Verkoeling in huis: De beste airco's op een rijtje

Kai Roterman
22 mei 2023
kleine mobiele airco voor de slaapkamer

In de zomer kan het behoorlijk warm worden in huis. Een airconditioning kan dan uitkomst bieden. Maar welke airco past het best bij jou en jouw huis? In dit artikel zetten we de beste airco's op een rijtje.

Split airco's

Een split airco is een airconditioning met een binnen- en buitenunit. De binnenunit zorgt voor de koeling van de ruimte en de buitenunit voert de warme lucht af. Dit type airco is geschikt voor ruimtes tot 50 vierkante meter. Split airco's zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en met verschillende functies. Neem een kijkje bij NuKoel voor een airco die past bij jouw behoeftes!

  • Daikin FTXB50C

De Daikin FTXB50C is een populaire split airco. Deze airco heeft een koelcapaciteit van 5 kW en is daarmee geschikt voor ruimtes tot 60 vierkante meter. De airco is energiezuinig, met een A++ energielabel. Het apparaat heeft verschillende functies, zoals een timer, slaapmodus en ontvochtigingsfunctie. De FTXB50C is ook fluisterstil, met een geluidsniveau van slechts 22 decibel.

De Mitsubishi MSZ-DM35VA is een compacte split airco met een koelcapaciteit van 3,5 kW. Dit maakt de airco geschikt voor ruimtes tot 45 vierkante meter. De airco heeft een A++ energielabel en is daarmee energiezuinig. De MSZ-DM35VA heeft een aantal handige functies, zoals een timer en een ontvochtigingsfunctie. Het geluidsniveau van de airco is 21 decibel.

Mobiele airco's

Een mobiele airco is een airconditioning op wieltjes. Dit type airco is geschikt voor airconditioning in huis m.b.t tot ruimtes van 35 vierkante meter. Mobiele airco's zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en met verschillende functies.

  • DeLonghi PAC EX100 Silent

De DeLonghi PAC EX100 Silent is een mobiele airco met een koelcapaciteit van 2,5 kW. Dit maakt de airco geschikt voor ruimtes tot 35 vierkante meter. De airco heeft een A+ energielabel en is daarmee energiezuinig. De PAC EX100 Silent heeft een aantal handige functies, zoals een timer, slaapmodus en ontvochtigingsfunctie. Het geluidsniveau van de airco is slechts 47 decibel.

  • Trotec PAC 2010 SH

De Trotec PAC 2010 SH is een mobiele airco met een koelcapaciteit van 2 kW. Dit maakt de airco geschikt voor ruimtes tot 26 vierkante meter. De airco heeft een A energielabel en is daarmee ook energiezuinig. De PAC 2010 SH heeft verschillende functies, zoals een timer, slaapmodus en ontvochtigingsfunctie. Het geluidsniveau van de airco is 65 decibel.

Inbouw airco's

Een inbouw airco is een airconditioning die in de muur of het plafond wordt ingebouwd. Dit type airco is geschikt voor ruimtes tot 80 vierkante meter. Inbouw airco's zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en met verschillende functies.

  • LG PM09SP

De LG PM09SP is een inbouw airco met een koelcapaciteit van 2,5 kW. Dit maakt de airco geschikt voor ruimtes tot 35 vierkante meter. De airco heeft een A+ energielabel en is daarmee energiezuinig. De PM09SP heeft verschillende functies, zoals een timer, slaapmodus en ontvochtigingsfunctie. Het geluidsniveau van de airco is 24 decibel.

Wil jij meer manieren om het huis koel te houden in de zomer? Lees ze hier!