Airco zonder afvoer naar buiten

Redactie
20 december 2020

Zoek je een airco zonder afvoer naar buiten? Je bent niet de enige. Het zou de beste manier zijn om de ruimte te koelen. Helaas bestaan er geen airco’s die hun warmte niet naar buiten toe afvoeren.

Ons advies: Haier AM12AA1GAA

Haier AM12AA1GAA mobiele airco

€ 729,00
Verkoelt en verwarmt met de 3 in 1 ontvochtigingsfunctie.
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 2.6 W
 • Oppervlakte: 40 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 29 kg

Pluspunten

 • Koelt erg goed
 • Nooit lawaaierig

Minpunten

 • Prijzig

En kom je toch iets tegen dat lijkt op een airco zonder slang? Dan is het een aircooler of een ventilator. Je kunt dat herkennen aan bijvoorbeeld het ontbreken van een BTU-waarde in de specificaties. Het is de waarde voor het koelvermogen van de airco. Een aircooler of ventilator heeft die waarde niet, omdat er geen sprake is van een echte airco. 

Afvoer naar buiten

Een airco zonder afvoer naar buiten bestaat niet. Je kunt niet zonder buiten als je kiest voor een airco, omdat de warme lucht ergens naartoe moet. Zonder slang naar buiten lukt het niet om de warme lucht af te voeren, waardoor het koelen van de ruimte onmogelijk is.

Je kunt dus geen gebruik maken van een mobiele airco zonder buis naar buiten. En zoek je naar een verrijdbaar model dat je dan op een andere manier kunt gebruiken? Er zijn veel mobiele airco’s beschikbaar. Die hebben een slang, die je door het raam of door de deur naar buiten toe kunt leggen. Op die manier zorg je ervoor dat de warmte kan worden afgevoerd, zodat de airco z’n werk kan doen. 

Mobiele airco met een slang

Een mobiele airco zonder slang is er niet. Dus wil je gebruik maken van een echte airco? Dan zal je een exemplaar met een slang moeten kiezen. Alleen op die manier kun je de warmte laten afvoeren. En wil je een goede keuze maken? Let dan op de volgende eigenschappen:

 • Voldoende koelvermogen
  Het is belangrijk dat de verrijdbare of mobiele airco voldoende koelvermogen heeft. Hoeveel vierkante meter kun je er mee koelen? En bij een hoge warmtelast?
 • Niet te veel geluid
  Wil je de mobiele of verrijdbare airco gebruiken in de slaapkamer of in een ruimte waar je werkt? Voorkom dat de airco meer dan 55 of 60 dB aan geluid maakt. 
 • Laag energieverbruik
  Ga je de verrijdbare airco veel gebruiken, bijvoorbeeld op verschillende plekken in huis? Let goed op het energieverbruik, om de stroomrekening niet te hoog op te laten lopen. 

Airco zonder afvoer naar buiten kopen

Wil je een airco zonder afvoer naar buiten kopen? Dat is helaas niet mogelijk. Je zal gebruik moeten maken van een airco met een slang. Op die manier kun je rekenen op een echte airco, waarmee je de slaapkamer of een andere ruimte goed kunt koelen. Het is de enige manier om er op de warme en hete dagen voor te zorgen dat het binnen niet te warm zal worden. 

Heb je vragen over een airco zonder afvoer naar buiten? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!