Verrijdbare airco

Verrijdbare airco kopen? Het is misschien wel de beste manier om de slaapkamer, een winkelruimte of kantoorruimte te koelen. Dus is het binnen vaak veel te warm en wil je daar op een goede manier iets aan doen? De verrijdbare en mobiele airco’s helpen de ruimte te koelen, zonder dat je een split-unit moet installeren. Zo kies je voor een goede en goedkope oplossing, waarmee je de warmte bijvoorbeeld met een slang naar buiten kunt laten afvoeren.

Ons advies: Honeywell MN10CESWW

Ben je benieuwd hoe de airco die verrijdbaar is werkt? Wat de beste keuze is en waar je op moet letten als je een aankoop wilt doen? Wij leggen je uit hoe het werkt als je kiest voor een airco unit die verrijdbaar is. Zodat je een geschikt model kunt kopen, waarmee je er in de ruimte waar het om gaat voor zorgt dat het niet te warm wordt.

Wat is een verrijdbare airco?

Hoe maken fabrikanten de mobiele airco verrijdbaar en wat kun je daar precies van verwachten? Het zijn belangrijke vragen, waarop je de antwoorden nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken. We zetten een paar van de antwoorden voor je op een rij:

Hoe werkt een verrijdbare airco?

De verrijdbare en mobiele airco werkt net zo als een model aan de muur of het plafond. Er is sprake van een koelunit, een motor en meestal een afvoer naar buiten toe. Een verrijdbare airco heeft de koelunit en motor inéén zitten. Dat biedt je de mogelijkheid om het model te rijden naar de ruimte die je wilt koelen. Of de airco weer netjes op te bergen als je daar geen gebruik meer van maakt. 

Hoe kies ik uit met of zonder slang?

Je kunt een mobiele airco met of zonder slang kopen. De airco die verrijdbaar is heeft op die manier wel of geen mogelijkheid om de warmte naar buiten toe af te voeren. Met afvoerslang kan de warmte naar buiten, waardoor je zal merken dat de airco veel effectiever kan koelen. De ruimte is sneller op temperatuur, dan wanneer je kiest voor een verrijdbare airco zonder afvoer naar buiten toe. 

Heb ik een opvangbak nodig?

Veel van de goede verrijdbare airco’s kunnen de lucht ook ontvochtigen. Op die manier voelt het meteen niet meer zo drukkend warm aan. De opvangbak vangt de condens op, die ontstaat bij het koelen van de ruimte. Het is belangrijk om de bak regelmatig te legen, waarna je de airco meteen weer kunt gebruiken. 

Top 7 verrijdbare airco’s 

Benieuwd naar de top 7 beste verrijdbare airco’s die je kunt kopen? We zetten ze voor je op een rij, om je te helpen een goede keuze te maken:

Fuave ACB09K01

De Fuave ACB09K01 heeft een maximaal koelvermogen van 9.000 BTU. Het is niet het meest krachtige model, maar het is ruim voldoende voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Bij hoge warmtelast kun je tot circa 17 vierkante meter effectief koelen. 

AEG XP26U338BW 

De AEG XP26U338BW is goed geschikt om 17 tot 26 vierkante meter te koelen, afhankelijk van de warmtelast op dat moment. Zelfs op echt warme dagen heb je aan de 9.000 BTU genoeg om de slaapkamer lekker koel te houden.

Daitsu APD-12X F/C

Met de Daitsu APD-12X F/C kun je rekenen op 12.000 BTU. Het koelvermogen is groot, maar houd er rekening mee dat daar ook een prijskaartje aan hangt. Bij lagere warmtelasten kun je zelfs tot 34 vierkante meter aan ruimte koel houden. 

Honeywell MN10CESWW

De Honeywell MN10CESWW is met 10.000 BTU aan koelvermogen goed geschikt voor middelgrote ruimtes. Je kunt to 19 vierkante meter koelen als het buiten echt warm wordt, zodat je daar in de zomer meer dan voldoende aan hebt.

Fuave ACB07K01

Met de Fuave ACB07K01 maak je een goede en goedkope keuze. Het koelvermogen van 7.000 BTU is geschikt voor ruimtes van 13 tot 20 vierkante meter. Dat is voldoende voor de gemiddelde slaapkamer, ook als het buiten echt warm is. 

Rowenta Intense Cool AU4010F0

De Rowenta Intense Cool AU4010F0 zorgt voor een goed evenwicht tussen comfort en gemak. Hij beschikt over 7.000 BTU wat niet bijzonder veel is maar wel voldoende is om ruimtes tot 25 vierkante meter te verwarmen (bij lage warmtelast). Daarnaast valt deze airco in energieklasse A en is hij vrij budgetvriendelijk. Naar onze mening zeker een kwalitatief model.

Eurgeen 9.000 BTU

Met de Eurgeen 9.000 zit je goed als je op zoek bent naar een betaalbare airco. Met 9.000 BTU mag je verwachten dat deze Eurgeen airco ruimtes tot 33 vierkante meter kan koelen (dit bij lage warmtelast). Eurgeen zelf adviseert deze airco in de slaapkamer te plaatsen, met 65 dB is dat mogelijk wel aan de luide kant. De airco valt in energieklasse A en heeft bovendien ook een automatisch timer zodat je zelf kan instellen hoe lang en hoe koud je het in een bepaalde ruimte wenst te hebben. Op deze manier beheer je optimaal het klimaat in je woning.

Mobiele airco of split-unit

Twijfel je tussen een verrijdbare airco die mobiel is of een split-unit? De beste verrijdbare modellen komen goed in de buurt bij de vaste airco’s voor aan de wand als het gaat om hun koelvermogen.

Maar zoek je een stille verrijdbare airco? Ze zullen nooit zo stil zijn als een split-unit. De split-unit heeft de motor buiten staan, om binnen alleen te hoeven koelen. Met een verrijdbare airco staat de motor ook binnen, waardoor je daar automatisch meer geluid van zal horen.

Tip: je kunt zelfs een verrijdbare split-airco kopen. Dat is het beste van twee werelden als je een stille airco zoekt die je toch relatief makkelijk kunt verplaatsen.

Verrijdbare airco kopen

Wil je een verrijdbare airco kopen en ben je daarvoor op zoek naar het beste model? We helpen je graag een goede keuze te maken, uiteraard voor een zo laag mogelijke prijs. Dus bekijk onze aanbiedingen, waarmee je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Zo vind je de airco die verrijdbaar is waar je naar zoekt. De modellen zijn ideaal voor in de slaapkamer, in de kinderkamer en bijvoorbeeld in de winkel of op kantoor. Wij laten je zien wat er beschikbaar is, zodat jij daar een goede keuze uit kunt maken.