Tweedehands mobiele airco kopen: is dat een goed idee?

Redactie
1 april 2023
tweedehands airco

Wil je een tweedehands of refurbished mobiele airco kopen? De modellen zijn een stuk goedkoper dan nieuwe exemplaren, dus dat lijkt een goed idee? Het kan je eenvoudig veel geld besparen, vooral als iemand anders er zuinig op is geweest, maar nu een ander exemplaar zoekt.

Beste prijs-kwaliteit: Fuave ACB07K01

Fuave ACB07K01

€ 299,00
De Fuave ACB07K01 is een airconditioner die verkoeling biedt in kleine ruimtes in huis. Met een koelvermogen van 7.000 BTU kan deze airco goed geïsoleerde ruimtes tot 20 vierkante meter koelen. Als je echter een slecht geïsoleerde ruimte hebt of ramen op het zuiden, kan hij maximaal 13 vierkante meter koelen. Dankzij de thermostaat blijft de temperatuur in de kamer constant en de ontvochtigingsfunctie zorgt ervoor dat het drukkende gevoel...
Bekijk op bol

Merk

Specificaties

 • Vermogen: 785 W
 • Oppervlakte: 13 m2
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Gewicht: 18 kg

Pluspunten

 • De mobiele airco heeft een ontvochtigingsfunctie, waarmee je de lucht ontvochtigt zonder te koelen.
 • Bij deze airco krijg je een raamafdichtingskit die geschikt is voor draai- en kiepramen.
 • Het bedieningspaneel is dimbaar, waardoor de airco geschikt is voor in de slaapkamer.

Minpunten

 • Met een geluidsniveau van 65 dB maakt deze airco veel geluid.
 • Met een BTU van 7.000 koelt deze airco een kleine kamer van 13 vierkante meter.

Het is natuurlijk lastig inschatten waarom iemand anders de airco wil verkopen. Je mag er vanuit gaan dat de verkoper eerlijk is over de (goede) werking van het apparaat. Toch is het bij de keuze voor een tweedehands airco verstandig om goed te letten op een paar belangrijke punten. Is de gevraagde prijs gangbaar voor de kwaliteit van de airco? Wij zetten ze voor je op een rij. 

Goedkoper dan een nieuwe mobiele airco

Maar eerst het goede nieuws, omdat je met een airco die je tweedehands koopt eenvoudig op de prijs bespaart. Een nieuw model kost je zo’n €300 tot €1.000, dus dat is een grote investering. En koop je hetzelfde apparaat tweedehands? Met €100 tot €500 kom je in de meeste gevallen een heel eind.

Je bespaart honderden euro’s, met een mobiele airco die met een beetje geluk nog goed werkt. Houd er wel rekening mee dat het energieverbruik mogelijk wat hoger ligt. Sommige modellen zijn al wat ouder. Waardoor ze niet zo zuinig zijn als de nieuwste varianten. 

Let op het geluidsniveau, energieverbruik en gebruikerservaringen

Ga je een tweedehands mobiele airco kopen of ben je dat van plan? We zetten 3 tips voor je op een rij om goed naar te kijken:

 • Geluidsniveau
  Je wilt natuurlijk niet dat de tweedehands airco veel lawaai maakt. Kijk goed naar het geluidsniveau of vraag de verkoper het apparaat even aan te zetten. Als het (veel) meer is dan een elektrische tandenborstel is er waarschijnlijk iets mee aan de hand of is het een (sterk) verouderd model. 
 • Energieverbruik
  Probeer het energieverbruik te achterhalen. Soms kan de verkoper je daar iets over vertellen en in andere gevallen kun je het opzoeken met het merk en typenummer. Probeer te achterhalen of de airco minimaal een Energielabel A heeft, om niet alsnog veel extra kosten te maken. 
 • Gebruikerservaringen
  Wat kun je online vinden aan ervaringen van andere gebruikers, met het model dat je tweedehands wilt kopen? Hebben ze het over bepaalde gebreken na bijvoorbeeld een paar jaar? Of valt het geluidsniveau of energieverbruik in de praktijk toch tegen? Dat is goed om te weten, zodat je zelf een betere afweging kunt maken. 

Wil je meer tips over het kopen van een mobiele airco? Klik dan hier.

Nieuwe in plaats van een tweedehands mobiele airco kopen

En zie je een tweedehands mobiele airco bij nader inzien toch niet zo zitten? Er zijn allerlei goedkope modellen beschikbaar, zowel in de hogere als in de lagere prijscategorieën. Dus heb je een beperkt budget, maar wil je wel de slaapkamer of een andere ruimte koelen? Wij helpen je een geschikte tweedehands mobiele airco te vinden. Zo kun je de ruimte koelen die je wilt. Zonder dat je daar een te hoge prijs voor betaalt.  

Wil jij meer weten over voorbereid het nieuwe jaar in gaan met een airco? Klik dan hier.