Verrijdbare split airco: hoe werkt dat?

Mitchel Overstee
15 maart 2023

Verrijdbare split airco kopen? Het combineert het beste van twee werelden. Je gebruikt een krachtige airco met voldoende capaciteit, die je bovendien makkelijk kunt verplaatsen. Zo koel je de slaapkamer, een kantoor of een winkelruimte en daarna iedere andere ruimte waar je het te warm vindt. 

Ons advies: Honeywell MN10CESWW

Honeywell MN10CES - Mobiele airco

€ 598,95
Wil je een middelgrote ruimte koelen, zoals een ruime slaapkamer, een winkel of een kantoor? Dan is de Honeywell MN10CESWW misschien wel de beste mobiele airco die je kunt kopen. Met een koelvermogen van 10.000 BTU heb je met deze Honeywell voldoende voor 28 vierkante meter, of 19 vierkante meter bij een hoge warmtelast. De mobiele airco bedien je makkelijk met de afstandsbediening en dankzij het geluidsniveau van maar 53 dB kun je er...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 1000W
 • Oppervlakte: 40 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 36.60 kg

Pluspunten

 • Je kunt eenvoudig instellen wanneer de airco aan of uit moet gaan
 • De airco wordt geleverd met afstandsbediening

Minpunten

 • Wordt niet geleverd met raamafdichtingskit, deze kun je wel bijbestellen
 • Deze airco is in de hoogste stand behoorlijk luidruchtig

Wat is een split airco?

Een split airco bestaat uit twee delen:

 • Binnenunit
  Binnen blaast de airco koele lucht uit, waarmee je de temperatuur in de ruimte omlaag brengt. 
 • Buitenunit
  De motor bevindt zich buiten, net als het deel dat de warmte lucht uit de ruimte zal afvoeren. 

De binnen- en buitenunit zorgen samen voor een split airco, die in een aantal gevallen zelfs verrijdbaar is. Zo kun je er op een flexibele manier gebruik van maken, op de plek die jij wilt.

De mobiele split airco werkt net als een reguliere airco, waarbij je de binnenunit aan de muur of het plafond zou bevestigen. Het grote verschil is de verrijdbaarheid, om de airco ook in een andere ruimte makkelijk te kunnen gebruiken. Erg handig tijdens een hittegolf. Lees hier wat je meer kunt doen bij hoge temperaturen in huis.

Verrijdbaar: mobiele oplossing

De verrijdbare split airco werkt krachtig, dus koelt de ruimte effectief. Tegelijkertijd bieden de apparaten je de mogelijkheid om de airco eenvoudig te verplaatsen. Dus wil je na de winkel ook het magazijn koelen? Of na de slaapkamer ook de badkamer en een andere ruimte koelen? Je kunt de airco makkelijk verplaatsen.

Een verrijdbare airco met split unit is daarmee de ideale keuze als je zoekt naar een krachtige en toch flexibele oplossing. En kies je voor een verrijdbaar model met een opvangbak? Je kunt die echt overal neerzetten. Zolang het verlengsnoer om de unit aan te sluiten maar lang genoeg is.

Verrijdbare split airco kopen

Wil je een verrijdbare split airco kopen? Met onze aanbiedingen zorgen we ervoor dat je daar op een goedkope manier gebruik van kunt maken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Voor een airco-unit die er met een binnen- en buitendeel voor zorgt dat je daarmee flink kunt koelen. Zodra de ruimte koel is, kun je de airco verplaatsen, om er ook de volgende kamer mee op temperatuur te brengen. 

Heb je vragen over verrijdbare split airco? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!