten wat het verschil is tussen een airco en een luchtkoeler. Een luchtkoeler brengt de temperatuur een aantal graden naar beneden, het zorgt ervoor dat de temperatuur in een kamer een stuk lager aanvoelt. Het voordeel van een luchtkoeler is dat het minder duur in de aanschaf is en minder energie verbruikt. Het voordeel van een airco is dat het de ruimte kan koelen naar een afgestelde temperatuur. Het koelt dus een stuk beter en sneller dan een luchtkoeler. De kosten van een airco kunnen verschillen tussen de €150 en €800. Een airco in huis is dus erg voordelig!