Monoblock airco

Mitchel Overstee
14 februari 2023
Monoblock airco

Wil je een monoblock airco kopen? De airco in een monoblock bestaat uit één onderdeel, dat je binnen plaatst. Je kunt de unit ophangen aan de muur of neerzetten op de grond, afhankelijk van het model dat je kiest. Het grote verschil met andere airco’s is dat er geen sprake is van een buitenunit. In plaats daarvan bevinden de koel- en motorunit zich in één apparaat, dat je binnen plaatst.

Wij leggen je uit wat een monoblock airco is en wat daar de voordelen van zijn. Bovendien delen we graag een aantal ervaringen, met daarin natuurlijk ook de nadelen. Een airco zonder buitenunit maakt bijvoorbeeld meer geluid.

Je kunt de monoblock airco gebruiken als wandmodel en staand onder een schuin dak of onder het raam. Zo vind je de airco waar je naar op zoek bent, waar je online bovendien een scherpe prijs voor betaalt. 

Wat is een monoblock airco?

Een monoblock airco, wat is dat precies? En is het bijvoorbeeld hetzelfde als een mobiele airco of een airco zonder slang? We zetten de drie verschillende begrippen voor je op een rij:

 • Monoblock airco
  Een monoblock airco bestaat uit één stuk, dat is namelijk waar de naam naar verwijst. Dat neemt niet weg dat je de airco in de meeste gevallen aan de muur zal bevestigen, met een doorvoer naar buiten. Op die manier kan de airco de warme lucht afvoeren naar buiten, om de ruimte meer effectief te kunnen koelen. Het grote voordeel is dat je buiten niet tegen een motor-unit aankijkt en dat anderen daar geen last van kunnen hebben. Het is ook niet heel stil helaas.
 • Mobiele airco
  Kies je voor een mobiele airco? Dat is wat anders dan een airco in monoblock. De mobiliteit zit ‘m in de mogelijkheid om de airco te verplaatsen. Dus wil je die eerst in de slaapkamer gebruiken en daarna in de kinderkamer? Dat kan met een mobiele airco, maar niet als je kiest voor een monoblock airco. 
 • Airco zonder slang
  Zoek je een mobiele airco waar je bovendien geen slang bij nodig hebt? Je kiest dan voor een mobiele airco zonder slang. Het is geen monoblock airco, ook al zie je daar de slang natuurlijk niet van zitten. Een monoblock-oplossing heeft een doorgang naar buiten nodig. Een verrijdbare of mobiele airco zonder de afvoerslang koelt zonder de warmte af te voeren, dus is over het algemeen minder effectief. 

Ons advies: Innova 2.0 12HP DCInverter

Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

€ 1949,00
Om de lucht binnenshuis te koelen, hebben traditionele airconditioners een buitenunit nodig met condensatoren. Deze buitenunits zijn groot, lelijk en vereisen regelmatig onderhoud. Bovendien moet er een koelleiding worden aangelegd tussen de binnen- en buitenunit, die alleen kan worden aangesloten door een STEK-gecertificeerde installateur. INNOVA introduceert met de Innova 2.0 een nieuwe benadering van airconditioning zonder buitenunit, die de technologie van deze zogenaamde "monoblock" airconditioners naar een hoger niveau tilt....
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 730 W
 • Oppervlakte: 27 m²
 • Geluidsniveau: 27 dB
 • Gewicht: 48.50 kg

Pluspunten

 • Je kunt de airco bedienen met een app op je smartphone
 • Deze vaste airco is door jou zelfstandig te installeren
 • Deze mobiele airco is met energielabel A+ energiezuinig te noemen

Minpunten

 • Deze airco is minder geschikt voor grote of slecht geïsoleerde kamers

Handige tips: waarop letten?

Wil je een monoblock airco kopen en ben je benieuwd waarop te letten? Je hebt de keuze uit veel verschillende modellen. Om een goede keuze te maken kun je letten op de volgende eigenschappen:

 • Koelvermogen van de airco
  Kijk goed naar het koelvermogen dat de airco te bieden heeft. Gaat het je om alleen de slaapkamer of wil je er heel de woonkamer en de rest van het huis mee koelen? Kijk goed naar het koelvermogen of de -capaciteit, net als het aantal kubieke meters dat je daarmee kunt koelen.
  Let op: kubieke meters staan voor de lengte x breedte x hoogte. Heb je een kamer van 4 x 4 meter, die 2,5 meter hoog is? Dan gaat het om 40 kubieke meter (m3). 
 • Geluidsproductie in decibellen
  Als je kiest voor een monoblock airco hangt de unit bij je in de kamer. Het gaat om de koelunit én de motor, omdat die samen één apparaat vormen. De motor moet draaien om te koelen, dat is iets dat je zal horen. Kijk goed naar het geluidsvolume in decibellen, bijvoorbeeld als je zoekt naar een monoblock airco die stil is.
  Tip: check of de airco een nachtstand heeft. Zo kun je goed slapen, terwijl de airco z’n werk doet om de temperatuur aangenaam te houden. 
 • Energieverbruik van het monoblock
  Ten slotte kun je kijken naar het energieverbruik van een monoblock airco. Zoek je naar een duurzaam model? Kijk naar de energie die er nodig is om de airco ’s avonds een paar uur te laten draaien. Of om er een zomer lang iedere avond gebruik van te maken, zonder dat de kosten te hoog oplopen. 

Top 5 beste monoblock airco’s

Benieuwd naar de beste monoblock airco’s die je kunt kopen? Je hebt de keuze uit een breed aanbod, met apparaten die de slaapkamer of een andere ruimte uitstekend kunnen koelen. Bekijk bijvoorbeeld de:

 • MaxiCool TC-COMO 2.0
  Een airco zonder buitenunit, waar je daardoor op allerlei plekken in huis gebruik van kunt maken. Met een vermogen van 3,2 kW is de airco geschikt voor ruimtes tot 110 kubieke meter (m3). 
 • Tekno Point I-CLIM Airco
  De Tekno Point I-CLIM Airco koelt tot maximaal 90 m3 en is daarmee iets minder krachtig. Met slechts 33 dB aan geluid is het een relatief stille keuze, waar je goed bij kunt slapen. 
 • Tekno Point IQ-32 Airco
  Met de Tekno Point IQ-32 Airco kies je voor een krachtig exemplaar, dankzij het vermogen van 3,5 kW. Dat is goed voor maximaal 125 m3, bij een geluid van 37 dB.
 • Tekno Point IQ-25H6 Airco
  Deze airco is geschikt voor 90 m3, dus kun je prima gebruiken in de slaapkamer. Met 37dB is het niet de stilste airco, al kun je er waarschijnlijk goed bij slapen. 
 • MaxiCool 12HP Airco
  De MaxiCool 12HP Airco is met z’n maximaal 80 m3 koelvermogen goed geschikt voor de slaapkamer en andere middelgrote ruimtes. Het is met 27dB een stil model, zodat je daar uitstekend bij kunt slapen. 

Beste alternative mobiele airco's

NaamRuimteBTUEnergielabel
Inventum AC905W20 – 33m²9.000AOntdek prijs
Eurgeen 4-in-120 – 33m²9.000AOntdek prijs
Electrolux EXP26U758CW20 - 33 m²9.000A++Ontdek prijs
Honeywell MN10CESWW23 - 36 m²10.000AOntdek prijs
Alpina Airco A007G-11C25 - 40 m²11.000BOntdek prijs
TROTEC PAC 3000 X A+23 – 36m²10.000A+Ontdek prijs
Evolar EVO-ES900027 – 44m²12.000AOntdek prijs
De’longhi PAC N77 ECO20 – 33m²9.000AOntdek prijs
Eurom CoolPerfect 18018 – 30m²8.200AOntdek prijs
Klarbach CM30751WE41 – 65m²18.000AOntdek prijs
Carrier 51QPD012N7S16 – 25m²7.000AOntdek prijs
Aspen Xtra – Mobiele Airco27 – 44m²12.000AOntdek prijs
Clatronic CL 375027 – 44m²12.000AOntdek prijs
AEG PX71-265WT27 – 44m²12.000Aontdek prijs

Monoblock airco kopen

Wil je een monoblock airco kopen? Gebruik de bovenstaande tips, zodat je een keuze kunt maken uit de verschillende airco’s in een monoblock. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt, waar je online bovendien heel goedkoop gebruik van kunt maken. 

Heb je vragen over een monoblock airco? Bel ons op telefoonnummer +32 (0) 14 43 89 42, stuur ons een e-mail naar info@airco-review.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!