De 5 beste budget airco’s voor in jouw huis!

Redactie
29 januari 2023
De 5 beste budget airco’s

In deze tekst gaan wij het hebben over wat volgens ons de beste budget airco's zijn en waarom ze erg voordelig kunnen zijn voor jou.

Reden voor het aanschaffen van een goedkope airco

In de afgelopen jaren hebben we kennis kunnen maken met een heuse hittegolf. Tijdens een hittegolf is het meerdere dagen bijzonder warm, waarbij het zelfs meerdere dagen boven de 30 graden Celsius moet zijn. Als we in ons land met dergelijke temperaturen te maken hebben, krijgen we eigenlijk met On-Nederlandse praktijken te maken. Dit alleen al is een goede reden om een airco aan te schaffen.

In principe zijn wij deze temperaturen niet gewend, waardoor het voor sommige flink aanpassen is. Daarnaast is het ook een feit dat dergelijke temperaturen voor het nodige ongemak in huis kunnen zorgen. Aangezien de huizen in ons land zo goed geïsoleerd zijn, blijft de warmte volledig in de huizen hangen. Vrij veel huishoudens klagen tijdens een hittegolf dan ook over de hitte in huis.

Gelukkig kun je deze hitte in huis op een makkelijke manier voorkomen c.q. oplossen: door een airco aan te schaffen. Met een airco ben je in staat om een ruimte snel af te (laten) koelen, waardoor je bijvoorbeeld zelfs tijdens een hittegolf van een heerlijke nachtrust kunt genieten.

Wij kunnen het ons echter goed voorstellen dat je niet in staat bent om veel geld aan een airco uit te geven. Niet getreurd in dat geval; bij hebben namelijk de 5 beste budget airco’s voor jou gevonden. Deze airco’s weten de gewenste verkoeling te leveren én zijn ook nog eens betaalbaar. In dit artikel vind je meer informatie over deze vijf beste varianten!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een budget airco?

Als je graag een budget airco aan wenst te schaffen, is het aan te raden om je niet volledig op de prijs te richten. Uiteraard wil je dat de prijs zo laag mogelijk uitvalt, maar in de basis gaat het met name om de prijs-kwaliteitsverhouding. Als je bereid bent om nét iets meer geld uit te geven, kun je mogelijk van een betere airco genieten.

Wij raden je daarom aan om goed naar het totaalplaatje te kijken. Bepaal eerst voor jezelf goed hoeveel geld je uit wilt/kunt geven en ga vervolgens gericht op zoek naar de airco met de beste kwaliteit. Dat is ook de airco die aan al jouw wensen voldoet, de airco met voldoende koelvermogen en het juiste soort airco.

Nadat je een shortlist hebt gemaakt, kun je de verschillende budget airco’s met elkaar gaan vergelijken. Let daarbij op onder meer de energieklasse, het geluidsniveau, de mogelijkheden, de bediening en het soort airco. Wil je bijvoorbeeld gaan voor een airco die je aan de muur kunt hangen? Of wil je liever een mobiele airco hebben? Aan jou de keus!

Kortom: de zoektocht naar een budget airco is een vrij complexe zoektocht. Het is zeker van belang om goed naar het prijskaartje te kijken, maar het is minstens net zo belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken. Ook als je een relatief laag bedrag aan een nieuwe airco uitgeeft, wil je immers zo lang mogelijk van deze airco gaan genieten.

Graag laten we jou in het restant van dit artikel kennis maken met de vijf beste budget airco’s. Deze airco’s voldoen stuk voor stuk aan onze verwachtingen en zijn ook nog eens relatief voordelig geprijsd. Neem de reviews op je gemakje door en kies direct de beste budget airco voor jezelf uit!

De 5 beste mobiele airco modellen

#1. Inventum AC905W - Mobiele airco

Inventum AC901 - Mobiele airco - 3-in-1

€ 249,00
De Inventum 3-in-1 airconditioner AC901 heeft een koelvermogen van 9000 BTU (2600 watt), waardoor het geschikt is voor het koelen van ruimtes tot 80m³. Naast het koelen van de ruimte kan deze mobiele airco ook worden gebruikt voor het ontvochtigen van lucht of als gewone ventilator. Met het display op het apparaat en de meegeleverde afstandsbediening is de bediening van de airco eenvoudig. Bovendien wordt bij deze airco een luxe...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 2600 W
 • Oppervlakte: 30 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 18 kg

Pluspunten

 • Eenvoudig te bedienen met afstandsbediening
 • Inclusief luxe raamafdichtingskit
 • Makkelijk te verplaatsen door wieltjes

Minpunten

 • Geluid is goed hoorbaar

Wil jij dolgraag van een goede airco genieten? Wil je echter niet al te veel geld aan een airco uitgeven? Dan kun je wat ons betreft het beste kiezen voor deze mobiele airco van het merk Inventum. Dit merk levert normaliter een prima kwaliteit af en dat is ook het geval bij deze mobiele airco. Bovendien betaal je voor deze mobiele airco nog geen 400 euro!

Aangezien dit een mobiele airco betreft, krijg je deze airco inclusief een afvoerslang geleverd. Deze afvoerslang moet je via het raam naar buiten toe hangen, waarna het echte genieten gaat beginnen.

Met deze airco kun je een oppervlakte van maximaal 33 vierkante meter perfect verkoelen. Een koelvermogen van 9000 BTU, energieklasse A en een maximaal geluidsniveau van 65 decibel zijn andere opvallende kenmerken van deze mobiele airco.

Mocht je graag vanuit bed deze mobiele airco willen bedienen, is dat ook mogelijk. Bij levering krijg je namelijk een handige afstandsbediening meegeleverd; ook hier zijn wij zeer te spreken over! Onderaan de streep is dit voor ons dan ook de beste budget airco. Voor een bedrag van 379 euro kun jij al de trotse eigenaar worden van deze sublieme mobiele airco.

#2. JustFire AIRCO7000

JustFire AIRCO7000 - Mobiele Airco

€ 229,00
Met de JustFire AIRCO7000 Mobiele Airco kun je de perfecte temperatuur regelen in jouw woning. Deze mobiele airco heeft een koelvermogen van 7000 BTU (1000 watt) en is geschikt voor ruimtes tot 23 m² / 58 m³. Dankzij de wieltjes is hij gemakkelijk van kamer naar kamer te verplaatsen en kan hij eenvoudig worden bediend met de meegeleverde afstandsbediening.
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 1000 W
 • Oppervlakte: 23 m²
 • Geluidsniveau: 63 dB
 • Gewicht: 20 kg

Pluspunten

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik

Minpunten

 • Hoog in geluid

Ben jij op zoek naar een budget airco om een kleine ruimte mee te verkoelen? Heb je bijvoorbeeld een kleine slaapkamer waarin je van een veel lagere temperatuur wilt gaan slapen? Dan is de aanschaf van deze airco van het merk JustFire aan te raden.

Deze mobiele airco heeft een koelvermogen van 7000 BTU. Dankzij dit koelvermogen is de airco in staat om een oppervlakte van maximaal 25 vierkante meter te koelen. Dat klinkt ideaal, niet waar? Dat is zéker het geval als we naar het prijskaartje van deze airco kijken: slechts 189 euro. Voor dat bedrag kun je deze mobiele airco eigenlijk niet links laten liggen.

Bijkomend voordeel is ook nog dat deze airco energieklasse A heeft. Het is dus niet een super onzuinige airco, maar je moet wel rekening houden met de afvoerslang. De afvoerslang van deze mobiele airco moet je namelijk naar buiten zien te hangen; dit kun je het beste via een raam doen.

Wil je de mobiele airconditioning even op een andere plek in jouw huis neerzetten? Dat is geen probleem dankzij de wieltjes, wat het een portable airco maakt! Wil je graag van afstand de temperatuur of stand van deze mobiele verrijdbare airco aan willen passen? Ook dat is geen probleem dankzij de meegeleverde afstandsbediening. Al met al een geweldige budget airco!

#3. Klarbach CM30751WE

Klarbach CM30751WE - Mobiele airco

€ 229,90
Met de Klarbach mobiele airconditioner kun je gemakkelijk de juiste temperatuur in je huis regelen. Dankzij de wieltjes is hij eenvoudig van kamer naar kamer te verplaatsen. De Klarbach CM30751WE heeft een koelvermogen van 7000 BTU (2100 watt) en is geschikt voor ruimtes tot 20 m². Naast de koelfunctie beschikt de Klarbach CM30751WE ook over een ontvochtigingsfunctie en is hij eenvoudig te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening.
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 2100 W
 • Oppervlakte: 20 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 22.50 kg

Pluspunten

 • Goedkoop
 • Koelt goed
 • Makkelijke bediening

Minpunten

 • Bevestigen vereist creativiteit
 • Ventilatie rooster voelt wat goedkoop aan.

Heb jij een budget van maximaal 300 euro tot jouw beschikking? In dat geval kun je voor de hierboven genoemde variant kiezen, maar je kunt ook voor deze variant kiezen. Ook over deze mobiele airco van het merk Klarbach zijn wij namelijk zeer te spreken.

Voor deze mobiele airco betaal je een bedrag van slechts 266,99 euro. Voor dat bedrag krijg je echter wel een sublieme mobiele airco geleverd. Energielabel A, een koelvermogen van 7000 BTU en bedienen via een afstandsbediening zijn enkele voordelen van deze mobiele airco.

Dankzij het koelvermogen van 7000 BTU kun je een oppervlakte van maximaal 25 vierkante meter met deze mobiele airco koelen. Dit is dus een prima budget airco voor in een slaapkamer of in een andere kleine ruimte in jouw woning.

Wat ons betreft kun je met deze airco eigenlijk niet de mist in gaan. Een bedrag van 266,99 is simpelweg interessant te noemen, zéker als we naar de specificaties en werking van deze mobiele airco kijken!

#4. Tristar AC-5477 3-in-1 - Mobiele airco

Tristar AC-5477 - Mobiele Airco

€ 194,99
De Tristar AC-5477 3-in-1 mobiele airconditioner is geschikt voor gebruik op elke plek waar verkoeling gewenst is. Met zijn mooie en compacte design neemt deze airco minimale ruimte in beslag en is gemakkelijk te verplaatsen. Je zult direct merken dat het verkoelende effect voelbaar is, waardoor je op warme zomerdagen kunt genieten van verfrissing. Bovendien heeft deze airconditioner een laag energieverbruik.
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 785 W
 • Oppervlakte: 22 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 22 kg

Pluspunten

 • Je kunt eenvoudig instellen wanneer de airco aan of uit moet gaan
 • De airco wordt geleverd met afstandsbediening

Minpunten

 • Deze airco is in de hoogste stand behoorlijk luidruchtig

Ook het merk Tristar mag in deze lijst met beste budget airco’s niet ontbreken. Dit merk is namelijk in staat om geweldige airco’s tegen scherpe prijzen aan te bieden, zoals ook het geval is bij deze variant van Tristar. Deze mobiele airco kost slechts 277 euro en brengt een driedubbele werking met zich mee.

Met deze airco kun je namelijk niet alleen een ruimte verkoelen, maar je kunt ook nog een ruimte ventileren of een ruimte ontvochtigen. Ook als er veel vocht in bijvoorbeeld jouw slaapkamer aanwezig is, biedt deze mobiele airco hier de gewenste oplossing voor.

Deze airco is uiteraard ook in staat om jouw slaapkamer perfect te verkoelen. Zolang het maximale oppervlakte 25 vierkante meter is, kun je met veel plezier gebruik maken van deze airco. Daarbij kun je airco makkelijk bedienen met de afstandsbediening, geniet je van relatief lage energiekosten (energieklasse A) en kun je de airco makkelijk op elke gewenste plek neer zetten.

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is het relatief hoge geluidsniveau. Ook moet je een geschikte plek voor deze mobiele airco zien te vinden, aangezien je met de afvoerslang nar buiten toe te maken hebt. Desondanks is het een zeer interessante budget airco!

#5. Eurom PAC 9.2 - Mobiele airco

Eurom PAC 9.2 - Mobiele airco

€ 211,11
PAC 9.2 Afstandsbediening Isolatieklasse: IP20 Afvoerpijp diameter: 130 mm, lengte: 1500 mm Kenmerken: Maximale dekking (m²): 70-90 Vermogen (Watt): 980 Aansluitspanning (V/Hz): 220-240/50 Gewicht (kg): 23 Afmetingen (cm): 29 x 33 x 69 Vermogensinstellingen: 3 Maximaal geluidsniveau (dBA): 50 Koelmiddel: R410A Energielabel: A Luchtverplaatsing (m³/h): 320 Koelcapaciteit (Btu/h): 9000 Koelcapaciteit (W/h): 2600
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 980 W
 • Oppervlakte: 90 m²
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 0.02 kg

Pluspunten

 • Goede kwaliteit
 • Gemakkelijk aan te sluiten
 • Koelt goed

Minpunten

 • Veel lawaai

Deze top 5 met beste budget airco’s sluiten wij in stijl af. Dat doen wij met deze geweldige mobiele airco van het merk Eurom. Voor deze airco betaal je slechts 240 euro, waarna je direct van het nodige gemak kunt gaan genieten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om deze airco met een afstandsbediening te bedienen!

Ook is het een feit dat dit een vrij krachtige airco is. Deze airco is namelijk in staat om moeiteloos een oppervlakte van 33 vierkante meter te verkoelen. Dit is volledig te danken aan het koelvermogen van 9000 BTU.

Verder is de airco compact uitgevoerd, kun je de airco makkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes en kun je jouw energierekening relatief laag houden. Ook is het een absoluut voordeel dat zowel de afvoerslang als de raamuitvoer standaard meegeleverd worden; hiermee is het een stuk makkelijker om een geschikt plekje in jouw huis voor deze mobiele airco te vinden!

Slotwoord

Wil jij niet al te veel geld aan een nieuwe airco uitgeven? Dan ben je prima uit met één van de hierboven genoemde mobiele airco’s. Deze airco’s leveren stuk voor stuk de gewenste verkoeling én zijn ook nog eens betaalbaar. Wat wens je nog meer? Vergelijk dus deze airco’s met elkaar en maak voor jezelf direct de juiste keuze; veel plezier met jouw nieuwe budget airco!

Wil jij weten wat beter koelt, een ventilator of een airco? Klik dan hier.